RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 如果買Savox , 買邊隻model好? [打印本頁]

作者: airwalk    時間: 2014-5-26 22:50
標題: 如果買Savox , 買邊隻model好?
如果買Savox , 買邊隻model好?

作者: vincenthk052005    時間: 2014-5-26 22:56
1251 mg
作者: Allan007    時間: 2014-5-26 23:09
Touring都係1251無走雞啦。
作者: Carkey2000    時間: 2014-5-27 02:26
唔該師兄,搭單問句,啱啱買左個1252,速度快啲但力度細小,到底那1251或1252好啲?
另Servo跟左軟膠bushing用作servo避震用及使servo耐用點,如果裝左有冇咩影響?我架車係BD7RS用金屬浮式servo mount. 唔該師兄
作者: Allan007    時間: 2014-5-27 22:49
Carkey2000 發表於 2014-5-27 02:26
唔該師兄,搭單問句,啱啱買左個1252,速度快啲但力度細小,到底那1251或1252好啲?
另Servo跟左軟膠bushin ...

1251係0.09sec/60deg 9kg-cm,1252係0.07sec/60deg 7kg-cm。兩隻都適合touring用,只係1251多人用D。至於果幾舊膠,玩電車係唔使用既,油車就可能要。
作者: Carkey2000    時間: 2014-5-28 21:48
唔該師兄!
作者: kay888    時間: 2014-5-31 18:34
作者: airwalk    時間: 2014-6-1 22:39
1251大約幾多錢
作者: 丫De    時間: 2014-6-1 23:08
1251  $360

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2