RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有無船友有興趣1/200 IJN 既配件, 如水機, 小艇等小配件 [打印本頁]

作者: JINROH    時間: 2014-3-25 18:12
標題: 有無船友有興趣1/200 IJN 既配件, 如水機, 小艇等小配件
如題, 1/200 IJN 既配件, 如水機, 小艇, 防炮, 彈射器等各式各樣之小配件, 多數是由nichimo 大和拆下來的配件, 小第將搵人復模, 但數量要比較多才可減低成本, 如有興趣, 可洽談, 其他配件蛛可提出一併復模
作者: joeleung    時間: 2014-3-26 00:26
其實數量少可自製高温矽膠模鑄錫或注樹脂, 又可過過手引, youtube有很多demo clips。
作者: 川岛船长    時間: 2014-3-26 01:14
师兄,你复制噶模大唔大咖?我朋友做模型厂,好多模都系用树脂翻制!硅胶做模具!
作者: 川岛船长    時間: 2014-3-26 01:15
joeleung 發表於 2014-3-26 00:26
其實數量少可自製高温矽膠模鑄錫或注樹脂, 又可過過手引, youtube有很多demo clips。 ...

师兄,你头像只艇好靓啊,有无相关噶制作帖子可以介绍?

作者: JINROH    時間: 2014-3-26 08:59
1/200 D parts 唔算大舊, 有D仲幾細粒
作者: joeleung    時間: 2014-3-26 21:32
川岛船长 發表於 2014-3-26 01:15
师兄,你头像只艇好靓啊,有无相关噶制作帖子可以介绍?

相片及貼子沒有了, 圖紙(autocad)應還在, 可以e-mail給你。

作者: ar-    時間: 2014-3-26 22:10
我有我有

作者: ar-    時間: 2014-3-26 22:15
..........................

作者: ar-    時間: 2014-3-26 22:16
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

作者: ar-    時間: 2014-3-26 22:19
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

作者: ar-    時間: 2014-3-26 22:24
...................

作者: joeleung    時間: 2014-3-26 22:58
犀利呀! 我自己都無留底的相片ar兄竟然有留下來!
佩服佩服!
作者: ar-    時間: 2014-3-26 23:04
梗係.........好野一定要收埋慢慢研究

作者: 川岛船长    時間: 2014-3-27 00:54
哇,好正啊,师兄,麻烦传份图纸我,邮箱:[email protected]
作者: 川岛船长    時間: 2014-3-27 00:54
哇,好正啊,师兄,麻烦传份图纸我,邮箱:[email protected]
作者: 川岛船长    時間: 2014-3-27 00:57
JINROH 發表於 2014-3-26 08:59
1/200 D parts 唔算大舊, 有D仲幾細粒

师兄,有无你想翻制配件噶照片,我帮你睇睇!

作者: 毒魚    時間: 2014-3-27 01:25
我都有隻秋月發緊呆....我比較想要欄杆同貓道-////-

作者: 川岛船长    時間: 2014-3-27 01:43
毒魚 發表於 2014-3-27 01:25
我都有隻秋月發緊呆....我比較想要欄杆同貓道-////-

应该用铜片蚀刻!更靓!

作者: 毒魚    時間: 2014-3-27 01:54
淘寶嘛...好麻煩,40年前的模型消接口同磨件已經十分歡樂了,希望秋季前出到場吧- W -"
作者: JINROH    時間: 2014-4-9 10:33
主要係水機, 同小艇等

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2