RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Nicvic
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔知有幾多人跑G4系列呢?不如入黎報到下啦!

AMAT 發表於 2008-4-5 22:49:09 | 顯示全部樓層
我咪G4S KIT加G4RS囉.....哈!
AMAT 發表於 2008-4-7 00:30:57 | 顯示全部樓層

冇真係計過條數喎......哈......
但我架G4S KIT都未砌好.....因為仲等緊新果套杯HUBS.....仲未有.....
真係等快捷....等到天都光.....
AMAT 發表於 2008-4-7 01:08:02 | 顯示全部樓層
原帖由 Nicvic 於 2008-4-7 01:05 發表

好彩我呢度配件充足

G4S都要换套新hubs,甘使唔使换埋套ED SYSTEM?

換咗新HUBS好SET好多~

ED SYSTEM就唔駛.因為我想同架G4RS有小小分別.....
AMAT 發表於 2008-4-7 01:09:44 | 顯示全部樓層
呀NICVIC你果到咁配件充足.....咁有冇我想要果套新HUBS件先?唔係快拆轆果套喎~淨係果個HUBS,加埋O的啤鈴O架咋播~
AMAT 發表於 2008-4-7 16:37:17 | 顯示全部樓層
原帖由 Nicvic 於 2008-4-7 01:22 發表

哈哈,有!中山同上海各有一间,中山果间之前已经show过现货图片出黎
http://kfactoryracing.com/INS/K%20Factory/K14/600-K14123-7(1).jpg

幾銀?我真係想訂喎~
AMAT 發表於 2008-4-8 15:40:32 | 顯示全部樓層
原帖由 Nicvic 於 2008-4-7 21:48 發表
真系有种冲动买G4RS

唔計好唔好跑先.....G4RS O的零件....部份感覺好似仲差過G4S KIT小小......
部份G4S UPGRADE件,好過G4RS的.....
AMAT 發表於 2008-4-8 15:41:27 | 顯示全部樓層
原帖由 Molala2 於 2008-4-7 22:58 發表
香港有新代理喎, 好似話家陣拍屎供應無問題!

唔關事.....新代理就未必係.....但聽聞宜家TM只要你錢佢就肯批貨俾你.....
AMAT 發表於 2008-4-9 11:55:32 | 顯示全部樓層
原帖由 RGM-111 於 2008-4-8 00:34 發表

係 就 好 喇...我都係 怕無parts ........
加強 我的 購買度..添....

死啦死啦.....中毒添

P.S. 其實G4S kit 同RTR 有分別 嗎@.@? & 大慨 幾$$......G4RS..又........

G4S KIT同G4S RTR都幾大分別O架.....
不過個人意見想買G4S的話,買G4S RTR都係一個好好O既選擇,乜都包晒,係差要買撻箱,同埋充電機......
佢連接收電都俾埋你.....支批又正,ENGINE都OK~
AMAT 發表於 2008-4-9 11:57:47 | 顯示全部樓層
原帖由 Nicvic 於 2008-4-8 19:37 發表

例如?

G4S KIT尾果個上波箱係金屬,原裝係膠.
仲有好多件O架......可以睇返我G4S 同G4RS果兩個POST.....

另外G4S KIT果個底板係OPTION版,G4RS果個底板雖則係窄咗,但唔係OPTION嚟.....
AMAT 發表於 2008-4-9 12:00:59 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2008-4-9 12:07:23 | 顯示全部樓層
不過講返先.....G4S KIT原裝果套油壓,係冇G4RS果套咁好......
我整完係夠膽死四支REBOUND都唔同.....激死我......
最後俾我換咗套TRF油壓落去架G4S KIT到.....哈!
AMAT 發表於 2008-4-9 12:16:39 | 顯示全部樓層
不過我知仲有好多人覺得G4車系列係垃圾......成日話我垃圾當寶O既.....哈哈!
AMAT 發表於 2008-4-9 17:10:35 | 顯示全部樓層
原帖由 pskyng 於 2008-4-9 15:41 發表

AMAT兄. 快0的用行動証明架G4車唔係垃圾la. 頭文字D真人版 . G4rs 個低重心同平衡性.我覺得好有優勢.當人地驚cup4 0既setting. 架G4都仲頂得順.(估炸.因為我冇G4rs )

G4RS同G4S個重心係一樣,冇低重心到.

好多人就話G4S同G4RS果個油門SERVO設計唔好.....太間接,有虛位......

G4RS同G4S最明顯O既分別應該係個底板唔同咗,窄咗小小......
同埋O的臂HUBS唔同晒,改晒新設計.G4RS亦都係新設計流線臂.

其餘改動其實分別唔算好大......
AMAT 發表於 2008-4-9 17:17:24 | 顯示全部樓層
其實如果想慳小小......都可以考慮下買G4JS.....哈!
因為香港RC MUSHROOM都有得賣~^_^

http://rc-mushroom.com/product_i ... p;products_id=14626
AMAT 發表於 2008-4-10 10:49:57 | 顯示全部樓層
原帖由 Nicvic 於 2008-4-9 21:51 發表
避震问题一早就发现,其实系虚位问题,我已经解决咗!

个人唔建议买讲真G4JS and RTR,其实真系有缩 ...

個人唔覺真係好多改善.....
AMAT 發表於 2008-7-28 16:10:23 | 顯示全部樓層
原帖由 芝華士1 於 2008-7-28 16:03 發表
想請問G4係邊度出架??台灣定日本野

TEAM MAGIC,台灣出產~