RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Servo 掃左牙 =.=|| [打印本頁]

作者: jackychau    時間: 2006-9-28 13:31
標題: Servo 掃左牙 =.=||
琴日玩車玩到servo 掃左一粒牙
想問下有冇得就咁買返個齒輪的?

如果買過個新的, 新手用乜servo 好呢?
3003 定係一d 金屬齒輪的servo

小弟宜家係用FW05-T 的原裝servo
作者: smp    時間: 2006-9-28 13:35
原帖由 jackychau 於 2006-9-28 13:31 發表
琴日玩車玩到servo 掃左一粒牙
想問下有冇得就咁買返個齒輪的?

如果買過個新的, 新手用乜servo 好呢?
3003 定係一d 金屬齒輪的servo

小弟宜家係用FW05-T 的原裝servo

平少少可選擇futabu 3050金屬齒,約$320.
作者: mugen    時間: 2006-9-28 14:11
brother

if you play rc nitro car, i recommned use metal gear servo is better and can choice faster
one.
作者: jackychau    時間: 2006-9-28 14:40
原帖由 smp 於 2006-9-28 13:35 發表

平少少可選擇futabu 3050金屬齒,約$320.

o華......金屬齒servo 咁貴的
作者: jackychau    時間: 2006-9-28 17:16
有冇人知d 齒輪有冇得散賣啊??
作者: 毒魚    時間: 2006-9-28 17:46
去極速平平地買隻金屬牙的台灣servo啦

$300有找
作者: barrel    時間: 2006-9-28 23:49
我勸你就吾好買台灣servo,一係你就吾好買,一係買個好0的,講真,servo 可以用好耐,買個貴0的都無所為!
作者: jackychau    時間: 2006-9-29 00:31
原帖由 barrel 於 2006-9-28 23:49 發表
我勸你就吾好買台灣servo,一係你就吾好買,一係買個好0的,講真,servo 可以用好耐,買個貴0的都無所為!

3003 耐用嗎??
作者: smp    時間: 2006-10-3 10:51
原帖由 jackychau 於 2006-9-29 00:31 發表

3003 耐用嗎??

放在nitro touring耐用唔到.
作者: smp    時間: 2006-10-3 10:52
原帖由 jackychau 於 2006-9-28 14:40 發表

o華......金屬齒servo 咁貴的

未算呀.
作者: 十六夜    時間: 2006-10-3 11:20
S3003齒有得散賣...我之前都係掃左

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2