RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: zivtong
打印 上一主題 下一主題
收起左側

M車 白豬 聚

gavl 發表於 2011-5-29 00:56:24 | 顯示全部樓層
終於等到有人提議大家玩同一個standard麼打,support !
如果M車四驅同頭/尾碌係咪都用白豬?
gavl 發表於 2011-5-29 01:37:11 | 顯示全部樓層

我諗返起以前YMC早期M車比賽大家都用黑豬,頭/尾驅完全無得同4WD比較,同一日比賽d四驅M車用黑豬做既最快圈速仲快過D 1/10 23T。
如果4WD用白豬,頭/尾驅用黑豬都ok公平嫁,不過第一步大家肯用同一款motor已經好好,等大家玩下先算囉。
gavl 發表於 2011-5-29 01:50:42 | 顯示全部樓層
gary 發表於 2011-5-29 01:35
乜車都係這齒比6.44,即M車20齒,其實大家做乜咁介意邊個快邊個慢???4wd又會快過頭尾驅,尾驅又可能快過頭驅,練 ...

大家用同一齒比都係一個好方法(仿效RCF),大家玩同一個spec(唔好講快同慢)車速差不多好玩D,Fun d.
gavl 發表於 2011-5-29 02:48:42 | 顯示全部樓層
小龍 發表於 2011-5-29 02:35
用白豬個電變無底電cut車,條鋰電好易死架。

唯有用 Lipo cutoff 或 Lipo驚報器....
gavl 發表於 2011-5-29 03:31:42 | 顯示全部樓層
小龍 發表於 2011-5-29 03:11
Lipo cutoff 好危險,一cut車就完全無電,比火箭射到七彩。個場噤大警報器聴唔到呀,都唔知點算,都 ...

都可以用set時間方法,用白豬加鋰電,我估十五分鐘都玩到。