RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: serpent 733 vs shepherd velox v10 [打印本頁]

作者: yikl    時間: 2009-11-29 22:39
標題: serpent 733 vs shepherd velox v10
I am choosing between 733 and velox.  Which one would c-hing suggest?
作者: ceo2009    時間: 2009-11-29 22:49
買V10.
買733你會後悔
作者: redbullbull    時間: 2009-11-29 23:11
I am choosing between 733 and velox.  Which one would c-hing suggest?
yikl 發表於 2009-11-29 22:39

733幾好玩呀
velox v10都一樣唔錯
作者: masami    時間: 2009-11-29 23:34
733佢玩你
V10你玩佢
作者: tscc    時間: 2009-11-29 23:51
733 的花名叫"玻璃蛇"唔襟撞
作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 00:29
733 的花名叫"玻璃蛇"唔襟撞
tscc 發表於 2009-11-29 23:51

唔襟撞

油車是拿去撞??
作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 00:30
733佢玩你
V10你玩佢
masami 發表於 2009-11-29 23:34

733是高手車
不合新手玩
作者: lailcm    時間: 2009-11-30 01:46
733是高手車
不合新手玩
redbullbull 發表於 2009-11-30 00:30

但高手都會比人撞
作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 01:55
但高手都會比人撞
lailcm 發表於 2009-11-30 01:46

733這車不是不好

我都玩左架733幾個月,車架結構是耐用的

好多人都識講,但好多人根本冇玩過

只是一味聽人說

我買733時,是最早果批人買

車架設計係創新,都OK好行

但我只是認為733不合我玩,因為我個人是比較狼胎

而3R搶灣就夠晒狼

個人認為搶灣可以和3R比較的就只有G4 RS
作者: justinwan    時間: 2009-11-30 02:10
我吾明點解每隔一輪就有lee d 咁既post .....毎架車都有佢既優點同缺點, 吾會有一部車係最好, 只有一部係最適合自己既車...

根本就係無意義既討論...直頭係浪費網上資源...

永遠係沒完沒了...最後係一定吵交收場
作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 02:20
我吾明點解每隔一輪就有lee d 咁既post .....毎架車都有佢既優點同缺點, 吾會有一部車係最好, 只有一部係最適合自己既車...

永遠係沒完沒了...最後係一定 ...
justinwan 發表於 2009-11-30 02:10

無錯
只有最適合自己既車
作者: tong_ab    時間: 2009-11-30 02:32
蛇仔名牌
羊羊新款
無限曰本製
X牌Friends多  
三牙老擦鞋仔多
作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 02:47
蛇仔名牌
羊羊新款
無限曰本製
X牌Friends多  
三牙老擦鞋仔多
tong_ab 發表於 2009-11-30 02:32

咁請問師兄係玩咩車呀?
作者: tong_ab    時間: 2009-11-30 02:53
這期十分窮儲夠錢應該會買羊羊
作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 02:57
這期十分窮儲夠錢應該會買羊羊
tong_ab 發表於 2009-11-30 02:53

咁師兄即是玩過晒五架車la
請問大家在車架性能上有何不同?
作者: LeoChan    時間: 2009-11-30 02:58
NT2 la !
作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 02:59
NT2 la !
LeoChan 發表於 2009-11-30 02:58

嘩,咁你晏仲唔訓
我訓先
作者: 439455    時間: 2009-11-30 03:00
咁請問師兄係玩咩車呀?
redbullbull 發表於 2009/11/30 02:47
我想問bull兄?????你有邊架車你控得倒呢????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
作者: Panda    時間: 2009-11-30 09:26
蛇仔名牌
羊羊新款
無限曰本製
X牌Friends多  
三牙老擦鞋仔多
tong_ab 發表於 2009-11-30 02:32

無限曰本製 ??? ( Really the Lable card print " Made in Japan " ..... ) Most people knew parts made in " Taiwan " .............

Sorry I have MTX4 & MRX4 ..................
作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 09:31
無限曰本製 ??? ( Really the Lable card print " Made in Japan " ..... ) Most people knew parts made in " Taiwan " .............

Sorry I have MTX4 & MRX4 ..................
Panda 發表於 2009-11-30 09:26

無限曰本製

作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 09:42
我想問bull兄?????你有邊架車你控得倒呢??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ...
439455 發表於 2009-11-30 03:00

我唔見得你手車好好囉

想知大家個水平去到邊,你咪星期日落PYC同場較量較量

輸左咪請飲氣水囉

要較量還較量

不過唔好叫我去TKO陪你跑街喎,工業村又冇得賣氣水

我現在玩的3R EV02,行走了4L多的油才換了左A臂,真係好玩
作者: clio    時間: 2009-11-30 09:50
nt1r???that sound great, but i don't the different between nt1ec.
作者: Panda    時間: 2009-11-30 10:10
nt1r???that sound great, but i don't the different between nt1ec.
clio 發表於 2009-11-30 09:50

http://www.rcfans.com/?p=4684
作者: haley1200cc    時間: 2009-11-30 11:59
三牙老隻隻型號差不多所以咪擦鞋仔多
作者: mtaristo    時間: 2009-11-30 12:15
clio 發表於 2009-11-30 09:50

NT1R has no CVDs, use FRP radio plate and damper plates.
it is a low price version NT1.  
作者: Andrewkwan    時間: 2009-11-30 12:31
NT1R has no CVDs, use FRP radio plate and damper plates.
it is a low price version NT1.  
mtaristo 發表於 2009-11-30 12:15

How much is it for NT!R ??
作者: yikl    時間: 2009-11-30 12:31

永遠係沒完沒了...最後係一定 ...
justinwan 發表於 2009-11-30 02:10

Agree with Justinwan hing, sorry to raise the post.  Discussion ends here.  Admin pls delete the post.
作者: pskyng    時間: 2009-11-30 13:01

個post 樓主 買車 , 看中733 同 羊仔.  想問意見有關依兩架車. 樓主也沒提到要一架"最好"0既車. 正正想透過post 來了解更多.  等自己可以有更多資料去揀"一部係最適合自己既車"就是意義之所在.  
"我吾明點解每隔一輪就有lee d 咁既post" ,----> 因為每隔一輪就會有"新車"出. 自然會有相關討論. 冇人出這post 反而唔正常吧.

個人意見 . 和平勿插
作者: dick8746    時間: 2009-11-30 15:59
28# pskyng

100%SUPPORT~就係因為怕咗呢d人~所以小第99%係cd rom,新仔想問問題都要唸過~之前有冇人問過~~?仲講話"...直頭係浪費網上資源.."~~???~
作者: mtaristo    時間: 2009-11-30 17:25
個post 樓主 買車 , 看中733 同 羊仔.  想問意見有關依兩架車. 樓主也沒提到要一架"最好"0既車. 正正想透過post 來了解更多.  等自己可以有更多資料去揀"一部係最適合自己既車"就是意義之所在.  
"我吾明點解每隔一 ...
pskyng 發表於 2009-11-30 13:01

very agree.  

小弟鬥車玩車都有10年, 我發覺每個人手勢同駕駛喜好都吾可能一樣, 聽人講乜車好係冇乜意思. 其實我好想每部車都買黎自己用同一款偈同一個殼, 同一條track深入去試. 但無奈冇咁多錢同時間.  
作者: mtaristo    時間: 2009-11-30 17:26
NT2 la !
LeoChan 發表於 2009-11-30 02:58

when launch ar?
作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 19:16
very agree.  

小弟鬥車玩車都有10年, 我發覺每個人手勢同駕駛喜好都吾可能一樣, 聽人講乜車好係冇乜意思. 其實我好想每部車都買黎自己用同一款偈同一個殼, 同一條track深入去試. 但無奈冇咁多錢同時間.  ...
mtaristo 發表於 2009-11-30 17:25

e樣野我做左la
作者: yikl    時間: 2009-11-30 20:49
"我吾明點解每隔一 ...
pskyng 發表於 2009-11-30 13:01

pskyng hing.  Thanks for supporting.  I've got the info I need to decide which one to buy.
作者: ceo2009    時間: 2009-11-30 21:07
全新 Serpent 733 HK$ 2700 - 危...
作者: sport    時間: 2009-11-30 21:14
全新 Serpent 733 HK$ 2700 - 危...
ceo2009 發表於 2009-11-30 21:07

趙x安急放....?
作者: ceo2009    時間: 2009-11-30 21:25
趙x安急放....?
sport 發表於 2009-11-30 21:14

作者: justinwan    時間: 2009-11-30 21:32
小弟就玩開8仔..宜家又想買架touring 玩下....

咁有冇一個人可以答到我邊架車好玩,兩架又有咩特質?  

有35人回覆過, 應該有d 結論....吾好老點wo....

定係大家都係是但吹下咁....
作者: mtaristo    時間: 2009-11-30 22:07
e樣野我做左la
redbullbull 發表於 2009-11-30 19:16

my dream RC life  
作者: redbullbull    時間: 2009-11-30 22:17
小弟就玩開8仔..宜家又想買架touring 玩下....

咁有冇一個人可以答到我邊架車好玩,兩架又有咩特質?  

有35人回覆過, 應該有d 結論....吾好老點wo....

定係大家都係是但吹下咁....
justinwan 發表於 2009-11-30 21:32

當中相信好多人兩架都冇玩過
作者: Racon    時間: 2009-12-1 00:24
when launch ar?
mtaristo 發表於 2009-11-30 17:26

你見那麼多人拋售就知啦, full option出埋, R板都出埋, 快喇 快喇..呀不過要等MTX5出咗先有得出
作者: redbullbull    時間: 2009-12-1 01:40
你見那麼多人拋售就知啦, full option出埋, R板都出埋, 快喇 快喇..呀不過要等MTX5出咗先有得出
Racon 發表於 2009-12-1 00:24

最快起碼都要7~8個月
不過日子好快過
作者: tscc    時間: 2009-12-1 02:20
733是高手車
不合新手玩
redbullbull 發表於 2009-11-30 00:30

完全同意, 因為733真係唔襟撞
作者: Andrewkwan    時間: 2009-12-1 09:23
完全同意, 因為733真係唔襟撞
tscc 發表於 2009-12-1 02:20

咩車撞都死啦 !
作者: tscc    時間: 2009-12-1 10:32
咩車撞都死啦 !
Andrewkwan 發表於 2009-12-1 09:23

"hi"到路肩都斷A臂呀師兄
作者: michaelcheung    時間: 2009-12-1 12:34
38# justinwan
小弟依家玩架V10,車架基本上沒有什麼雖要維修,只要做清潔就OK,至於行車感覺就幾似玩電車,因為架車都幾好彎&個brake幾好收,基本上原裝setting已經幾好行.
作者: novafans    時間: 2009-12-1 13:25
我以前玩3R,而家玩NT-1,我唸部部車差唔多,問題係你慣唔慣,唔通世界冠軍換咗車就唔得咩,個人修為勝於一切
作者: redbullbull    時間: 2009-12-1 19:43
小弟依家玩架V10,車架基本上沒有什麼雖要維修,只要做清潔就OK,至於行車感覺就幾似玩電車,因為架車都幾好彎&個brake幾好收,基本上原裝setting已經幾好行.
michaelcheung 發表於 2009-12-1 12:34

個v-brake真係幾好設計和創新

極力子的設計都是十分優良

果日見d TEAM-C member,行走時的表現不錯
作者: 強記    時間: 2009-12-2 00:53

[quote]
我唔見得你手車好好囉

輸左咪請飲氣水囉

要較量還較量

要你redbullbull 去TKO陪我地跑街就唔好啦,記然你跑開車場,不如大家去齊三個油車場較量啦,你點睇呀,到時泊埋片都得架
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 01:16
[quote]
我唔見得你手車好好囉

輸左咪請飲氣水囉

要較量還較量

要你redbullbull 去TKO陪我地跑 ...
強記 發表於 2009-12-2 00:53

冷靜,冷靜唔洗咁激動喎

有咩PM我

我個個星期日都係PYC

我對你冇興趣囉,你對我有興趣既咪自己入去搵我囉
作者: sdan321    時間: 2009-12-2 01:23
E........嘈交呀
作者: sdan321    時間: 2009-12-2 01:27
michaelcheung 發表於 2009-12-1 12:34

架車個布局勁正,不過啲金屬件嘅''刀紋''就深左少少,又其是塊底板
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 01:28
架車個布局勁正,不過啲金屬件嘅''刀紋''就深左少少,又其是塊底板
sdan321 發表於 2009-12-2 01:27

son兄你又想出??

你買我又買
作者: alexserpent    時間: 2009-12-2 13:26
son兄你又想出??

你買我又買
redbullbull 發表於 2009-12-2 01:28

3R玩唔到啊,又轉車.
作者: alexserpent    時間: 2009-12-2 13:28

幾時攞架車嚟試吓
作者: P仔    時間: 2009-12-2 17:46
[quote]
我唔見得你手車好好囉

輸左咪請飲氣水囉

要較量還較量

我現在玩的3R EV02,行走了4L多的油才換 ...

我又玩,不過我吾口渴喎.不如輸左果個留車留控啦!!!
作者: stanley_wwy    時間: 2009-12-2 17:55

留車留控?

咁似細路仔打Table Tennis 輪咗留板留底褲o既?

唔駛咁o既, 牙較戰較量吓啫, 邊個輸都好, 渣個扒下次再玩過囉
作者: alexserpent    時間: 2009-12-2 17:58
冷靜,冷靜唔洗咁激動喎

有咩PM我

我個個星期日都係PYC

我對你冇興趣囉,你對我有興趣既咪自己入去搵我囉
redbullbull 發表於 2009-12-2 01:16

我對你有興趣,幾時入PYC玩全場氣水盃.
作者: sdan321    時間: 2009-12-2 18:09
兵戎相見,何必呢!!
作者: pskyng    時間: 2009-12-2 18:26
留車留控?

咁似細路仔打Table Tennis 輪咗留板留底褲o既?

唔駛咁o既, 牙較戰較量吓啫, 邊個輸都好, 渣個扒下次再玩過囉
stanley_wwy 發表於 2009-12-2 17:55

牙較戰幾好呀.  不打不相識.    , 唔使等永利盃.

ps. 諗起細個最憎0的0個0的童黨"留詳留物". 蝦蝦霸霸   大你霸台. 打打下坐上張石台.
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 19:14
[quote]
我唔見得你手車好好囉

輸左咪請飲氣水囉

要較量還較量

我現在玩的3R EV02,行走了4L多的 ...
P仔 發表於 2009-12-2 17:46

講真呀,我真係唔相信你會講e番說話

輸左留車留控??

我唔係歧視跑街D人

但你咁講埋E D咁冇品既野,我真係對你地TKO D街場車手D車品有D保留

我自己以前都係跑街出身

出到去邊個輸左都好

羸左咪保持水準

輸左既就努力求進步

但當一個人連搖控車的車品都沒有時,你真係要自我反省反省

識我D朋友都知道我玩車係好認真同比較有要求

我視搖控車係競賽運動,我唔係當E個活動係嬉戲囉

你比我睇到既野,就係你不但不尊重這個競賽運動

而且還有點賭博成分
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 19:16
我對你有興趣,幾時入PYC玩全場氣水盃.
alexserpent 發表於 2009-12-2 17:58

你入到去我即刻請你飲氣水又點嘩姐

大家都係玩車,大家都有共同目標
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 19:26
牙較戰幾好呀.  不打不相識.    , 唔使等永利盃.

ps. 諗起細個最憎0的0個0的童黨"留詳留物". 蝦蝦霸霸   大你霸台. 打打下坐上張石台.
pskyng 發表於 2009-12-2 18:26

岩岩果D人我識左好耐

夜朗自大,仲以為自己好叻

我只可以對你說一山還有一山高

玩油車輸羸不重要

輸左既咪下次操好D手車,再較量過

相信有大把A組車手睇緊

你要快既,我識大把A組車手都好快
作者: victor1997621    時間: 2009-12-2 19:28
733這車不是不好

我都玩左架733幾個月,車架結構是耐用的

好多人都識講,但好多人根本冇玩過

只是一味聽人說

我買733時,是最早果批人買

車架設計係創新,都OK好行

但我只是認為733不合我玩,因為我個 ...
redbullbull 發表於 2009-11-30 01:55

但系,點解國內的車友話733好易爛parts?唔同,同氣候有關?
作者: sport    時間: 2009-12-2 19:38

輸左留車留控??

我唔係歧視跑街D人

但你咁講埋E D咁冇品既野,我真係對你地TKO D街場車手D車品有D保留

我自己以前都係跑街出身

出到去邊個輸左都好

羸左咪保持 ...
redbullbull 發表於 2009-12-2 19:14 [/]

師兄!有錢就可以認真,無錢的只可以娛樂
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 19:43
sport 發表於 2009-12-2 19:38

咁又唔係喎

好像我的一位朋友,他是一位IVE學生

雖然佢係冇收入

我同佢講,你只要係有心同認真咁玩

我開多一架車,同你比埋入場錢,油錢同PARTS又點嘩姐

你下次來到我介紹你識
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 19:57
sport 發表於 2009-12-2 19:38

玩車是豐儉由人

不一定要用高級機器和高級機材,才算認真

就算是RTR車,難道你會因為人地玩05T用AM控而去笑佢咩

很多人玩FW-06 和 05T都可以好認真

我有一天,在看台上看見一位(相信是一位小學生)

一樣是玩得很認真和投入

雖然車速不快,但以經好過好多人

所以不可以金錢去衡量囉
作者: alexserpent    時間: 2009-12-2 19:58
岩岩果D人我識左好耐

夜朗自大,仲以為自己好叻

我只可以對你說一山還有一山高

玩油車輸羸不重要

輸左既咪下次操好D手車,再較量過

相信有大把A組車手睇緊

你要快既,我識大把A組車手都好快
redbullbull 發表於 2009-12-2 19:26

你識邊幾個A組車手啊.
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 20:00
大家還是討論serpent 733 vs shepherd velox v10的主題吧
作者: alexserpent    時間: 2009-12-2 20:01

輸左留車留控??

我唔係歧視跑街D人

我自己以前都係跑街出身

出到去邊個輸左都好

羸左咪保持 ...
redbullbull 發表於 2009-12-2 19:14

你試過競賽未.
作者: alexserpent    時間: 2009-12-2 20:03
咁又唔係喎

好像我的一位朋友,他是一位IVE學生

雖然佢係冇收入

我同佢講,你只要係有心同認真咁玩

我開多一架車,同你比埋入場錢,油錢同PARTS又點嘩姐

你下次來到我介紹你識
redbullbull 發表於 2009-12-2 19:43

我好有心同認真咁玩,幾時
開多一架車,同我比埋入場錢,油錢同PARTS我.
作者: alexserpent    時間: 2009-12-2 20:06
個v-brake真係幾好設計和創新

極力子的設計都是十分優良

果日見d TEAM-C member,行走時的表現不錯
redbullbull 發表於 2009-12-1 19:43

Team-C member 有邊幾個啊???????
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 20:07
你試過競賽未.
alexserpent 發表於 2009-12-2 20:01

我出架3R本身就是打算去報名永里的

可惜和自己的時間不合

雖然自己沒有報到名

但12月6日會去做汁車仔

同D朋友加油,汁車,買氣水比佢地飲

相信咁樣係我作為佢地朋友可以做到既最大支持

現在只可以等待明年的永里開始時先報名
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 20:11
我好有心同認真咁玩,幾時
開多一架車,同我比埋入場錢,油錢同PARTS我.
alexserpent 發表於 2009-12-2 20:03

他是我識了很耐的朋友

由細玩到大,大家跟本都冇咩計較
作者: alexserpent    時間: 2009-12-2 20:17
我出架3R本身就是打算去報名永里的

可惜和自己的時間不合

雖然自己沒有報到名

但12月6日會去做汁車仔

同D朋友加油,汁車,買氣水比佢地飲

相信咁樣係我作為佢地朋友可以做到既最大支持

現在只可以 ...
redbullbull 發表於 2009-12-2 20:07

時間不合比賽,但又可以去做汁車仔??????????????
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 20:44
時間不合比賽,但又可以去做汁車仔??????????????
alexserpent 發表於 2009-12-2 20:17

我果日要好晏才可以去到

比賽前又因為公司請唔到人

而請唔到假去操車
作者: alexserpent    時間: 2009-12-2 20:58
Team-C member 有邊幾個啊???????
alexserpent 發表於 2009-12-2 20:06

??????????????
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 21:05
??????????????
alexserpent 發表於 2009-12-2 20:58

呀Michael Cheung 我次次去親都會同佢打招呼的

Team-C member 有邊幾個啊

講左出去自己又唔會叻d既
作者: alexserpent    時間: 2009-12-2 22:11
我唔識就問你,原來你都唔識,我以為你識好多人及好多油車常識沁添.
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 22:15
我唔識就問你,原來你都唔識,我以為你識好多人及好多油車常識沁添.
alexserpent 發表於 2009-12-2 22:11

請問Michael Cheung 唔係Team-C member咩
作者: redbullbull    時間: 2009-12-2 22:24
alexserpent 發表於 2009-12-2 22:11

唔通出到去果陣,同人地講自己識邊個邊個

人地可能成績好,但唔代表自己成績好

講埋d野,根本冇意思
作者: sdan321    時間: 2009-12-3 02:25
redbullbull <<<<<<< le個係一個純真同對''油rc''好有熱誠嘅年青人
佢有時嘅語氣或許會莽撞啲,但請各路英雄老手就唔好太計教嘞,始終現今油車界像bull 這樣年青,又有心,有熱誠加有財力去支持此運動的''後生仔'',真係千中無一啊!
年青人玩呢味嘢點洗錢好,總好過得閒無所事事,賭錢索K呀!
唔好笑佢囉,雖然E家佢技術仲好水皮 但眼見係有好大嘅進步嘅
還望各位認識redbullbull嘅朋友,對佢加以鼓勵及支持,令佢對''油rc''投入更深,技術更上一層樓吧!
作者: 993r    時間: 2009-12-3 08:29
redbullbull
sdan321 發表於 2009-12-3 02:25

Agree     

Team C member   http://www.teamcracing.net/index ... &didpath=/74096
作者: 大b    時間: 2009-12-3 08:37
redbullbull

我好認同sdan321兄說法,redbullbull 係一個對''油rc''及朋友好有熱誠嘅年青人,起碼redbullbull會用私人時間係每場比賽協助朋友加油,汁車,買氣水比佢地飲,事實上redbullbull做得到,唔係齋講。
作者: redbullbull    時間: 2009-12-3 09:40
redbullbull

咪進步緊囉
作者: redbullbull    時間: 2009-12-3 09:40
我好認同sdan321兄說法,redbullbull 係一個對''油rc''及朋友好有熱誠嘅年青人,起碼redbullbull會用私人時間係每場比賽協助朋友加油,汁車,買氣水比佢地飲,事實上redbullbull做得到,唔係齋講。
大b 發表於 2009-12-3 08:37

多謝大B
作者: michaelcheung    時間: 2009-12-3 09:55
56# alexserpent
你幾時去玩車
作者: RCANDY    時間: 2009-12-3 13:15
redbullbull

agree with you
作者: RCANDY    時間: 2009-12-3 13:22
up咁多無謂野做乜
講翻兩部車啦
昨日好似KWS好多 10仔羊賣
貓店$3580  個價好似平過大陸733
話晒德國車, 但零件好很貴
個油缸240蚊
1/10newguy 發表於 2009-12-3 12:09

compare with Xray, their cost is very close to each other.
作者: teamc    時間: 2009-12-3 14:58
歐洲車歐洲價
作者: RCANDY    時間: 2009-12-3 15:03
I just sold the 733 and buy the V10, don't say their performance - since i'm not a good driver
compare with those C hing.
But the materials like the plastic and metal parts, to be honest V10 is better.
作者: BT    時間: 2009-12-3 16:48
up咁多無謂野做乜
講翻兩部車啦
昨日好似KWS好多 10仔羊賣
貓店$3580  個價好似平過大陸733
話晒德國車, 但零件好很貴
個油缸240蚊
1/10newguy 發表於 2009-12-3 12:09

蛇仔個價好似唔使$3580, 只係3仟多D,其實相信兩架車都好好跑,兩架都係金屬為主,只在於你喜歡那個牌子外型同設計,733好多新設計好特別,經過多次比賽同大小碰撞,金屬同膠料亦未至講到咁化學,狗骨同狗骨杯經過700幾圈都只係小小損蝕,以上是親新体驗唔係聽返黎,至於保養開支733會平D,因為中國制。
作者: ceo2009    時間: 2009-12-3 17:14
Ching個例子很特別
作者: BT    時間: 2009-12-3 19:19
Ching個例子很特別
ceo2009 發表於 2009-12-3 17:14

係呀,因為慣咗,糸ACO玩車,有時都會用幾多佰圈來形容,例如操咗3佰幾圈車,行咗仟二圈就換雞肶咁,直接容易明白
作者: alexserpent    時間: 2009-12-3 19:35
係呀,因為慣咗,糸ACO玩車,有時都會用幾多佰圈來形容,例如操咗3佰幾圈車,行咗仟二圈就換雞肶咁,直接容易明白
BT 發表於 2009-12-3 19:19

我地都係用幾多佰圈來形容操車.
作者: BT    時間: 2009-12-3 22:22
97# alexserpent

好wo,唔知幾時有機會同CHing一齊操番幾百個圈??
作者: stanley_wwy    時間: 2009-12-4 23:38
97# alexserpent

好wo,唔知幾時有機會同CHing一齊操番幾百個圈??
BT 發表於 2009-12-3 22:22

要跟倒你幾百圏都有難度喎.....
作者: mtaristo    時間: 2009-12-7 12:12
但系,點解國內的車友話733好易爛parts?唔同,同氣候有關?
victor1997621 發表於 2009-12-2 19:28

I also play 733 at ACO for several months, no main problem at all.
作者: GQ10    時間: 2009-12-14 11:09
以前玩X-ray,最近玩左733, 都幾好. D彎都幾好喎, 撞左幾次都無事. parts都唔係好貴.
作者: RCwing    時間: 2009-12-14 13:28
以前玩X-ray,最近玩左733, 都幾好. D彎都幾好喎, 撞左幾次都無事. parts都唔係好貴.
GQ10 發表於 2009-12-14 11:09

近牌我都轉咗玩蛇仔,幾好揸,感覺唔錯.雩件又大眾化.
作者: sinman    時間: 2009-12-18 16:19
733如果有金錢買D你估唔到自己會爛嘅零件,就不仿揸733,現在後悔已太遲

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2