RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: pskyng
打印 上一主題 下一主題
收起左側

gyro(dbox之類) ,

Henry_Ho 發表於 2008-1-30 01:12:31 | 顯示全部樓層
咁真車係咪都有落gyro架...............!?
真既直昇機我就知道一定有裝..!!
咁一句啦~~~~裝gyro..就只係正明自己無技術.......又要想玩....又怕白夾轉!! (咁不如唔好玩啦~講真咩都要比時間去學!!)
Henry_Ho 發表於 2008-1-30 01:20:18 | 顯示全部樓層

Henry_Ho 發表於 2008-1-30 05:54:16 | 顯示全部樓層
帥兄...講真呀!........玩drift最主要係玩咩呢!!???
我相信係控制到"轉向同油門"在自己可以控制之下去做出橫向既動作~~~!!!
咁講真呀~!....又要用gyro去幫你....咁.......我諗同玩racing car 無咩分別........!!!(真係無曬玩drift既樂趣)
and.........什麼 ~~""以前玩直昇機的師兄沒有"gyro"時.自然會練出相關技術去克服. 現在有gyro.他們又會在這幫助下在其他技術上提升. 相信冇師兄會因為有"gyro"出現而不玩直昇機. 卦... , "咁我繼續練我O既飄移LU!!" , 就如師兄所說, 每個人也有自己的飄移. ""

希望你要明白.....直昇機就算有個gyro幫條尾.....佢都要不停去hold住前後左右同up down.........成6樣野..(講真車仔得2個ch..都要裝咁多野去幫..連2ch都玩唔點...咁生存係呢個世上都真係... 唉)
.車仔又唔同直昇機. .....車仔都只係得轉向跟油門..........連轉向都要幫............咁.....油門又洗唔洗加特制gyro......如果唔係又可能比多左油.......

Henry_Ho 發表於 2008-1-30 17:04:44 | 顯示全部樓層
原帖由 bcgg 於 2008-1-30 15:02 發表
都唔明有乜好"討論"...
自已錢,鐘意玩乜咪玩乜囉,人地postD新技術出嚟,咪睇吓,參考吓囉,唔鐘意咪得啖笑囉....

玩漂移最緊要係我自已玩得開心,硬係要將自巳套觀念套落人地道,唔通我揸MT車 ...

咁你都話自己錢.....咁..你就快D去比錢...自己去定買一二角玩啦...再唔係咪用水喉呔lor.......

自己又要話"都唔明有乜好"討論".....但自己又要係到討論(真係自打嘴巴).....又AT又MT.......又人地又自己.........知唔知自己係到講咩架...!!!

PS:你最好唔好回我帖呀.......你回帖就係..係到同我討緊論.... (我不是要跟你吵,只係希望你知道自己想"說什麼"同志)

magic-vtec兄...千萬個十仆你!!!
Henry_Ho 發表於 2008-1-30 18:56:46 | 顯示全部樓層
估唔到呢個post可以講咁耐!!
不過,唔想講住啦...要出門口入TC.......哈哈!!
各brother....8點後TC入面見啦!!!