RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6686|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想師兄比少少意見 (星星 58539)

soup_soup 發表於 2014-8-12 15:15:11 | 顯示全部樓層
Fast Attack,旺角都見過有,廿幾年前朋友手中玩過下,超強悍,現時嚟講,零件可能無咁易搵喇
soup_soup 發表於 2014-8-12 15:44:53 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2014-8-12 15:32
冇零件係我地玩車仔既大忌... 奈何復古既車款真係好有吸引力.

係架!老實講,呢啲車款係針對我地呢啲年紀嘅人而復刻嘅,當年重年輕,無乜經濟能力,得個恨字,到而家有能力買,但買返都唔會點樣玩架喇,大多數係收藏為主,不過又唔需要擔心嘅,雙星車都比較耐用 (原裝計),我地以往嘅零件相比而家其實重少,都係一樣咁玩,果時個心態都係玩爛就算,夠錢咪玩過另一架囉!

soup_soup 發表於 2014-8-12 16:15:49 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2014-8-12 16:09
絶對同意呀! 所以有時老婆問點解又多架車既, 我只可以講呢 D 係滿足我地兒時既夢想, 重拾果種喜閱. 細個 ...

無辦法,時間唔可以返轉頭,可以用錢去換返少許年輕時嘅夢想或者樂趣,其實係好值得,況且呢啲又唔係不良活動,我就覺得好值得喇,所以,我都盡可以搵返啲以前想玩,但無能力買嘅車款收藏
soup_soup 發表於 2014-8-12 16:16:55 | 顯示全部樓層