RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 817 TANK 大會操 [打印本頁]

作者: ShipKing    時間: 2008-7-16 00:57
標題: 817 TANK 大會操
所有L2A6 當日由盟友評審,
為最best坦克, 有車長一盒送!
作者: 周百通    時間: 2008-7-16 01:07
咁就駁老命趕起部L2A6參加喇。
作者: 丘引    時間: 2008-7-16 03:05
原帖由 周百通 於 2008-7-16 01:07 發表
咁就駁老命趕起部L2A6參加喇。

周兄,努力,加油,其待
作者: 周百通    時間: 2008-7-16 08:33
收到努力,加油中,茶煙飯我既!
作者: tiger1    時間: 2008-7-16 08:46
c-hing, work hard lah, waiting to see the leopard from your side
作者: Barry28    時間: 2008-7-16 09:45
原帖由 周百通 於 2008-7-16 08:33 發表
收到努力,加油中,茶煙飯我既!

我都睇好你呀!!
作者: noble    時間: 2008-7-16 12:34
咦!〝周兄〞被捧成大熱門喎!
作者: 周百通    時間: 2008-7-16 12:46
原帖由 noble 於 2008-7-16 12:34 發表
咦!〝周兄〞被捧成大熱門喎!
佢地喺度故弄玄虛,鴛鴦六七四啫

作者: Barry28    時間: 2008-7-18 12:13
我第一個報名 : Leopard 2A6, FM40.810

作者: 周百通    時間: 2008-7-18 13:02
我第二個報名 : Leopard 2A6, FM35.200
或者係下邊哩部

登錄/註冊後可看大圖

作者: Barry28    時間: 2008-7-18 17:02
原帖由 周百通 於 2008-7-18 13:02 發表
我第二個報名 : Leopard 2A6, FM35.200
或者係下邊哩部

登錄/註冊後可看大圖

哩架係星星牌咩型號呀??
作者: 周百通    時間: 2008-7-18 17:16
原帖由 Barry28 於 2008-7-18 17:02 發表

哩架係星星牌咩型號呀??   
係星星牌德國豹型,唔記得型號呀。
作者: 屯門小明    時間: 2008-7-19 21:53
今日下午上左青山舊村,天后廟側山頂戰場供大家參考

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 周百通    時間: 2008-7-19 22:46
...辛苦你喇會長。
作者: TM麒    時間: 2008-7-19 23:19
Thank You!會長
作者: Barry28    時間: 2008-7-20 00:35
[quote]原帖由 屯門小明 於 2008-7-19 21:53 發表

登錄/註冊後可看大圖

今日下午上左青山舊村,天后廟側山頂戰場供大家參考

登錄/註冊後可看大圖

可惜場地唔係好適宜玩坦克!!
作者: tigerwood    時間: 2008-7-21 14:20
原帖由 ShipKing 於 2008-7-16 00:57 發表
所有L2A6 當日由盟友評審,
為最best坦克, 有車長一盒送!

The L2 A6 n  tiger 1

作者: Barry28    時間: 2008-7-21 14:31
原帖由 tigerwood 於 2008-7-21 14:20 發表

哩到係咩野地方呀?? Thanks !!
作者: tigerwood    時間: 2008-7-21 14:48
原帖由 Barry28 於 2008-7-21 14:31 發表

哩到係咩野地方呀?? Thanks !!   

This foodball field in front of my house Richmond canada
作者: lilomay    時間: 2008-7-21 15:00
steveston area?
作者: Barry28    時間: 2008-7-21 15:39
原帖由 tigerwood 於 2008-7-21 14:20 發表

I saw your Tiger 1, is it belongs to Heng Long ?
Where did you buy it ?

作者: tigerwood    時間: 2008-7-21 19:29
原帖由 lilomay 於 2008-7-21 15:00 發表
steveston area?

yes, Near the williams n stevenston road. it has a big big football field. you can do driving range there.
The tiger one is from heng loong. I bought it from aberdeen centre.
作者: ShipKing    時間: 2008-8-11 23:44
K.W.S 郵局對面, AM 10:30 (明X茶餐)
司令話各盟友想考驗TANK, 好地方有一處, 對操控菲常考野咁話!
餘興飲茶吹水, k.w.s 鴿 RC 野.

p.s. 坦克司令部 L2A6 仝人向殉職英勇消防員禮炮至敬!
     不死精神!

作者: 周百通    時間: 2008-8-12 00:21
等果日等到有d急
作者: tiger1    時間: 2008-8-12 08:09
向殉職英勇消防員禮炮至敬!
作者: bigcar    時間: 2008-8-12 20:16
致敬...
作者: 周百通    時間: 2008-8-12 20:35
致敬
作者: 屯門小明    時間: 2008-8-12 23:37
致敬
作者: Barry28    時間: 2008-8-12 23:41
我萬分敬佩佢地捨身救人的精神!!
作者: ShipKing    時間: 2008-8-13 03:17
坦克司令真言,
我有幸在本國官場, 高薪厚祿, 身居要職,
但我冇為本國人民謀取利益反而張本國人民利益歸於鄰國,
好為我日後退休到鄰國做大官, 謀取自身利益, 比起本國兩位消防員,
緊守剛位, 對國民生命不離不棄, 緊要關頭不惜希生自身性命的高尚情懆.
真係自愧形穢呀!
作者: TM麒    時間: 2008-8-14 00:45
致敬
作者: 周百通    時間: 2008-8-14 00:51
果日10:00喺老細張對面嘆早茶喎。
作者: jankong    時間: 2008-8-14 13:37
如果我來唔到飲茶, 但來到步操, 咁可以嗎?
作者: Barry28    時間: 2008-8-14 13:39
原帖由 jankong 於 2008-8-14 13:37 發表

Okay !
作者: 周百通    時間: 2008-8-14 17:37
原帖由 jankong 於 2008-8-14 13:37 發表

啱玩就得,我地好隋便既。
作者: jankong    時間: 2008-8-14 23:22
原帖由 周百通 於 2008-8-14 17:37 發表

啱玩就得,我地好隋便既。

但係我唔知大會操地點.... 怎辦呢?
作者: tommy1218    時間: 2008-8-15 00:29
我都想來睇下,玩下,唔知時間及地點如何?
作者: 周百通    時間: 2008-8-15 00:45
10:00kws生輝斜對面食早餐,放車地點就喺附近,但唔好寄望場地有沙有草。
成棚人用手拉車載住2a6及各款戰車。
作者: ShipKing    時間: 2008-8-15 00:54
唔係呀! d tank 唔好隋便呀~ 要有坦克精神咁先o岩架,! 歡迎落場!
地點: 廣華醫院正門對面, 真光斜唔上,
作者: jankong    時間: 2008-8-15 09:17
收到, 咁我到時自己摸上搵你地啦
作者: 周百通    時間: 2008-8-15 14:08
原帖由 jankong 於 2008-8-15 09:17 發表
收到, 咁我到時自己摸上搵你地啦
多d歡樂.多d朋友
作者: Barry28    時間: 2008-8-15 21:48
有紅外線對戰嘅朋友,請記得帶埋去喇!!

登錄/註冊後可看大圖

作者: tommy1218    時間: 2008-8-16 01:04
原帖由 周百通 於 2008-8-15 00:45 發表
10:00kws生輝斜對面食早餐,放車地點就喺附近,但唔好寄望場地有沙有草。
成棚人用手拉車載住2a6及各款戰車。

請問你地玩到幾點?
作者: Barry28    時間: 2008-8-16 10:05
原帖由 tommy1218 於 2008-8-16 01:04 發表

請問你地玩到幾點?

13:00 - 14:00
作者: 周百通    時間: 2008-8-16 11:10
原帖由 Barry28 於 2008-8-15 21:48 發表
有紅外線對戰嘅朋友,請記得帶埋去喇!!

登錄/註冊後可看大圖
我個紅外線對戰唔知點解失靈 冇反應
作者: Barry28    時間: 2008-8-16 13:19
原帖由 周百通 於 2008-8-16 11:10 發表
我個紅外線對戰唔知點解失靈 冇反應

我果個都未試過,希望Okay啦!!
作者: 屯門小明    時間: 2008-8-16 20:40
好似好少恆龍坦克喎
作者: 周百通    時間: 2008-8-17 00:28
原帖由 屯門小明 於 2008-8-16 20:40 發表
好似好少恆龍坦克喎   
咁先至好,突顯你部三號戰車
作者: blackcolt    時間: 2008-8-17 02:27
記得同大家分享擊敗敵方的經過
作者: Barry28    時間: 2008-8-17 16:32
今日總共9部車:
5部L2A6, 2部Sherman, 1部3號戰車, 1部Tiger 1

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 屯門小明    時間: 2008-8-17 17:21
今日總共9部車:
5部L2A6, 2部Sherman, 1部3號戰車, 1部Tiger 1

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 屯門小明    時間: 2008-8-17 17:24
今日總共9部車:
L2A6 PK都OK

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: ShipKing    時間: 2008-8-17 18:21
坦克兵團進注M.K. 猛鬼徑佈防,
其間突有一狂人出現, 古古怪怪, 司令苛打, 排炮轟走狂人!
今日 L2A6 TANK 木人巷試練!
60度斜坡照上冇炸形, pass!   tiger i 肥左佬,
跟住星周炒米慶功宴.
作者: 周百通    時間: 2008-8-17 18:48
原帖由 屯門小明 於 2008-8-17 17:24 發表
今日總共9部車:
L2A6 PK都OK

登錄/註冊後可看大圖

http://i2 ...
AX-10?RC01?
:lol :lol :lol
作者: 周百通    時間: 2008-8-17 18:53

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 周百通    時間: 2008-8-17 18:56

登錄/註冊後可看大圖

作者: 周百通    時間: 2008-8-17 18:59
花園平台2A6遇雞乸,又再玩餐飽。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 屯門小明    時間: 2008-8-17 19:02
原帖由 周百通 於 2008-8-17 18:56 發表

登錄/註冊後可看大圖

WHO????;P
作者: 周百通    時間: 2008-8-17 19:15
WHO????

登錄/註冊後可看大圖

作者: jankong    時間: 2008-8-17 20:46
可惜, 尋晚事頭婆突然order 要同佢去嬉水暢泳... 無得參戰
作者: 周百通    時間: 2008-8-17 23:00
今日喺戰場收隊,一行四部2A6原行人路.經紅綠燈過馬路,直駛往KWS,引來好多目光
作者: kwcgary    時間: 2008-8-17 23:02
標題: 回復 57# 的帖子
我部車同你架Tank差D被哥斯拉(細路)擊落左
作者: 周百通    時間: 2008-8-17 23:04
原帖由 kwcgary 於 2008-8-17 23:02 發表
我部車同你架Tank差D被哥斯拉(細路)擊落左

你部雞乸好靚呀
作者: kwcgary    時間: 2008-8-17 23:13
原帖由 周百通 於 2008-8-17 23:04 發表

你部雞乸好靚呀

都係因你部相機靚,識得避開D唔見得人既位先騙得下人。。。
作者: blackcolt    時間: 2008-8-18 00:53
C兄當攝影師真係有一手,d相又sharp又有景深
影得好靚
作者: blackcolt    時間: 2008-8-18 01:02
八卦問下做咩個司機咁睇唔開?
定係沖緊入敵方陣地

作者: Barry28    時間: 2008-8-18 01:08
原帖由 blackcolt 於 2008-8-18 01:02 發表
八卦問下做咩個司機咁睇唔開?
定係沖緊入敵方陣地

果條友係鍾意玩自殘!!
作者: zexel33    時間: 2008-8-18 01:15
好似好好玩咁 下次我又黎~
你地有冇渣車去嫁???
作者: hatakashi    時間: 2008-8-18 03:44
最正就係成個車隊一齊...正!!!
作者: 周百通    時間: 2008-8-18 18:47
原帖由 blackcolt 於 2008-8-18 00:53 發表
C兄當攝影師真係有一手,d相又sharp又有景深
影得好靚
你睇佢影相幾駁命就知啦!佢真係好辛苦既"膝頭哥"。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 周百通    時間: 2008-8-18 18:56
原帖由 zexel33 於 2008-8-18 01:15 發表
好似好好玩咁 下次我又黎~
你地有冇渣車去嫁???
我地全部人都冇渣車,有司機接送既............不過上車要做一個動作
作者: bigcar    時間: 2008-8-18 19:20
原帖由 周百通 於 18-8-2008 18:56 發表
我地全部人都冇渣車,有司機接送既............不過上車要做一個動作

比錢..
作者: hatakashi    時間: 2008-8-18 19:26
原帖由 周百通 於 18/8/2008 10:56 AM 發表

如果有貨van車位, 我到時就可以帶埋架野去一齊玩!
作者: Barry28    時間: 2008-8-18 22:45
原帖由 hatakashi 於 2008-8-18 19:26 發表

如果有貨van車位, 我到時就可以帶埋架野去一齊玩!

果到地方太细,唔啱你架1/4玩嘅!!
作者: hatakashi    時間: 2008-8-18 22:49
哎也.....咁呀......惟有帶架1/16去啦.....

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2