RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: minimini
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Project Tomy EX (27/10/2009 updated)

樓主| minimini 發表於 2009-1-15 15:31:29 | 顯示全部樓層
原帖由 fyin 於 2009-1-15 11:23 發表
Bro Mini,
你都好不惜工本黎整哩架buggy. 可否post啲全家褔黎睇睇呀?

其實主要都係揾零件比較麻煩.......不過好彩呢部衰鬼有唔少嘢都可以用 Yokomo 零件代替.......咁就 easy 好多......
 樓主| minimini 發表於 2009-1-15 15:34:42 | 顯示全部樓層
原帖由 chiuchiu 於 2009-1-15 13:59 發表
攪電 擋新年禮物

Thx chiu gor......

不如你將嗰三隻色嘅 sticker...........撈亂哂佢.......平均分開兩份........俾我同 tiger1 抽啦.......
 樓主| minimini 發表於 2009-4-26 20:41:55 | 顯示全部樓層
今曰又喺某玩具店...........無意中發現咗呢兩包嘢.........包括 Tomy bumper........同埋 lexan 防塵片.........又係冇得拒絕...........
 樓主| minimini 發表於 2009-7-23 02:55:06 | 顯示全部樓層
最近又由一位網友手中...........購入咗另一部原裝 Tomy EX.........遲 d post 相出嚟........
 樓主| minimini 發表於 2009-10-4 14:45:17 | 顯示全部樓層

今日又喺 yahoo.jp 見到........一部房車版 Tomy ........end-bid 價應該唔會超過 20,000yen........

http://page18.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/w43264339
 樓主| minimini 發表於 2009-10-5 01:20:46 | 顯示全部樓層
That will be cheap....
tiger1 發表於 2009-10-4 22:45

同意......因為呢部車只配備金屬底板........膠油壓........(如果冇記錯應該係牙差).........相當 dry 嘅一部車...........不過隻殼就幾靚..........

end-bid price :  10,600 円
 樓主| minimini 發表於 2009-10-6 01:05:59 | 顯示全部樓層

呢部衰鬼...........冇セ option.......淨係換咗四支 Schumacher 油壓同埋 Yokomo 呤.........個 end-bid 價都去到 GBP$158..........

http://cgi.ebay.co.uk/TOMY-INTRU ... trksid=p3286.c0.m14
 樓主| minimini 發表於 2009-10-27 01:00:11 | 顯示全部樓層
早兩日喺雜物房..........揾番一套 Yokomo 黑呤連海棉呔 (貼咗 Yokomo 黄色車呤貼紙).........嗰陣應該係裝落部 YZ-10 裡面.........."seafood hand" 試吓裝落去部衰鬼 Tomy 度.........效果又 ok 喎........
 樓主| minimini 發表於 2009-10-27 02:18:48 | 顯示全部樓層
HEC 推桿,當年常用,平、靚、正
chacha 發表於 2009-10-27 02:15

呢款推桿............我都想揾多幾對..........chacha 兄有冇辦法幫吓手 ??........
 樓主| minimini 發表於 2009-10-27 02:36:44 | 顯示全部樓層
舊0既我都仲有,新0既就幫你唔到
chacha 發表於 2009-10-27 02:28

舊嘅一樣啱........pm 再傾.........
 樓主| minimini 發表於 2009-10-27 19:48:47 | 顯示全部樓層

Thx !!..........
 樓主| minimini 發表於 2009-10-28 00:35:08 | 顯示全部樓層

呢款推捍.........係小弟第一套買嘅 Titanium 推捍 .......(for Yokomo 91' works 用......張咭頭紙係美國 RCPS 嘅品牌)........當年喺黃埔新邨嗰間 R/C shop 買 .......(間舖好似叫 "溢昇".........個老闆叫 "光仔"....... )........所以有少少情意結啫...........

咁多年以嚟........小弟都儲埋咗大量呢款鈦推捍.........以備日後有用.........
 樓主| minimini 發表於 2013-1-26 19:25:34 | 顯示全部樓層
still got no time to get the shell painted......