RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3726|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Futaba FF10CAG 2.4g

eleung838 發表於 2010-10-14 16:56:57 | 顯示全部樓層

請問師兄用幾多ch. 接收?

Can Futaba FF10CAG 2.4g work with the MFU-01?

Because I use Futaba 9C and 8Ch. receiver 2.4g, but can not with with MFU-01.
eleung838 發表於 2010-10-15 00:22:24 | 顯示全部樓層
回復 6# 有勇冇謀

What is FF9?
eleung838 發表於 2010-10-15 02:10:51 | 顯示全部樓層
勇兄, 我相信你講2.4G o既 8C 應該係講緊 8FG

(from Futaba official website)
     ...
rabbitmomo 發表於 15/10/2010 01:08

同意!

我就是有上述情況 當用 9C with 8 ch. receiver 對唔到新燈

當用 9C with 7 ch. receiver 就對到新燈了
eleung838 發表於 2010-10-15 23:58:58 | 顯示全部樓層
我用緊10C,新燈組係用到既...但有D功能係我用唔既..例如轉唔到去上落架MODE..
可能我未SET好...不過係用到 ...
3.0turbo 發表於 15/10/2010 21:04

請問用那一隻接收?
eleung838 發表於 2010-10-19 05:15:00 | 顯示全部樓層
唔怪得知啦, 當我以6008用唔到新燈後, 我後來就拎左個6008去第二D車到, 發現個CH 3都係好怪, 當時 ...
rabbitmomo 發表於 19/10/2010 01:04

等你好消息!
eleung838 發表於 2010-10-22 01:59:25 | 顯示全部樓層
唔怪得知啦, 當我以6008用唔到新燈後, 我後來就拎左個6008去第二D車到, 發現個CH 3都係好怪, 當時 ...
rabbitmomo 發表於 19/10/2010 01:04

測試有結果未呀???