RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請教M11X用SRG-BLS servo [打印本頁]

作者: tungming508    時間: 2012-4-26 23:16
標題: 請教M11X用SRG-BLS servo
小弟一開就震,搞左好耐都搞不好,希望師兄們教一教
巳reset過接收同esc

作者: Noir.KAZE    時間: 2012-4-26 23:22
開左SR mode?
作者: tungming508    時間: 2012-4-26 23:33
開同關SHR都有震
先謝師兄幫忙
作者: alpine    時間: 2012-4-26 23:33
隻servo個盒側邊有寫,因為係快servo,如果你長開著,但又唔旭個servo,會發熱同有燒servo嘅可能,震唔係壞,係因為佢係不停咁揾中位,我都用緊,冇問题,裝咗上車就唔同,我都曾經試過有人問我同你一樣的問題,放心,但記得唔好長著又唔旭個servo.
作者: lkfandy    時間: 2012-4-26 23:40
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... p;highlight=SRG-BLS
作者: tungming508    時間: 2012-4-26 23:48
alpine 發表於 2012-4-26 23:33
隻servo個盒側邊有寫,因為係快servo,如果你長開著,但又唔旭個servo,會發熱同有燒servo嘅可能,震唔係壞 ...

先謝師兄解答,既係我用SHR都可以了
作者: masir    時間: 2012-4-27 10:44
放心用吧, SRG-BLS 隻隻都係咁.
作者: sunnyho710    時間: 2012-4-27 11:44
咁請問師兄 MT-4 都可以用到BLS servo ( SSR & SHR) ?

作者: arto6    時間: 2012-4-27 19:16
當然得啦
作者: sunnyho710    時間: 2012-4-28 00:22
Thank you
作者: f-16    時間: 2012-4-28 00:33

savox 既快 servo 都一樣吾可以長開?
作者: ter037    時間: 2012-4-28 22:26
C hing...我哥隻erg-wrx都係dedede咁ge聲....
作者: Nicvic    時間: 2012-4-29 11:43
SRG-BLS唔震就唔正常,放心用啦

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2