RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 買左新車喇!!! [打印本頁]

作者: popowong    時間: 2006-3-28 23:54
標題: 買左新車喇!!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: AMAT    時間: 2006-3-28 23:57
恭喜恭喜!~恭喜有新車車玩~!
作者: raylauibm    時間: 2006-3-29 00:23
D豬友已經好難搵lu....
作者: slau01b    時間: 2006-3-29 00:45
藍色既?
作者: popowong    時間: 2006-3-29 01:05
原帖由 slau01b 於 2006-3-29 00:45 發表
藍色既?

藍色光就有
作者: Jackson    時間: 2006-3-29 04:47
Nice! I really like this truck too!
作者: slau01b    時間: 2006-3-29 14:08
原帖由 popowong 於 2006-3-29 01:05 發表

藍色光就有

響車底度架?好感性哦。
作者: popowong    時間: 2006-3-29 14:13
好慘呀....
岩岩滿懷希望咁第一野著車...(係一野ja ma!) 點知個 roto start 內d牙掃左.... 好q無奈=.="
又要出去旺旺買個手拉算喇, 買定2做個士啤呀! 我唸要再買多兩個單向先穩陣....
有冇人知個 roto start d 牙有冇得配返? 同有咩野易壞? 出去旺旺一炮過買定先!
作者: popowong    時間: 2006-3-29 14:17
原帖由 slau01b 於 2006-3-29 14:08 發表

響車底度架?好感性哦。

你誤會了... 其實係電視機反光姐....
不過望落去個效果又幾似.... 裝條光管都有得唸下...
作者: WTO    時間: 2006-3-29 14:22
原帖由 popowong 於 2006-3-29 14:13 發表
好慘呀....
岩岩滿懷希望咁第一野著車...(係一野ja ma!) 點知個 roto start 內d牙掃左.... 好q無奈=.="
又要出去旺旺買個手拉算喇, 買定2做個士啤呀! 我唸要再買多兩個單向先穩陣....
有冇人知個 roto s ...

因新偈較緊需鬆開小小火咀才着車run-in(着車後記住扭緊番火咀) , 咁就冇咁易損壞roto-start 或 拉斷手拉繩.

買多幾粒火咀.
作者: WTO    時間: 2006-3-29 14:33
HPI 真識揾錢>>> Roto-Start 鋼齒.
http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=en&partNo=87114

http://www2.towerhobbies.com/cgi ... mp;I=LXERF6&P=7
作者: osb36    時間: 2006-3-29 19:50
快捷味有囉! 慳返D郵費好過啦, 係呢, 你喺邊度放豬呀?

作者: WTO    時間: 2006-3-29 20:07
原帖由 osb36 於 2006-3-29 19:50 發表
快捷味有囉! 慳返D郵費好過啦, 係呢, 你喺邊度放豬呀?

我唔係叫佢上網買, 係俾佢參考啫.

快捷有 ?
作者: osb36    時間: 2006-3-29 20:15
啱就一齊放啦, 我們差不多每個星期日都放沙豬,有七八架, 都飛得好開心!
作者: crunch    時間: 2006-3-29 21:17
原帖由 osb36 於 2006-3-29 20:15 發表
啱就一齊放啦, 我們差不多每個星期日都放沙豬,有七八架, 都飛得好開心!

Brother osb36, where do you guys play?  
作者: popowong    時間: 2006-3-30 00:07
原帖由 osb36 於 2006-3-29 20:15 發表

緊係岩啦, 我run in完就一齊飛啦! 要教下我點玩沙豬呀!
作者: 仕多力    時間: 2006-4-4 19:42
買左幾錢呀?
作者: popowong    時間: 2006-4-5 01:30
原帖由 仕多力 於 2006-4-4 19:42 發表
買左幾錢呀?

$3600
唉, 宜家部野都唔知點好, 壞左roto start, 兩舊水買左套齒返黎又一野爆左, 用電讚撻就得, 不過可能勁得濟宜家連單向都壞埋... 我已經踩左入一個無底深淵... 玩下手用成5千銀都未得掂呀! 去買手拉單向又要多幾舊啦! 我已經兩袋穿曬洞.... 部野又大食夾冇力, 一個鐘玩我成升油 都係10比1平路岩我多d
作者: ALEXANDER    時間: 2006-4-5 04:18
原帖由 osb36 於 29/3/2006 08:15 PM 發表

係邊到放架???係咪要有私家車先得???
作者: ALEXANDER    時間: 2006-4-5 04:20
原帖由 popowong 於 5/4/2006 01:30 AM 發表

$3600
唉, 宜家部野都唔知點好, 壞左roto start, 兩舊水買左套齒返黎又一野爆左, 用電讚撻就得, 不過可能勁得濟宜家連單向都壞埋... 我已經踩左入一個無底深淵... 玩下手用成5千銀都未得掂呀! 去買手拉單向又要 ...

$3600咁抵?!RTR?!
作者: popowong    時間: 2006-4-5 11:11
原帖由 ALEXANDER 於 2006-4-5 04:20 發表

$3600咁抵?!RTR?!

係呀, 全kws最經濟
作者: 整車友    時間: 2006-4-5 11:16
原帖由 popowong 於 2006-4-5 11:11 發表

係呀, 全kws最經濟

格價專家,講黎同大家分享下你在那間買呢?
e.g. X中X

Tks
作者: 仕多力    時間: 2006-4-5 11:27
原帖由 popowong 於 2006-4-5 01:30 發表

$3600
唉, 宜家部野都唔知點好, 壞左roto start, 兩舊水買左套齒返黎又一野爆左, 用電讚撻就得, 不過可能勁得濟宜家連單向都壞埋... 我已經踩左入一個無底深淵... 玩下手用成5千銀都未得掂呀! 去買手拉單向又要 ...

可能你要賣10求8喇= =
作者: crunch    時間: 2006-4-5 11:41
原帖由 popowong 於 2006-4-5 01:30 發表

$3600

Oh....so sorry to hear that.  You must be doing something wrong to break the roto start.  

I you are using a liter of fuel in an hour, you're engine is way too rich, that's why there is no power.  Lean the big needle to get more speed, that will inturn lower the fuel comsumption too.
作者: popowong    時間: 2006-4-5 15:30
原帖由 整車友 於 2006-4-5 11:16 發表

格價專家,講黎同大家分享下你在那間買呢?
e.g. X中X

Tks

一入去就收銀係左面, 右邊放左d控... 中間有個柜, 左右闊落咁既
作者: popowong    時間: 2006-4-5 15:33
原帖由 crunch 於 2006-4-5 11:41 發表

Oh....so sorry to hear that.  You must be doing something wrong to break the roto start.  

I you are using a liter of fuel in an hour, you're engine is way too rich, that's why there is no ...

油針細會轉數不穩, 好很熱=.="
我慢慢試下.... 不過呢幾日咁熱... 冇心機玩了...

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2