RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 問: MR01 珠差 同 MR02 有冇分別呢? [打印本頁]

作者: sumandy    時間: 2007-10-22 10:33
標題: 問: MR01 珠差 同 MR02 有冇分別呢?
問: MR01 珠差 同 MR02 有冇分別呢?

02用摩打同AWD係唔係公通呢?

MR01 有D乜零件可以用落 MR02?

多謝解答
作者: HN577    時間: 2007-10-22 11:20
有,mr01條珠叉短d,02長d
02同01可以共用既野我估得servo gear,鈴,呔,天線,電池同羅c

作者: sumandy    時間: 2007-10-22 11:56
咁我有條01的珠叉即係冇用.

hoho 02殘念!!!
作者: 韓哥    時間: 2007-10-22 18:34
原帖由 sumandy 於 2007-10-22 11:56 發表
咁我有條01的珠叉即係冇用.

hoho 02殘念!!!

01個摩打座放係02度條珠叉咪放得囉
作者: sfdo    時間: 2007-10-22 19:10
標題: 回復 1# 的帖子
詳情:
http://rcmms.com.hk/modules/ipbo ... 8&showtopic=988

摩打:如果手繞摩打,聽講 後驅同四驅 繞法有唔同。
同埋 如果係厚裝摩或 X speed 摩,因電容焊接位唔同, 02 個原裝膠摩打座係裝唔到 AWD 摩打。
作者: sumandy    時間: 2007-10-22 20:43
原帖由 韓哥 於 2007-10-22 18:34 發表

01個摩打座放係02度條珠叉咪放得囉

得gei 咩. 表現會唔會有影響ga?

又重燃番希望! (買個架同D小件)
作者: 椰禮    時間: 2007-10-22 21:25
以02既rm為例,咪就係將01既rm摩打座換左落02度
作者: sfdo    時間: 2007-10-22 22:07
原帖由 sumandy 於 2007-10-22 20:43 發表

得gei 咩. 表現會唔會有影響ga?

又重燃番希望! (買個架同D小件)

02車 用 01摩打座,可能 02查查板 唔O岩 01座 裝 (唔係隻隻 01座 都可裝 02o既 T柱 )。
01用O既彈簧避震又未必可O岩裝上02車上 (01盤頂 三個窿、02 四個窿)。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2