RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 典算好 [打印本頁]

作者: alvin155    時間: 2013-4-24 19:07
標題: 典算好
想問下意見,因冇玩兩三年,而家想玩返,見摩打變咗無刷,控又2.4g,要買過唔係問題,但D舊野你地會點處理呢?手上仲有三和M8,京商EX1-mars及一支未開嘅2PL,一堆大大小小嘅接收同好多摩打,同埋成十架幾補嘅車,掉又好似有D衰,賣又唔之出乜價先有人要
作者: TOMY1988    時間: 2013-4-24 19:21
舊野可以繼續玩..........
作者: OK2006    時間: 2013-4-24 20:39
掉上泥10蚊任棟
作者: YSL    時間: 2013-4-24 20:47
我無玩1X年,最近玩返,我都系甘鍾意用技陳年KO EX-1系FM控
作者: TOMY1988    時間: 2013-4-24 20:53
YSL 發表於 2013-4-24 20:47
我無玩1X年,最近玩返,我都系甘鍾意用技陳年KO EX-1系FM控

同是天崖......搖控人.....

作者: hydrogen9999    時間: 2013-4-24 21:16
其實只要冇壞就可以繼續用,冇問題
而家個個2,4g, 你應該唔駛再驚和其他人撞 band
作者: ying1234    時間: 2013-4-24 21:18
你有D咩車不如比個LIST出來,等大家比D意見你啦.....
作者: ym34    時間: 2013-4-24 21:38
有刷拿出來玩就真系唔掂,下下飛銅頭就夠死了,我試過FM一樣比人jam,當時環顧四周突然發現另一條天線,問過先知同band
作者: alvin155    時間: 2013-4-24 21:46
我有陳年pro-2,pro-4,mr4-tc,kx-1,tb-evo,tb-01全炭,ff-02,f103,f103lm,f104proNIB,mini-t,mini-lst....
作者: python    時間: 2013-4-24 22:01
有咩問題,個個轉用2.4G仲正,AM控無人同你撞Band.

作者: soup_soup    時間: 2013-4-24 22:10
我無玩 2X 年.....
作者: alvin155    時間: 2013-4-24 23:41
thanks樓上咁多師兄,咁我同住D古董玩下啦,因搬咗去彩虹,除咗JV,想問(撈簿)觀塘個室內塲仲有冇做
作者: TOMY1988    時間: 2013-4-24 23:45
alvin155 發表於 2013-4-24 23:41
thanks樓上咁多師兄,咁我同住D古董玩下啦,因搬咗去彩虹,除咗JV,想問(撈簿)觀塘個室內塲仲有冇做 ...

又係果句,古董車....又想全身而退.....出球場放筒玩.....包你全車平安

作者: kkchung    時間: 2013-4-24 23:51
alvin155 發表於 2013-4-24 23:41
thanks樓上咁多師兄,咁我同住D古董玩下啦,因搬咗去彩虹,除咗JV,想問(撈簿)觀塘個室內塲仲有冇做 ...

觀塘室內埸沒有了一些時候。

作者: 16vale    時間: 2013-4-25 00:23
我只求開心..........哩九乜欵.最緊要好玩.
作者: exo_oni    時間: 2013-4-25 00:31
soup_soup 發表於 2013-4-24 22:10
我無玩 2X 年.....

我都係,但好唔好彩,上年比損友導左.....

作者: alvin155    時間: 2013-4-25 01:55
TOMY1988 發表於 2013-4-24 23:45
又係果句,古董車....又想全身而退.....出球場放筒玩.....包你全車平安

全新而退就有份,D古董玩兩玩爛...冇件....跟住就新嫁啦,你估D敗家仔一出就蛇,兩禮拜setting都末玩好就放係為咗保持用新嘢咩

作者: TOMY1988    時間: 2013-4-25 01:59
alvin155 發表於 2013-4-25 01:55
全新而退就有份,D古董玩兩玩爛...冇件....跟住就新嫁啦,你估D敗家仔一出就蛇,兩禮拜setting都末玩好就放 ...

我就平平安安玩.......完整出街.....完整收車就算...........

作者: Edwin    時間: 2013-4-25 02:06
M8 可以換 2.4G module 同接收
作者: alvin155    時間: 2013-4-25 02:52
Edwin 發表於 2013-4-25 02:06
M8 可以換 2.4G module 同接收

咁正?thanks
作者: kevin-ysl    時間: 2013-4-25 09:49
EX1都可以換2.4G MODULE

作者: kc1    時間: 2013-4-25 10:26
TOMY1988 發表於 2013-4-24 20:53
同是天崖......搖控人.....

同是天崖......搖控人..... 我又係收藏中
作者: soup_soup    時間: 2013-4-25 11:26
搞個老餅車河日啦~
作者: Bannytwm    時間: 2013-4-25 11:33

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2