RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4808|回復: 36
打印 上一主題 下一主題
收起左側

KWS避過一結

odaan 發表於 2009-9-3 10:03:41 | 顯示全部樓層

我要用我整車既同等經費作為 等價交換

甘先有得去車聚 .....

登錄/註冊後可看大圖
odaan 發表於 2009-9-3 10:48:38 | 顯示全部樓層
條鏈好似好正下--奧單兄幾錢呀?
~TOYOTA~ 發表於 2009-9-3 10:25

"奧單" 係唔賣架 .....

條鏈 ....... 4xxx
odaan 發表於 2009-9-4 17:10:17 | 顯示全部樓層
嘩..4XXX...比我死得
有勇冇謀 發表於 2009-9-4 16:19

架生易搵 , 賢妻難求

幾千銀佢開心成年 , 除開都係 $1x 日 , 搭多程車都去左啦
odaan 發表於 2009-9-5 10:29:23 | 顯示全部樓層
其實我想問下..R470同620 邊架好改d?
kennylam1988 發表於 2009-9-4 19:38

單動力擔 470 同 孖動力擔 620

其實一般玩 ...... 改燈噴油 ..... 高屋仔 , 改法差唔多
或者改係側邊換電 , 風喉裝飾 , 士啤呔 , 車頭換闊呔

執著起上黎 , 一樣可以改到痴線
1. scania 底盤 , 單擔同孖擔車頭 , 唔用原本轉向 servo 位 , 改用波箱轉波 servo 轉向
甘就可以避免轉向零件扭曲問題

轉波 servo 改係後面 , 係波箱尾轉波
=============
2. 頭彈弓片縮窄 , 改大轉向
3. 單動力擔可以升高車尾 (5~10mm) , 甚至可以改輔助彈弓
孖動力擔改低韆鞦軸心 , 行搖臂
4. 其他例如升降擔 , 孖轉向擔 , 升高屋仔 ......... 真係多到數唔晒
odaan 發表於 2009-9-5 10:32:33 | 顯示全部樓層
你條數就成年,人地果d可能用月計,甚至可能係星期計,再死d真係用日計都得......
Noir.KAZE 發表於 2009-9-4 17:13

大前題係 "你鐘唔鐘意先"
你係鐘意既 ........... 甘無計架喎~~
odaan 發表於 2009-9-5 10:37:25 | 顯示全部樓層
點解而家咁多人o既賢妻 都有d物質化?
vayeate 發表於 2009-9-4 21:41

唔 ....... 其實人與人之間 , 莫過於你氹下我 , 我氹下你

其實只要佢唔太貪心 , 有時買少少野 , 為博紅顏一笑 , 唔算太過