RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kwokwingho13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買拖頭

kwokwingho13 發表於 2009-12-10 00:18:11 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

各位師兄好,小弟係個新手黎,多多指教

小弟想買個拖頭,長度就無所胃,但要闊30cm

個拖頭要可以配 平版 或   駝背架, 闊一樣要30 cm
--駱駝版約長108 cm,平版長度無所胃
架拖頭同版要闊30 cm 係因為唔想太闊,因為要拿出街= =
而駝背架要長108 cm 係因為要放架 jetfoil = =

請問個拖頭應該買 雙轉向車輪 定 單轉 好?
雙轉向車輪 =前兩擔負責轉向,後邊兩排係動力擔
單轉 =前一擔負責轉向..後邊兩排係動力擔
我驚單輪唔夠力會反 = =,又唔知雙轉個情況會點= =
(最主要個車係街尾轉角位轉到彎就OK)
希望各位師兄比到意見,謝謝
 樓主| kwokwingho13 發表於 2009-12-10 11:12:50 | 顯示全部樓層
sorry= =等我講清楚D先
駱駝版=駝背架
雙轉向車輪 =前兩擔負責轉向,後邊兩排係動力擔
單轉 =前一擔負責轉向..後邊兩排係動力擔

架拖頭同版要闊30 cm 係因為唔想太闊,因為要拿出街= =
而駝背架要長108 cm 係因為要放架 jetfoil = =
 樓主| kwokwingho13 發表於 2009-12-10 11:38:50 | 顯示全部樓層
咁如果你要整四擔車..先問部R620又好..再收一前擔...仲要條四擔車陣..咁就前兩擔轉向後邊動力擔
原裝拖架我唔記得闊幾多CM...
而駝背架真係要自己整出黎
Q-pet 發表於 2009-12-10 11:30

係咪借係一買番黎唔係兩擔轉向?= =
新手比較多野問,請多多包涵,謝謝= =
 樓主| kwokwingho13 發表於 2009-12-10 12:34:00 | 顯示全部樓層
兩擔轉向拖頭闊20 cm 都得
有冇闊30 cm ~40 cm的單擔轉向拖頭?
不過拖頭闊20 cm 駝背架闊30cm 又唔知得唔得呢?

平版長108 cm ,用兩擔定單擔轉向拖頭好?
 樓主| kwokwingho13 發表於 2009-12-10 12:50:55 | 顯示全部樓層
16# odaan

對了,就好像師兄你的那個一樣
不過差在長度,架jetfoil都有88 cm 長= =

唔知有冇平版/擘闊架長過88 cm 呢?
冇的話改裝又如何?

謝謝!
 樓主| kwokwingho13 發表於 2009-12-11 19:26:00 | 顯示全部樓層
吸取了各位師兄的意見後
發現市面上真的沒有合小弟小弟的拖頭= =
加上自已又沒有能力改裝= =
所以決定用odaan 師兄的意見
用闊20 cm 的拖頭,用回平版,長約60 cm

小弟謝謝各位有份幫助給意見的師兄
沒有你們的話,我真的不知怎樣搞了 XD