RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: mic少
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我玩電直既經歷

王汪旺 發表於 2014-10-5 17:38:04 | 顯示全部樓層
mic少 發表於 2014-10-5 09:20
前輩 咁其實係咪可以 按一個制倒飛架
(我呢個係咪白痴問題呀)
我真係唔識架,唔好見怪哈哈

師兄呢個問题唔算係白痴, 好多新㽼者都问过, 等你識倒飛時你自己会覺得是問得白x.
小弟之前玩过隻"富記 9Z", 有个制是將全部動作反轉哂, 但前提是你要先將隻机反咗先, 所有推桿動作就和未反時一樣, 但見議你千其咪用, 会学壞手勢, 正確应用正負pitch + V 油門攪定
王汪旺 發表於 2014-10-5 20:01:08 | 顯示全部樓層
mic少 發表於 2014-10-5 18:02
首先熱烈歡迎又多一位師兄,提供心德
了解,多謝師兄指教
有時間多d上黎,比下意見,吹下水啦 ...

師兄客气, 也欣賞師兄对直升機的熱情
直升機玩落去, 日後常換机, 升级, 越玩越大隻机, 追求精準和完美, 想是必經之路.....
所以对投資一隻高级些的遥控器是優先考慮, 因机可不停升级, 摇控器就用五-七年都可接受, 不然你会滿屋都是退役控
師兄勿怪, 纯是吹水

王汪旺 發表於 2014-10-5 20:58:12 | 顯示全部樓層
mic少 發表於 2014-10-5 20:10
師兄係講得好有道理
但問題最慘係我呢d超級新手
身邊一個玩電直既朋友都無

師兄不用太担心, 乜控都好, 常用的只是两支推桿, 其它制都是附助用途, 有些制是開關制, 可能一世都用鬼唔到,精明的你, 說明書一㸔就明啦