RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Ken Block 配 D Max [打印本頁]

作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-10 15:03
標題: Ken Block 配 D Max

好開心呀!!!

我部Yokomo D MAX 終於落地, 再加上我最喜歡的 Tamiya Subaru Impreza WRX 車殼都 fit 哂.

E 家還欠D 技術, 要練好手車, 希望人車合一!!!

希望各 CHing 多多支持!!! 可以真正做一到香港 Ken Block!!!

作者: ivanlee102324    時間: 2010-2-10 16:51
正wo,我鐘意呀!
作者: 飄道二世    時間: 2010-2-10 16:57
好~希望你成功~!!!!
作者: console001    時間: 2010-2-10 18:36
巧正woh ~~
作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-10 18:52
thank you & thank you!!!!
作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-10 18:54
我剛剛玩完車, 同7.5T motor +分之有力....勁!!!!!
作者: fat198895    時間: 2010-2-10 22:13
恭喜AR~ 好正~~
我想問下個殼同支控幾$ ? 我都想入手..
作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-11 03:13
"我想問下個殼同支控幾$ ? 我都想入手.."

支控就$780

殼就$190

3支色 - $30 一支

KEN BLOCK 貼紙$120
作者: 豆子    時間: 2010-2-11 10:38
師兄,
你部 DMAX 會響邊樹出沒呢?
作者: liallanhk    時間: 2010-2-11 10:47
Hi! C hing where can I buy the Ken Block sticker?THX!
作者: psuser    時間: 2010-2-11 12:46
Ken Block 唔係用呢條 "o令" 窩
作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-11 14:41
" Ken Block 唔係用呢條 "o令" 窩"

CHING, 果然係KEN BLOCK FANS. 我當然知應該用白色軨加"DC" sign. 我還末噴好色. 噴好色再比你睇.
作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-11 14:46
" Hi! C hing where can I buy the Ken Block sticker?THX!"

ching, 我在廣華街有一層室內商場其中一間 model shop 買. 對面有間super market. 這層地面商場全部都是 gun shops or model shops.

let me know if you still can not find it.
作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-11 14:49
" 師兄,
你部 DMAX 會響邊樹出沒呢?"

CHING, 我有2處出沒地方 : -

1) 九龍灣巴士廠則有個小形足球場, 玩DRIFT 一流.

2) 沙田花園城, 電油站則有個 ROLLER SKATE塲. 玩DRIFT又是 一流.
作者: liallanhk    時間: 2010-2-11 18:23
" Hi! C hing where can I buy the Ken Block sticker?THX!"

ching, 我在廣華街有一層室內商場其中一間 model shop 買. 對面有間super market. 這層地面商場全部都是 gun shops or model shops.

let me know ...
KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-11 14:46

THX! C hing........
作者: 請多多指教    時間: 2010-2-11 22:09
190mm殼配4mm offset wheel
作者: mike20192    時間: 2010-2-11 22:41
1# KENBLOCKMONSTER

你幾時入黎同我玩下呀??
作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-12 00:50
"你幾時入黎同我玩下呀??"

Mike, 可能放新年假期一起玩, 但你哋是否玩 drift 還是玩快車?
作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-12 01:09
CHING 們,

我這部 D MAX玩時有少少問題, 就是當我行車時特然轉軚, 部車正常地轉彎及擺尾. 但當我 hold 住個軚行車, (e.g.向左), 部車會一路向前直行, 就算個軡是向左方向. 部車應該正常向左打圈至正確嗎?
作者: truckman    時間: 2010-2-12 01:31
CHING 們,

我這部 D MAX玩時有少少問題, 就是當我行車時特然轉軚, 部車正常地轉彎及擺尾. 但當我 hold 住個軚行車, (e.g.向左), 部車會一路向前直行, 就算個軡是向左方向. 部車應該正常向左打圈至正確 ...
KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-12 01:09

出去和車友交流下点玩
作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-12 01:49
" 出去和車友交流下点玩"

我古這個是最好方法!!! THANK YOU.
作者: ernest    時間: 2010-2-12 12:51
請問師兄, DMAX, 係咪可以玩到COUNTER STEERING?
仲有佢個傳向幅度係未比一般大?
THANKS
作者: psuser    時間: 2010-2-12 13:04

D max 係玩 countersteer
轉向比一般未改既車大。我諗同 YOKO SD 改轉向差唔多。但唔夠 DIY 大

" 港版kenblock "...你部車個中差調成點呀 ? 做唔做到原地飄移呀 ?
作者: KENBLOCKMONSTER    時間: 2010-2-12 13:15
港版kenblock "...你部車個中差調成點呀 ? 做唔做到原地飄移呀 ?
CHING, 我是練習中....
作者: psuser    時間: 2010-2-12 13:19
但做唔做到後面轉得快過前面呀?
作者: mike20192    時間: 2010-2-12 23:00
18# KENBLOCKMONSTER

我兩樣都得
作者: psuser    時間: 2010-2-15 03:36
http://www.youtube.com/watch?v=qQ48NQjouoE&feature=fvw
作者: 車仔同學會    時間: 2010-2-22 10:03
喱個都唔錯
http://www.youtube.com/watch?v=HQ7R_buZPSo
作者: sterwars    時間: 2010-2-24 09:40
电机3.0T?
作者: roylee    時間: 2010-2-26 00:23
買到貼紙~買唔到個殼,週圍都冇貨
作者: colorswan    時間: 2010-2-26 09:22
兩套片都好鬼死正.....

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2