RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11859|回復: 85
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想知道巴士堅硬程度..就要回想番利達架巴士比一班不良分子踢爛相

有勇冇謀 發表於 2009-12-17 09:39:37 | 顯示全部樓層
當一個人玩巴士的時候是好危險,因為有好多死pk見你玩巴士,就會覺得你係巴膠,仲要咁大隻巴士,個d人一定係無能聊聊,一定會過黎聊尻你玩尻你,所以晚上玩巴士最好都要有成人陪同,晚上特別多問題潮童出沒注意.
最好一個人玩巴士時候,帶定支機關氣槍就穩振.始終部車爛左,自己都唔好受. ...
鐵佬 發表於 2009-12-17 07:59

會唔會偏激左d呢, 另外帶氣槍出街如果用 o黎 指嚇人, 好似會比警察叔叔拉喎....
有勇冇謀 發表於 2009-12-17 10:35:11 | 顯示全部樓層
兩面睇啦..一來想比各位朋友自己遙控巴士邊d地方要硬d..
有興趣做遙控巴士都可以問佳同利達既意見..
見你地講緊巴士邊方面要硬d..未貼番利達架野比人踢爛d相以供研究之用
Q-pet 發表於 2009-12-17 10:12

不過你喱個係一個極端的諗法, 整架巴士出 o黎 唔係預比人踢, 下下要整到踢劈都唔爛, 其實都幾難; 仲要係架車的重量及剛性找一個平衡點, 唔係下下硬就好啦, 架車重到傻, 避震,膠車呔都頂唔住啦..
有勇冇謀 發表於 2009-12-17 11:56:22 | 顯示全部樓層
好啦, 好啦, 各位 師兄, 討論還討論, 吹水還吹水, 唔好過晒態喎