RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 孖星NISSAN R91CP改車架一問 [打印本頁]

作者: louis-wei    時間: 2012-4-14 12:29
標題: 孖星NISSAN R91CP改車架一問
在下買左只NISSAN R91CP凈殼,但是發覺用落架F103LM度差好遠,改落F104度都仲差10MM,我想問有冇乜車架是用到E只殼架?我見距原裝車架好膠下,唔多想用啊,希望C兄幫下手比下意見
作者: chy    時間: 2012-4-14 14:53
C-car係獨立車系,雖然外觀似f1,但並非由它衍生出來。所以你的殼只可用於C-car
作者: chacha    時間: 2012-4-14 14:55
louis-wei 發表於 2012-4-14 12:29
在下買左只NISSAN R91CP凈殼,但是發覺用落架F103LM度差好遠,改落F104度都仲差10MM,我想問有冇乜車架是用 ...

唯一係 diy
作者: louis-wei    時間: 2012-4-14 16:15
回復 chacha 的帖子

已經做緊準備DIY啦,研究左成個下午,準備基于F104WGP平臺DIY塊底板~敢我屋企D F104 parts又可以多個用途啦
作者: RX-7FD    時間: 2012-4-14 23:56
買個C底算la~~
作者: soniccat    時間: 2012-4-18 11:46
買一架C 底盤車架化算,有三種不同軸距,架架 C 組車殼都啱用。
作者: sam0724    時間: 2013-8-2 18:00
舊款 C-car 底盤 , 都用唔到E只殼?
作者: kimihotin    時間: 2013-8-2 18:31
用103GT
作者: KENNY110    時間: 2013-8-2 18:48
試下用TECH頭担落104道可以再長多小小

作者: sam0724    時間: 2013-8-2 22:33
KENNY110 發表於 2013-8-2 18:48
試下用TECH頭担落104道可以再長多小小

TECH頭担外 , 仲有無野改

作者: RX-7FD    時間: 2013-8-2 23:55
sam0724 發表於 2013-8-2 18:00
舊款 C-car 底盤 , 都用唔到E只殼?

用到~~~
作者: sam0724    時間: 2013-8-6 15:41
RX-7FD 發表於 2013-8-2 23:55
用到~~~

原來同f40輪距唔同 , 但有得較前 ,  f103L 都好似岩 ....

作者: tb03    時間: 2013-9-30 13:23
R91濶190長255和房車一樣,要將103改GT用房車呔鈴便可。104是改不到的因270
作者: sam0724    時間: 2013-9-30 17:09
R91CP 我試過放落 f103GT 唔岩裝 , 反而 f103L 就岩 ...
作者: KENNY110    時間: 2013-9-30 22:52
104淨改TECH頭担,無103L咁FIT但可以接受範圍

作者: tb03    時間: 2013-10-1 07:20
原來是八十年代那個売長280濶210,真要用103L了。我也想用,知道數據後便放棄了!
作者: chanyh13071    時間: 2013-10-1 12:53

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2