RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Twin motor XRAY T4 [打印本頁]

作者: rk2    時間: 2020-2-27 10:59
標題: Twin motor XRAY T4

Twin motor XRAY T4, 有趣,用支控來分配動力。不過一定唔會用來比賽啦,多了一個摩打的重量。https://www.youtube.com/watch?v=z2joxXbdD24

作者: AMAT    時間: 2020-2-27 11:29
頭驅件同正常件混合一齊裝。
作者: kkchung    時間: 2020-2-27 22:47
可能問題較大是什樣控制前後轉速同步或比例。可能需要加多组 檢測前後同步轉速及控制電變分配動力,如四軸機那類系統。
作者: pecky38    時間: 2020-2-28 01:24
睇完條片有唔明!會係咩場合用呢?
作者: ivan仔    時間: 2020-2-29 06:58
pecky38 發表於 2020-2-28 01:24
睇完條片有唔明!會係咩場合用呢?

開心玩時會用

作者: feilaodong    時間: 2020-2-29 10:23
好有创意!!!!
作者: nde63h    時間: 2020-2-29 11:57
孖星都有啲大腳車係前後各一隻摩打,都可以係類似玩法
作者: chacha    時間: 2020-2-29 17:27
早左 ta02年代都有咁玩法
作者: pecky38    時間: 2020-2-29 22:17
我都有啲玩舊左賣都無人要,掉又可惜的,不如都試吓可否改裝先!
作者: rk2    時間: 2020-3-2 08:56
pecky38 發表於 2020-2-29 22:17
我都有啲玩舊左賣都無人要,掉又可惜的,不如都試吓可否改裝先!

呢的都係玩RC 其中一種樂趣,不是嗎?

作者: AMAT    時間: 2020-3-2 15:41
rk2 發表於 2020-3-2 08:56
呢的都係玩RC 其中一種樂趣,不是嗎?

有時自己做實驗玩,開心便可。
唔駛話一定有好強功能性係到~
作者: JOHN2    時間: 2020-3-2 17:08
令我諗起90年代双6t 摩打TA03,專登要用tekin 420G2至推得郁
作者: 唔識做    時間: 2020-3-3 01:00
JOHN2 發表於 2020-3-2 17:08
令我諗起90年代双6t 摩打TA03,專登要用tekin 420G2至推得郁

420G2用20CELL 推?

作者: rk2    時間: 2020-3-4 14:54
20 cells ? NiMh 年代, 想知架車有幾重。
作者: blackcolt    時間: 2020-3-10 06:33
before had m03+m04

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2