RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手想買1/10 buggy [打印本頁]

作者: yanzifans    時間: 2012-11-1 13:44
標題: 新手想買1/10 buggy
tamiya d buggy 會唔會係kws比較多現成零件,撞爛野都易搵parts 整??
車身想預$1500 左右,電子野果d可唔可以推介下d combo set?大約幾錢左右呢??  
本身有電有差機同遙控
thank you very much

作者: coolcooleric    時間: 2012-11-1 14:09
If u race in tracks .( with jumps)
Not recommend buying tamiya buggies.
At least choose team c
作者: yanzifans    時間: 2012-11-1 18:27
coolcooleric 發表於 2012-11-1 14:09
If u race in tracks .( with jumps)
Not recommend buying tamiya buggies.
At least choose team c

咁如果Tamiya buggy 揀邊個車架會好d呢???
因為都唔會成日跳,不過會成日行沙地草地咁
thx
作者: coolcooleric    時間: 2012-11-1 19:10
df03 因為係4wd
但係草太長都係會玩唔到.
其實係$1000 包唔包電子野?
如果唔包不如買team c T8E (1/8 buggy)
1. 唔易爛
2. 跑草跑沙都正過1/10

作者: yanzifans    時間: 2012-11-1 19:46
coolcooleric 發表於 2012-11-1 19:10
df03 因為係4wd
但係草太長都係會玩唔到.
其實係$1000 包唔包電子野?

諗住$1500內唔包電子野
但又唔想玩1/8因為無乜位擺呀
DF03 如果買番黎有無話有乜野要換左先呢??
唔該師兄

作者: minesr34gtr    時間: 2012-11-1 20:54
2手df03ms 接近full option 有冇興趣?
作者: coolcooleric    時間: 2012-11-1 22:25
yanzifans 發表於 2012-11-1 19:46
諗住$1500內唔包電子野
但又唔想玩1/8因為無乜位擺呀
DF03 如果買番黎有無話有乜野要換左先呢??

http://www.tamiya-store.com/shop ... 0wo-p-10000737.html

This item is a must.
作者: yanzifans    時間: 2012-11-2 02:05
minesr34gtr 發表於 2012-11-1 20:54
2手df03ms 接近full option 有冇興趣?

pm me pls
作者: tsfai    時間: 2012-11-2 11:00
Ching,
Where can we play 沙地草地?
It is very difficult to find a proper place in Kowloon to have 沙地草地 to play.
Thanks.
作者: yanzifans    時間: 2012-11-2 11:28
tsfai 發表於 2012-11-2 11:00
Ching,
Where can we play 沙地草地?
It is very difficult to find a proper place in Kowloon to have 沙 ...

其實都係地盤旁邊d 空地ja
我都搵緊d 好d既地方黎玩

作者: tsfai    時間: 2012-11-2 13:31
Thanks Ching.
作者: gimsink    時間: 2012-11-4 07:44
越野单品牌都幾多, 但我会將星星放到包尾, 即係唔会買星星buggy,, 难聽D講, 星星越野係豆腐渣工程。
作者: LAZER-ZXR_GP    時間: 2012-11-4 10:47
同意一半的! 星星越野係豆腐渣工程,但它的外型最高最正!
作者: yanzifans    時間: 2012-11-4 14:18
gimsink 發表於 2012-11-4 07:44
越野单品牌都幾多, 但我会將星星放到包尾, 即係唔会買星星buggy,, 难聽D講, 星星越野係豆腐渣工程。 ...

其實以襟撞為大前題,1/10有乜選擇呢??
作者: gimsink    時間: 2012-11-4 18:58
以襟撞为大前题, 首撰係Traxxes 无刷套裝车, 幾间美国厂都有Kit車, 都好玩好跑, 各有各口味,不过零件就未必齐(香港), 我多数上外國网站订,有限錢,唔会贵!
作者: exo_oni    時間: 2012-11-4 22:39
襟撞為大前題....星星絕對唔係第一選擇......

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2