RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 終於忍唔住.....NT1-2009 [打印本頁]

作者: shouldbe    時間: 2009-6-4 20:36
標題: 終於忍唔住.....NT1-2009

想問問各師兄組裝此車過程有咩要住意呢?

[attach]265152[/attach]
[attach]265153[/attach]
作者: supertenchung    時間: 2009-6-4 20:38
Wah, good, how much ar C hing?? What engine u will use?
作者: shouldbe    時間: 2009-6-4 20:40
Wah, good, how much ar C hing?? What engine u will use?
supertenchung 發表於 2009-6-4 20:38

未有錢買ENGINE住
價錢方面店主說不便向外講
大約三千頭啦
作者: tekin    時間: 2009-6-4 20:44
未有錢買ENGINE住
大約三千頭啦
shouldbe 發表於 2009-6-4 20:40

三千頭, this is good price, where to buy???
if $30xx-31xx, i must buy one for collection.
作者: shouldbe    時間: 2009-6-4 20:47
三千頭, this is good price, where to buy???
if $30xx-31xx, i must buy one for collection.
tekin 發表於 2009-6-4 20:44

係呢個價左右啦,邊間SHOP真係唔方便講,我驚佢日後唔打折扣給我,哈哈,SORRY先
作者: tekin    時間: 2009-6-4 20:51
係呢個價左右啦,邊間SHOP真係唔方便講,我驚佢日後唔打折扣給我,哈哈,SORRY先
shouldbe 發表於 2009-6-4 20:47

c-hing, pm me which shop???
i want to buy if $30xx-31xx
作者: kenny_Chui    時間: 2009-6-4 20:56
要 $33xx.........

作者: redbullbull    時間: 2009-6-4 21:07
未有錢買ENGINE住
大約三千頭啦
shouldbe 發表於 2009-6-4 20:40

哈哈,我知邊間
佢係咪冇咩頭髮架
作者: dicksonlai    時間: 2009-6-4 21:15
哈哈,我知邊間
佢係咪冇咩頭髮
redbullbull 發表於 2009-6-4 21:07

施丹
作者: tekin    時間: 2009-6-4 21:16
哈哈,我知邊間
佢係咪冇咩頭髮架
redbullbull 發表於 2009-6-4 21:07

oh, ic, which shop.
how about other shop???
作者: albertau2011    時間: 2009-6-4 21:18
哈哈,我知邊間
佢係咪冇咩頭髮架

冇咩頭髮架, 近街市??
作者: tekin    時間: 2009-6-4 21:22
i think "三千頭" is special price.
difficult to find this price in kws.
作者: novafans    時間: 2009-6-4 21:29
要注意四輪大波頭,啲牙好難上,好多師兄都領嘢
作者: vonerr    時間: 2009-6-4 21:58
另外想問極力子咪有三片白漿ga,而這三片白漿每片都有一個hole的,那是否要穿上飛輪的三條柱上呢?
thxs
作者: dicksonlai    時間: 2009-6-4 22:02
要注意四輪大波頭,啲牙好難上,好多師兄都領嘢
novafans 發表於 2009-6-4 21:29

加小小bearing 油,慢慢對正先上緊.............
作者: novafans    時間: 2009-6-4 22:10
#vonerr
嗰三片漿好似黑色唔係白色,照說明書唔駛穿上去飛輪,不過kyosho要
作者: oasc    時間: 2009-6-4 22:42
其實樓主買到這個價好多朋友都買到, 但並不代表人人知道這價錢就會平俾你!
因為店主會因唔同人會有唔同價, 所以點解KWS 鋪頭很少會標價錢出來!
所以記得格咗價先, 無謂大家唔開心, 之後又出Post 話邊間鋪唔老實,黑店啦
作者: oasc    時間: 2009-6-4 22:44
另外想問極力子咪有三片白漿ga,而這三片白漿每片都有一個hole的,那是否要穿上飛輪的三條柱上呢?
thxs
vonerr 發表於 2009-6-4 21:58

可否影幅相出嚟睇下你套白漿個樣呀
作者: carcar1822    時間: 2009-6-4 23:13
very good
作者: carcar1822    時間: 2009-6-4 23:13
very good
作者: shouldbe    時間: 2009-6-4 23:54
其實樓主買到這個價好多朋友都買到, 但並不代表人人知道這價錢就會平俾你!
因為店主會因唔同人會有唔同價, 所以點解KWS 鋪頭很少會標價錢出來!
所以記得格咗價先, 無謂大家唔開心, 之後又出Post 話邊間鋪唔老 ...
oasc 發表於 2009-6-4 22:42

其實我目的係想同大家分享一下,希望唔會做成D誤會啦
話時話KWS買嘢都好睇交情,其實我相信有更多師兄以更底價買到.
作者: manspeople    時間: 2009-6-5 00:01
歡迎加入 nt 1
作者: vonerr    時間: 2009-6-5 00:16
16# novafans
唔該哂ar,我就係穿左上去tim,haha
作者: oasc    時間: 2009-6-5 00:22
其實我目的係想同大家分享一下,希望唔會做成D誤會啦
話時話KWS買嘢都好睇交情,其實我相信有更多師兄以更底價買到.
shouldbe 發表於 2009-6-4 23:54

唔緊要: 我明白買咗新車的喜悅 '恭喜 恭喜  但為何現在才買X-Ray 呢? 嚟近兩個月會有兩部新車出喎
最後係希望大家明白點解會有平野買, 代理俾貨唔係淨俾一間鋪頭賣, 如果其中一間俾其他鋪賣得平很多的話, 其他鋪會向代理詐形  所以大家自己知就算, 勿太揚! 否則冇平嘢玩o架啦
作者: redbullbull    時間: 2009-6-5 00:24
係係,收到SORRY SORRY
作者: quakequake    時間: 2009-6-5 00:25
唔緊要: 我明白買咗新車的喜悅 '恭喜 恭喜  但為何現在才買X-Ray 呢? 嚟近兩個月會有兩部新車出喎
最後係希望大家明白點解會有平野買, 代理俾貨唔係淨俾一間鋪頭賣, 如果其中一間俾其他鋪 ...
oasc 發表於 2009-6-5 00:22

有咩新車出呀?
作者: oasc    時間: 2009-6-5 00:29
有咩新車出呀?
quakequake 發表於 2009-6-5 00:25

蛇兄羊弟
作者: vonerr    時間: 2009-6-5 00:51
18# oasc

sorry it is actually black in colour, i mismatch with vonerr one
作者: Edwin    時間: 2009-6-5 11:07
I bought it $3550....................
作者: tekin    時間: 2009-6-5 12:50
I bought it $3550....................
Edwin 發表於 2009-6-5 11:07

$3550 is quite expensive, i found the lowest price is $32xx in kws.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2