RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: simson99w
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FPV Racing 巡迴友誼賽

isaac006 發表於 2015-4-12 01:11:03 來自手機 | 顯示全部樓層
正!
isaac006 發表於 2015-4-19 12:48:48 來自手機 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-4-18 22:55
有無諗過圖傳JAM到死

應該最多可以三四個人一齊飛
isaac006 發表於 2015-4-19 13:44:00 來自手機 | 顯示全部樓層
sakata 發表於 2015-4-19 13:05
試過TS832 600mw jam到D 200mw死晒......

真係?唔係只會唔同 channel就唔會jam架咩?我都係用緊200mw炸。。。
isaac006 發表於 2015-4-19 20:56:04 來自手機 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-4-19 20:47
如果人多,就在Facbook申報左先,channel 先報先得

到時大家先講佢用咩 channel先 check有冇jam咪得囉,衣加講定先冇咩用...
isaac006 發表於 2015-4-20 22:43:05 來自手機 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-4-20 22:38
而其實有辦法增加至 十六個 channel , 一般我地用開的磨菇天線都是 左旋LHCP, 有人肯用右旋LHCP 的話, 8+8= ...

應該唔會咁簡單就可以做到16個咁多,如果可以外國人一早做咗啦
isaac006 發表於 2015-4-22 08:24:54 來自手機 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-4-20 22:38
而其實有辦法增加至 十六個 channel , 一般我地用開的磨菇天線都是 左旋LHCP, 有人肯用右旋LHCP 的話, 8+8= ...

同埋...我岩岩記起,我以前試過左旋同右旋一齊用(因為冇睇清楚就買咗),發現其實左右一齊用只係比左左或者右右多小小小 noise,尤其是如果本身條天線 cheap,就算全新未炸過,分開左右當兩條 channel係一定唔得架...
isaac006 發表於 2015-4-23 08:27:44 來自手機 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-4-22 21:25
正常係 左左一對, 或 右右一對 敢用,
我剛剛訂造了幾隻 右旋尼測試

我意思就係 就算正常係左左或右右咁用,咁都唔代表只要左右分開就可以用同一條 channel呀。

同埋,訂做?