RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: iketani
打印 上一主題 下一主題
收起左側

冇頭單向係唔係玩唔到drift架??

Edde 發表於 2006-1-13 23:12:36 | 顯示全部樓層
原帖由 D1仔 於 2006-1-13 22:37 發表
原來呢舊就係頭單喇~
佢同原裝果舊有咩分別架...
偉高有冇得買牙..How much牙

頭單是只向前單方向轉動,原装果隻是珠差,可反方向轉動
效果我認同上文發表的 (猛) 及 (敏銳),偉高有得賣,約$230到
Edde 發表於 2006-1-17 01:02:53 | 顯示全部樓層
原帖由 iketani 於 2006-1-16 22:52 發表
sorry
我玩開真車(但唔係drift)
以為fr易甩d
rc唔同??
但點解??
plzplzplz
珠差係唔係即係L.S.D??

日本飄移高手熊久保最近將架四驅 WRX 改成後驅車來參加 D1,
唔通你又買部 YOKOMO D1 拆走中軸改成後驅來玩飄移咩,
點可以將ニ樣唔同嘅嘢,相提並論,吹脹
Edde 發表於 2006-1-18 20:03:56 | 顯示全部樓層
原帖由 iketani 於 2006-1-18 19:07 發表
ICIC
咁fr既rc係唔係多數1/12o d 闊軚rc架??
冇差速,直接連接motor??
Edde 發表於 2006-1-18 20:14:14 | 顯示全部樓層
原帖由 iketani 於 2006-1-18 19:07 發表
ICIC
咁fr既rc係唔係多數1/12o d 闊軚rc架??
冇差速,直接連接motor??

12仔後軚一定闊過頭軚,正常會用海綿軚加軚水來加强咬地
12仔後車輪亦會有珠差或齒差
Edde 發表於 2006-1-18 20:31:37 | 顯示全部樓層
原帖由 DieselEngine 於 2006-1-18 19:11 發表

我之前部TG10 MK1唔識砌冇駁前差速,玩左好耐後尾先知,
我朋友問我點解部車甩得咁勁,佢一睇就知部車後輪驅動......

我仲問佢點解後輪,買果陣個包裝明明寫住四輪驅動,我先拆車再砌,
所以兩輪都玩到飄移嫁.

你講得冇錯,你部車是好甩,但我想你這種並不算是飄移,我以前部12仔都不知幾易甩,甩得幾難救
飄移我想是甩完尾加上橫移再加上車頭方向救得掂的話,先可叫玩到飄移嫁,
Edde 發表於 2006-1-18 20:51:06 | 顯示全部樓層
原帖由 iketani 於 2006-1-18 20:26 發表
tg10 幾多錢到呢家??

離哂譜.........   離哂題
Edde 發表於 2006-1-18 21:17:03 | 顯示全部樓層
原帖由 iketani 於 2006-1-18 21:00 發表
icic
12仔有珠差架??
咁係唔係有d冇架??
sorry,真係離哂題
我諗要開過第二個topic
咁EDDE,你覺得用乜車玩drift先好玩??
係唔係yokomo drift package le??
give some opinion plz

最基本4wd車/飄移軚/合理調較,已可以玩到drift.