RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3014|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Traxxas E-Revo 1/16 VXL幾個問題

LEUNG729 發表於 2015-3-7 18:36:37 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問Traxxas E-Revo 1/16 VXL 行車開得快轉彎就打轉幾個圈,反車。
師兄們有咩方法改善呢個問題呢?  係咪個胎問題?
還是原本呢款車就係咁?

樓主| LEUNG729 發表於 2015-3-8 14:53:44 | 顯示全部樓層
我見淘寶有加闊呔既零件賣,應該可以試下
 樓主| LEUNG729 發表於 2015-3-8 15:18:10 | 顯示全部樓層
_LOK_ 發表於 2015-3-8 08:25
師兄可以試下買Parts加闊架車...我呔的距離闊左20mm而家超定...但20mm有點太闊, 架車唔靚 ...

師兄你果件加闊零件係邊買? 可以睇下相嗎

樓主| LEUNG729 發表於 2015-3-8 22:09:34 | 顯示全部樓層
lawlaw36 發表於 2015-3-8 21:02
請問淘寶有加闊呔既零件賣,個樣係點,可以比條link睇下嗎,謝!

http://item.taobao.com/item.htm? ... ;abbucket=14#detail
 樓主| LEUNG729 發表於 2015-3-8 22:15:48 | 顯示全部樓層
lawlaw36 發表於 2015-3-8 21:02
請問淘寶有加闊呔既零件賣,個樣係點,可以比條link睇下嗎,謝!

http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=38879665331
 樓主| LEUNG729 發表於 2015-3-8 22:18:40 | 顯示全部樓層
 樓主| LEUNG729 發表於 2015-3-9 22:15:04 | 顯示全部樓層
_LOK_ 發表於 2015-3-9 17:31
965師兄, 你架mini revo的Shock oil同Diff oil setting用幾多度??
LEUNG729師兄, 我係用緊GPM+20mm的, 同你 ...

你係香港買? 幾錢?>

樓主| LEUNG729 發表於 2015-3-9 22:19:21 | 顯示全部樓層
965 發表於 2015-3-9 17:50
我用 好似 70 度油.. 有 d C hing 鍾意用到 100, 我都諗住有機會試吓.

換條 大 d off set 既呔鈴都得, 再 ...

師兄 想問小E 如果換電變 摩打一套,應該用邊隻啊?