RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 廣州像真爬爬朋友黎助興!cherokee [打印本頁]

作者: alvinegg    時間: 2011-6-21 09:23
標題: 廣州像真爬爬朋友黎助興!cherokee
睇下我部國產cherokee啦,,嘻嘻嘻,,希望我有機會可以帶羅黎香港玩,,同埋有夥伴,,

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: jx511    時間: 2011-6-21 10:17
好有型
作者: BUZZ777    時間: 2011-6-21 12:43
車架係???
作者: alvinegg    時間: 2011-6-21 14:20
BUZZ777 發表於 2011-6-21 12:43
車架係???

車架系scx10的車架,,車殼系一個朋友幫手用雕刻機搞的,,我都服左他
作者: BUZZ777    時間: 2011-6-21 14:24
alvinegg 發表於 2011-6-21 14:20
車架系scx10的車架,,車殼系一個朋友幫手用雕刻機搞的,,我都服左他

正程要潮拜你個朋友啦,正到呢…
作者: garyleeys    時間: 2011-6-21 14:28
紅色....好漂亮...但也不是國產....
作者: Madbull    時間: 2011-6-21 19:17
一定要介紹你個朋友黎識吓
作者: BUNNYYUEN    時間: 2011-6-22 11:50
真既一樣喎
作者: alvinegg    時間: 2011-6-22 16:19
Madbull 發表於 2011-6-21 19:17
一定要介紹你個朋友黎識吓

個朋友系從新疆來廣州的,,他玩雕刻機真系一流!分做6個面黎雕刻,,他返左新疆啦,,因為模型呢行他對自己要求太高,,無錢攢
作者: takuma    時間: 2011-6-22 19:07
架車幾靚喎師兄

作者: pcm    時間: 2011-6-22 20:30
一流~good
作者: garyleeys    時間: 2011-6-22 23:12
Sorry...Sorry...
一定是我搞錯了....我還以為是proline的Cherokee....
[attach]507974[/attach]

原來是你朋友用雕刻機搞的.....他的手功真係一流....無械可擊......好正好正.....

比Proline的更有立體感

作者: alvinegg    時間: 2011-6-26 17:15
garyleeys 發表於 2011-6-22 23:12
Sorry...Sorry...
一定是我搞錯了....我還以為是proline的Cherokee....

系呀,我好快會做好部D110,,到時大家睇下噴乜顏色,,嘻嘻,,
作者: bennyberserk    時間: 2011-6-27 13:05
第一張相如果細D光圈影Sharp D直頭似真車
作者: simon540    時間: 2011-8-5 15:39
alvinegg 發表於 2011-6-21 09:23
睇下我部國產cherokee啦,,嘻嘻嘻,,希望我有機會可以帶羅黎香港玩,,同埋有夥伴,,

我原本都有你果種車呔,可借賣左出去
作者: alvinegg    時間: 2011-8-5 15:44
simon540 發表於 2011-8-5 15:39
我原本都有你果種車呔,可借賣左出去

哈哈,,在國內大把甘樣的胎,,而且好平,,你個孖星SUBARU BRAT  得唔得讓俾我呀??

作者: flybook    時間: 2011-8-5 23:31
好靓 thx分享
作者: simon540    時間: 2011-8-6 02:19
alvinegg 發表於 2011-8-5 15:44
哈哈,,在國內大把甘樣的胎,,而且好平,,你個孖星SUBARU BRAT  得唔得讓俾我呀??

我等待你交收時間,國内有什么靚胎?幫我帶些來可以嗎?我想找Sand Scorcher合用的,
像這款有嗎?
[attach]522249[/attach]
[attach]522250[/attach]
作者: alvinegg    時間: 2011-8-7 15:12
simon540 發表於 2011-8-6 02:19
我等待你交收時間,國内有什么靚胎?幫我帶些來可以嗎?我想找Sand Scorcher合用的,
像這款有嗎? ...

嗯,,我下個月中會黎香港,,另外你要的輪胎我在國內未見過哦,,,這個真系…………
作者: jackyming.    時間: 2011-10-10 10:06
師兄,你個殼真係好靚,
作者: ASARO    時間: 2011-10-10 21:17
睇下呢個http://www.scaleoffroad.de/
同你部都好像
德國佬handmade
作者: alvinegg    時間: 2011-10-11 02:05
近期又搞左部新野,D110手作版,行李架系自己焊接的,多多包涵,,

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2