RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 15631|回復: 154
打印 上一主題 下一主題
收起左側

灣仔橋底塲被洗咗白白,油水都無滴)(第二集)

chub 發表於 2010-7-29 20:39:10 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日去玩油都冇滴!!冇帶油倒落地 ,白走一趟,勁大塵,要去玩既師兄,,請準備帶油!
 樓主| chub 發表於 2010-7-29 20:47:09 | 顯示全部樓層
 樓主| chub 發表於 2010-7-29 21:38:34 | 顯示全部樓層

唔落油後驅更加玩唔到!我都有玩f103 試過好多次地下唔夠淋,都好難玩!如果夠淋的話f103用無刷9t直路尾扯住入隻都仲得!!
 樓主| chub 發表於 2010-7-29 21:39:17 | 顯示全部樓層
用橋底呔米得Lo!!
mike20192 發表於 2010-7-29 21:26

我都係用橋底呔!但地下唔夠淋就玩唔到!
 樓主| chub 發表於 2010-7-29 22:11:23 | 顯示全部樓層
有沒有想過其實不落油在地上真的沒能力設定至或控制至行到?當年在那裡比賽橡膠呔房車,賽會也沒有刻意加大 ...
kkchung 發表於 2010-7-29 21:41

橋底舉辦過比賽?有冇資料可以睇下,
其實今日咁,個地下洗到乾乾淨淨,要玩都玩到的!我帶左兩架車落去
一架m03 diy海綿呔  35a電變配13t麼打,用ko ex1 mars 油門要減到100先得,但比頭推頭,
但油門教至150的話,推頭情況非常嚴重.
另一架是vm ll 60a有感配8.5t dx3s控一比油就甩尾甩到七彩,由頭到尾要半手油慢慢行先冇甩尾.
如果地下夠油淋的話,我架vm ll之前用5.5t麼打都玩得好盡興.
 樓主| chub 發表於 2010-7-29 23:09:46 | 顯示全部樓層
橋底塲多油車玩.難被免地上沒有油漬.且是石屎地面.
kwing2 發表於 2010-7-29 22:56

似紅毛泥地多D!
 樓主| chub 發表於 2010-7-30 08:11:41 | 顯示全部樓層
雖然我都覺得唔係咁好,
但係講多無謂,係灣仔玩開既巴打們就知咩事....
piccoengine 發表於 2010-7-30 00:07

我都覺得倒油唔係咁好!但每次油雞玩完之後個地下都有一層層既油儲左係度!儲儲下個地好淋!

係唔需要倒油都玩倒,自從外判左比人管理之後就耐唔耐洗一次場,洗到個地油都冇滴,都唔知要等幾耐

先可以盡興地去玩,以我為例,我唔以經常去玩車,一個月玩得一兩次,昨日高興地去,失望而回.如果唔係

經常洗地,我相信其它師兄係唔會倒油,反而我覺得昨日架車比平時有油仲污joy左 好大塵,有排掃,

通常玩完都係係咁兒掃一掃,用布抹一抹就等下次再玩,最多都係洗乾淨個殼,不過有得玩就好玩喇!!

我曾經問過康民署,佢地話為左配合海濱長廊發展,橋底未來一兩年將會永久關閉,

但佢地話會先向港島區另覓地方,搵到合適地方便會取替橋底場!!可能過兩年會有新場玩!!
 樓主| chub 發表於 2010-7-30 08:46:34 | 顯示全部樓層
殺一警百 會有好效果
唔知邊個會做第一個"因為係橋底倒油搞到要罰錢"

我冇去過玩...但相信 ...
fatwah 發表於 2010-7-30 01:38

就算用所為既橋底鬼呔,冇技術,同架車既setting唔得,都玩唔到,你冇去過你就應該去玩一次

試試你既經驗知識技術,去調教車架,如果你能夠克服到的話,希望你能夠同大家分享你既心得!
 樓主| chub 發表於 2010-7-30 08:57:48 | 顯示全部樓層
回復  迷你谷爆

< 雖然成地油~m車同油車都還控制到>←←就係成地油你先控制到,試下搵日等佢洗完 ...
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 08:37

算把!!有好多人入大場玩之前都會上黎問問其它人有關setting或用咩呔玩,相信佢地都係唔孰識場

地,唔想入到去攪一大輪至玩到或攪一大輪都玩唔到,因會個場都有自己既特性!!但唔知點解呢個場經已

有好多人講過場地要夠油淋先玩到,但有好多人都係唔認同!!令人費解??????????
 樓主| chub 發表於 2010-7-30 09:10:44 | 顯示全部樓層
回復  chub

未系死撑,約佢走轉,叫佢用膠胎我就用橋底DIY海綿呔,只系研究交流一下,佢就 ...
michaelxl2000 發表於 2010-7-30 09:06

鬼呔加黑豬!!win
 樓主| chub 發表於 2010-7-30 12:13:03 | 顯示全部樓層
不環保中,都唔好走去主動破壞
AMAT 發表於 2010-7-29 23:02

唔通買左架車返黎都係被動地去破壞,不環保??要玩到倒油落地先醒覺自己原來係主動破壞??

應該咁講,一行入店鋪買車,果一刻就是主動地破壞!
 樓主| chub 發表於 2010-7-30 17:53:06 | 顯示全部樓層
政府係佐敦谷 / 灣仔 / 帝琴灣...起左三個遙控車場經已係最大既支持嫁啦...
毛 發表於 2010-7-30 16:43

帝琴灣係私營,約十二三年前既事!
 樓主| chub 發表於 2010-8-1 22:50:57 | 顯示全部樓層
我知道你有心保護地球,亦知道你好有公德,我出個post係想話比人知個場洗到乾乾淨淨,地下冇油,玩唔到。講到倒油落地玩果班人係罪人咁,又話破壞環境又話冇公德,但係人地係有動機,先會咁做目的係玩到車,如果個個人黎到玩唔到就走,跟住慢慢冇人黎,個場冇人玩=浪費資源,唔好將倒油呢樣野同公德拉埋黎講,星期六日落去睇睇有幾多人玩得幾開心,有電車有油車,有人受惠。
 樓主| chub 發表於 2010-8-2 05:47:26 | 顯示全部樓層
其實我無話過師兄你倒油or倒油是對.....希望唔好誤會了!
但師兄係o係灣仔橋底玩過車感受到果度玩車既難處 ...
小鬼 發表於 2010-8-2 01:25

請問你有冇落過橋底玩呢??相信你冇,好明顯你係話緊我,唔緊要我冇所為,唔知你有冇試過等左成個月先有得去放車,但去到一個圈都行唔到就執野走,我試得多,有好多人都係度講過話呢個場如果地面乾爽冇左層油係面度係玩唔到,呢個係事實!我曾經與康民處管理呢個場既職員電話對話過反映呢個問題,可以唔洗賽道嘛?佢同我講話有人投訴話場地層油濕滑一定要洗地.咁冇辦法啦!你知嘛?如果個地係靚夠咬的話,唔會有人倒油係地上面,係橋底玩開既人係知道我講咩!就當我理虧,當我不對,如果賽道物料冇改變,我想信呢個動作係會有的!
 樓主| chub 發表於 2010-8-2 14:59:26 | 顯示全部樓層
回復  michaelxl2000
thx師兄,我不是要針對任何人,希望大家明白

首先...我並不是"管理員先生"
另外我 ...
小鬼 發表於 2010-8-1 20:36

弄髒地方令到其他人不能使用,就係冇公德!

想時勢做英雄,好明顯你出錯位!做左豬雄!
 樓主| chub 發表於 2010-8-2 18:33:58 | 顯示全部樓層
講真,我都好想睇下唔落油果時係幾唔好走.....不過,我去親都見成地油.

呢句最好笑!!!!!
 樓主| chub 發表於 2010-8-2 19:53:38 | 顯示全部樓層
回復  chub
請願諒我用詞粗俗!!原來係你D白痴仔整到咁...倒油之後就叫人買橋底胎!好想知橋底胎係唔係要找 ...
laufufu 發表於 2010-8-2 18:40

我唔止原諒你同好同情你!你都係底能仔一名!唔該你爬下文先啦!我之前出過post教人diy橋底呔架!!

不過有人反對呢個post我先冊除咋!你咁講得唔我架!你唔夠料就唔好係度狗叫咁啦!

唔好比個仔知度你用詞粗俗呀!
 樓主| chub 發表於 2010-8-2 23:12:06 | 顯示全部樓層
我就冇乜興趣回敬埋晒O的咩白痴低能個腦係屎忽呢O的說話喇.

AMAT 發表於 2010-8-2 22:40

50笑100,  經己回應左!!

唔該對返件事黎講!呢度辯論都算幾激烈,但每個人都係講緊件事,亦冇用粗皮既字眼去攻擊人,
係度好明顯睇到邊一個首先用白痴仔呢個字眼去開火先,你身為網主係唔係應該做返D野呀??
而唔係向度火上加油呢??
 樓主| chub 發表於 2010-8-2 23:33:59 | 顯示全部樓層
1.我從頭至尾都用"?".我無確定 倒油 = 賣胎同一人!不過陰謀論黎講,倒油 = 賣胎同一人 都唔係  無可能.唔 ...
laufufu 發表於 2010-8-2 23:15

你咁反對你就一早開個post出黎話一班係橋底倒油玩車既人啦!唔好等而家呢度辯論得咁激你先走開黎講黎啦!你一開聲就用白痴仔呢D字眼,好明顯你係想開火攪事!要反對好以用其它字眼,唔使咁粗皮!!
你都幾得意一時話倒油人要搵錢賣呔,一時又話滿足倒油,你知唔知你講緊咩呀??
我教人整呔就係想比一班想落橋底玩但又搵唔到呔玩既人知道,有咩方法可以係橋底玩到車!
同大家分享希望多D人一齊開心!因為橋底個場地係非常特別,好似你呢D咁無知既人,唔識又要扮有料,
唔清唔楚就係度亂叫,人反對你又反對應聲蟲一條.不可理喻,你湊仔啦!!
 樓主| chub 發表於 2010-8-2 23:36:42 | 顯示全部樓層
你識得叫我做網主,咁即係權不在你啦.
咁就即係話:唔關你事囉

邊個倒油都好啦,小心O的,捉到會罰款的 ...
AMAT 發表於 2010-8-2 23:22

浪得虛名!!!失望!!!