RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10135|回復: 92
打印 上一主題 下一主題
收起左側

tt01飄移,但其實yokomo都飄到,如果係proD會飄得更好

衫魚仔 發表於 2008-6-23 00:36:41 | 顯示全部樓層

事關yokomo出左隻"drift master"......~
佢想講只要有技術,個人先係drift master~
衫魚仔 發表於 2008-6-23 19:40:01 | 顯示全部樓層
原帖由 ADVAN車人 於 2008-6-23 15:52 發表

咁點解係都要講yokomo...
家陣子1:10 4wd rc 係唔係only得TT~01同YOKOMO呀.

以我既理解提出少少意見,大家唔好見怪~
相信ADVAN車人呢位師兄應該係玩開快車的...因為你提出到點解唔玩架貴少少既車~
快車:車架既要求好重要(在於同一摩打下)
drift:tire既選擇比較重要...
所以大家要求其實係唔一樣...

至於點解一定係要講yokomo.....係因為yokomo係最先推出以drift為主系列既車架(雖然話即係乜乜g)
所以先會用yokomo黎相比既姐...不過而家應該用pro d黎比~
(以上只係本人諗法,同樓主無關,advan兄都無需太動氣 )
衫魚仔 發表於 2008-6-23 20:07:38 | 顯示全部樓層
原帖由 ADVAN車人 於 2008-6-23 20:00 發表

魚仔...咁如果大家都係行同一套呔...
咁車架係咪可以不理...唔係家嘛...

如果only係單方向做呢個動作.....車架左右係唔balance,轉向角度多少,齒比既選擇多少,已經不太重要~
(我覺得 )

衫魚仔 發表於 2008-6-23 21:14:39 | 顯示全部樓層
咁...討論完畢...大家都吸收唔少知識....希望下次再有有價值的討論