RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1755|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

現況一問~~

wckit 發表於 2008-5-22 23:54:45 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我幾年前都有玩mini z既...果時得01底....
e家想玩返,
1.想問下係咪大部份人都玩awd??....因為我知我架01一定無02咁好彎,基本上無人玩=.=....
2. and想問下e家買改裝parts多數買邊隻牌子......汁一架落得場既awd要幾錢度??
3.電又用邊隻...and差機有無d平d...因為以前d大車差機我都賣晒~~唔想太貴~
4.控果方面見到你地話有2.4G, 係咪接收同反應快d....因為我唔想買過隻貴控玩....我以前玩都係用futaba....
5.fet果方面我以前有騎fet or 改FET.....E家係咪都係騎fet??....and去邊度騎??
6.motor係咪全部玩晒手"Q"果D ga la?? 我以前係玩原廠既黑銀果隻~~

太多問題唔好意思,希望車友盡量解答,因為想計下預算要幾錢先玩得返....同要買d乜...XDDDD
 樓主| wckit 發表於 2008-5-23 09:57:09 | 顯示全部樓層
原帖由 GTRTam 於 2008-5-23 04:56 發表
1. 應該係多數AWD, 02都有唔少.
2. Atomic 及 PN Racing. 全新AWD full option 我念要 2-3千.
3. Orion HV, 百幾蚊部 Energizer okay ga la.
4. 重點係唔jam, 唔洗插band.
5. 如果買2.4Ghz 或 AD Band, 己&#324 ...

請問師兄你地會係邊度玩.我都想上來學下野,約埋一齊上去呀...e家我都唔知邊度有場
以前歐美果個都汁左

and想問下咩係ad band???
你果隻咩s咩咩 fet香港有無得改???
2.4g 我諗我唔會諗,因為要買過個控...原裝果個一定唔得.....
 樓主| wckit 發表於 2008-5-23 10:21:50 | 顯示全部樓層
我可能諗架2手既awd, 但我好驚塊板踩唔起,因為以前好多人都玩幾個月就換版~