RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手玩M車, 買幾多t 無刷好? [打印本頁]

作者: 1524    時間: 2010-1-25 13:42
標題: 新手玩M車, 買幾多t 無刷好?
準備買一set 無刷電變同無刷motor 比M04M用o黎跑街場,
請問如揀 11T, 會唔會太快難控制?
如用11t, 其他齒輪要唔要更換?
作者: etsmo    時間: 2010-1-25 14:15
淨換車呔, 原裝已經好好彎, 太大馬既摩打,好易推頭甩尾.
作者: Q-pet    時間: 2010-1-25 14:25
我用TEAM POWER風扇黑豬..
30C鋰電跑已經好好玩啦
你可以明天黎蕪湖街個場睇我玩M車
作者: bbqbbq0500    時間: 2010-1-25 16:48
3.5 @@"   5.5 t  我部m車收左皮....我改左快齒...換埋摩打齒
作者: oscarchoi    時間: 2010-1-25 19:34
m車我覺得用無刷13T摩打巳經足夠玩啦
作者: tommy1471    時間: 2010-1-25 20:18
m04有冇出快齒
作者: hk_sdu    時間: 2010-1-26 02:27
m03, m04, m05 all use same gear set and 快齒
作者: 1524    時間: 2010-1-26 12:36
多謝各c-hing回覆~
我已買左個teampowers風扇黑豬~
依家問題就係唔知雙星原裝電變頂唔頂得住?
作者: alanwhc    時間: 2010-1-28 16:49
9# 1524

雙星原裝電變 is OK using black pig
作者: 1524    時間: 2010-1-28 18:32
THANKS!
作者: smallfaifai    時間: 2010-1-30 00:25
9# 1524

雙星原裝電變 is OK using black pig
alanwhc 發表於 2010-1-28 16:49

OT一問:最近見新款D o既車都改左跟104電變,就咁睇SPEC好似差唔多……但有冇師兄用過?有冇分別?
作者: soniccat    時間: 2010-2-12 17:44
用無擦13T好好玩,可快可慢,最好換4條靚呔。
作者: 清清    時間: 2010-2-12 19:42
3.5t用得過都ok
man.fai 發表於 2010-1-25 14:27

唔識唔好亂吹害人害物!
作者: kwong2221    時間: 2010-2-23 23:48
用無擦13T好好玩,可快可慢,最好換4條靚呔x2

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2