RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 如果tt-01用#50000度差速油會點?? [打印本頁]

作者: calvinpun2000    時間: 2006-7-14 15:20
標題: 如果tt-01用#50000度差速油會點??
原裝齒差!!
thanks!
作者: AMAT    時間: 2006-7-14 17:50
會好甩.
作者: calvinpun2000    時間: 2006-7-14 17:51
如果前用#50000後用10000會點?
作者: 教主    時間: 2006-7-14 17:56
會漏晒出泥~~
作者: calvinpun2000    時間: 2006-7-14 17:58
原帖由 教主 於 2006-7-14 17:56 發表
會漏晒出泥~~

why????
作者: kai230955    時間: 2006-7-14 18:13
一定得,一個贊字.

一定得,一個贊字 一定得,一個贊字 一定得,一個贊字 一定得,一個贊字
一定得,一個贊字 一定得,一個贊字 一定得,一個贊字 一定得,一個贊字
作者: andrewlio    時間: 2006-7-14 18:17
4個字,,,,, 祝你好運!!!!!
作者: AMAT    時間: 2006-7-14 18:55
原帖由 calvinpun2000 於 2006-7-14 17:51 發表
如果前用#50000後用10000會點?

咪同前面用直濕,後面用鬆咗O既珠差差唔多意思囉....哈!
作者: calvinpun2000    時間: 2006-7-14 18:55
原帖由 AMAT 於 2006-7-14 18:55 發表

會點??
作者: yokomo-SD    時間: 2006-7-14 18:57
原帖由 AMAT 於 2006-7-14 18:55 發表

呢個 SETTING 絕無問題

作者: AMAT    時間: 2006-7-14 19:01
原帖由 yokomo-SD 於 2006-7-14 18:57 發表

呢個 SETTING 絕無問題

我都同意.....哈!
作者: yokomo-SD    時間: 2006-7-14 19:03
原帖由 AMAT 於 2006-7-14 19:01 發表

我都同意.....哈!

等佢自己慢慢研究下啦........
作者: AMAT    時間: 2006-7-14 19:05
原帖由 calvinpun2000 於 2006-7-14 18:55 發表

會點??

冇乜問題,不過應該會比較推小小.
作者: calvinpun2000    時間: 2006-7-14 19:16
原帖由 AMAT 於 2006-7-14 19:05 發表

冇乜問題,不過應該會比較推小小.

點set好???
作者: AMAT    時間: 2006-7-14 19:20
原帖由 calvinpun2000 於 2006-7-14 19:16 發表

點set好???

基本上個SET法同用頭直濕尾珠差一樣,分別不大.
作者: andrewlio    時間: 2006-7-14 19:22
原帖由 calvinpun2000 於 2006-7-14 19:16 發表

點set好???

自己慢慢鑽研吧!
作者: 觀星是答案    時間: 2006-7-14 23:31
anyway , 可能落咩, 點 set 都無用, 因為會漏晒出來, 同唔落無咩分別
作者: AMAT    時間: 2006-7-14 23:33
原帖由 觀星是答案 於 2006-7-14 23:31 發表
anyway , 可能落咩, 點 set 都無用, 因為會漏晒出來, 同唔落無咩分別

咁又唔會O既.....睇你落邊隻啦......落KYOSHO果隻齒差膏呢,就冇咁易漏O既,用齒差油就都成個星期先會漏出嚟O既........

我都試過.
作者: 觀星是答案    時間: 2006-7-14 23:39
原帖由 AMAT 於 2006-7-14 23:33 發表

咁又唔會O既.....睇你落邊隻啦......落KYOSHO果隻齒差膏呢,就冇咁易漏O既,用齒差油就都成個星期先會漏出O既........

我都試過.

但漏 o左出來會 jam 住 o的牙, 都幾麻煩 ~
作者: AMAT    時間: 2006-7-14 23:43
原帖由 觀星是答案 於 2006-7-14 23:39 發表

但漏 o左出來會 jam 住 o的牙, 都幾麻煩 ~

所以記得去買KYOSHO齒差膏,一小盒咁樣O既,唔好買一支支果O的齒差油!
作者: 教主    時間: 2006-7-14 23:45
原帖由 AMAT 於 2006-7-14 23:33 發表

咁又唔會O既.....睇你落邊隻啦......落KYOSHO果隻齒差膏呢,就冇咁易漏O既,用齒差油就都成個星期先會漏出嚟O既........

我都試過.

成個星期都死啦~ 成個車架 "肥肥" 晒~~ @@'

用得 lee 味牙差都係吾好搞o甘多野...珠差冇得頂~

如果堅持要牙差, 田宮 d '" AW grease " 都得, 我玩 TG 10 + 快機器都冇 " fing " 出泥~

吾信試下.....不過头差吾好落o甘多喎, 落多 d 係尾差 - 甩甩地幾好渣~~
作者: AMAT    時間: 2006-7-15 01:17
原帖由 教主 於 2006-7-14 23:45 發表

成個星期都死啦~ 成個車架 "肥肥" 晒~~ @@'

用得 lee 味牙差都係吾好搞o甘多野...珠差冇得頂~

如果堅持要牙差, 田宮 d '" AW grease " 都得, 我玩 TG 10 + 快機器都冇 " fing ...

AW GREASE得,不過一則用得一排就冇料到,二則貴過齒差油幾鬼多呀......

不過都係果句,買果時唔好買齒差油,緊記係買齒差膏.....咁就唔會漏出嚟O架喇.
作者: 教主    時間: 2006-7-15 02:07
hehee~ AW grease 貴咩?
我 d AW grease 係跟車泥, 重用吾晒所以吾知貴 tim~~  
作者: 天照    時間: 2006-7-15 10:56
原帖由 教主 於 2006-7-15 02:07 發表
hehee~ AW grease 貴咩?
我 d AW grease 係跟車泥, 重用吾晒所以吾知貴 tim~~  

你試下要嚟填滿個齒差睇下要用幾多盒仔AW GREASE囉.....哈!
作者: 教主    時間: 2006-7-16 01:52
你試下填滿我個齒差睇下要用幾多盒仔AW GREASE囉.....哈哈!

作者: takuma    時間: 2006-7-16 01:55
原帖由 教主 於 2006-7-16 01:52 發表
你試下填滿我個齒差睇下要用幾多盒仔AW GREASE囉.....哈哈!
haha...ccc
作者: andrewlio    時間: 2006-7-16 07:27
原帖由 教主 於 2006-7-16 01:52 發表

做咩攞d 汽車ge 齒差出黎講ar?!?!?   ;P

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2