RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: TT-01 TYPE-E 準備改裝, 唔該比D意見 [打印本頁]

作者: Nales    時間: 2008-10-30 05:55
標題: TT-01 TYPE-E 準備改裝, 唔該比D意見
TT-01 TYPE-E 飄移街玩, 想換呢D, 各位有乜意見?

金屬中軸連杯
金屬轉向
轉向推桿+波頭
頭單
可調上臂
可調downstop下臂
servo saver + servo 推桿
油壓
bearing
rear hub carrier toe-in 3度
tamiya 個二樓架 type-e 用唔到, 相比之下 3racing 又貴, 有冇咩好介紹?

摩打同電變 打算練到咁上下先再換.

可能會覺得我有d急, 不過我住澳門最近會過香港. 所以想一次過買哂.

另外想問,
set車架 有冇分油車/電車用?
futaba r603fs 大約咩價錢?

Thanks 各位
作者: blackcolt    時間: 2008-10-30 14:08
順手買多套日本仔火石呔 thx !

作者: Charcoal    時間: 2008-10-30 14:54
原帖由 blackcolt 於 2008-10-30 14:08 發表
順手買多套日本仔火石呔 thx !

Yokomo Single Rings/ ABS tires also works pretty well to me...
作者: 飛雞    時間: 2008-10-30 15:35
type-e原裝已經有二樓架,唔使再買.我都係澳門人~~~

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2