RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: A臂應該點整先可以順暢 [打印本頁]

作者: G2偉    時間: 2014-1-13 20:13
標題: A臂應該點整先可以順暢
底板收完羅c落個碼度好緊點解決thx
作者: Allan007    時間: 2014-1-13 20:17
就咁用條pin穿住條臂順唔順先?
作者: wai1611    時間: 2014-1-13 20:26
估計垫片多咗
作者: G2偉    時間: 2014-1-13 20:33
條pin穿住既時間超順,但係0完底板羅c如果0得實就緊,唔0實就無問題。
作者: G2偉    時間: 2014-1-13 20:34
墊片無多
作者: ho8218    時間: 2014-1-13 21:31
介子攝得太厚?
作者: G2偉    時間: 2014-1-13 21:45
只係跟圖用0.5mm唔順可以點解決?
作者: wai1611    時間: 2014-1-13 21:51
你部乜車啊?影相上来啦!又或者你鎖緊螺丝後前後甘郁下隻臂睇下有冇虚位
作者: blackshark3    時間: 2014-1-13 21:54
兩個方法,一係磨低個a 臂小小到順,我就會備定啲0.1/0.2/0.3mm 薄介子有唔順就唔用原裝介子攝呢啲薄介子
作者: G2偉    時間: 2014-1-14 04:20
架車係tc6.2,睇過無虛位,可能真係要磨小小再試thx
作者: wai1611    時間: 2014-1-14 07:21
樓住解决到問題了
作者: G2偉    時間: 2014-1-14 11:28
仲未整要晏啲試下先thx
作者: kkchung    時間: 2014-1-14 12:41
G2偉 發表於 2014-1-14 04:20
架車係tc6.2,睇過無虛位,可能真係要磨小小再試thx

千萬不要磨臂,自己買些不同尺寸介子來換及調整。改用 0.4mm。

因你用不同角度臂碼時,內裡的空間尺寸也不同。需要自己看情況換上不同介子及拉臂碼。

作者: G2偉    時間: 2014-1-14 14:53
kk師兄如果落潤滑油可以嗎?
作者: G2偉    時間: 2014-1-14 15:02
我覺得應該係條pin隻介子尺寸問題,介子可唔可以磨?因為用緊係1mm同2mm膠介子?
作者: Nori    時間: 2014-1-14 15:08
介子無人磨,自己買d 0.1,0.2,0.3同1mm鋁介子自己就
作者: G2偉    時間: 2014-1-14 16:43
就係咁喇!上得唔落得?幫忙thx

作者: 亞標    時間: 2014-1-14 17:27
估計是介子太厚了,可以先拆除介子再上實試試,如果冇左介子都夾實,先再諗
作者: G2偉    時間: 2014-1-14 17:43
前面位置搞掂左,係後面就比前面再緊啲未搞掂。前面解決方法將令件互調。
作者: b9605084    時間: 2014-1-14 18:50
我架xray以前試过新車未落地就唔太順,少少實,玩兩排電後已順晒
作者: justinwan    時間: 2014-1-14 19:37
比馬同pin 中間个膠未入得晒....輕輕力前前後後敲下隻比...

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2