RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 今日爛左好多野...有d零件上既野問問.. [打印本頁]

作者: 烈火之魂    時間: 2007-3-8 23:23
標題: 今日爛左好多野...有d零件上既野問問..
我係玩FW05T+的...
今日玩左兩缸油到...就炒車...
爆左油缸駁住油喉果個位....
之後換TIRE....上絲帽果陣又上得太緊...支柱又broke埋....(因為係膠的...)

我想問下油缸幾$??有無d堅硬d既油缸...?如有幾錢?
果支柱係唔係要連支狗骨一齊買???同埋有無鐵做的??幾錢??

thx all brother~!
作者: 十六夜    時間: 2007-3-8 23:52
買RR油缸.......百幾..............
作者: 倒錢落海    時間: 2007-3-9 00:31
車呔絲帽唔洗出死力扭咁實架^^。扭到緊手就夠架啦。
作者: 烈火之魂    時間: 2007-3-9 20:25
原帖由 倒錢落海 於 2007-3-9 00:31 發表
車呔絲帽唔洗出死力扭咁實架^^。扭到緊手就夠架啦。

咁佢有無出d用鋁做ga??
作者: 倒錢落海    時間: 2007-3-9 23:35
原帖由 烈火之魂 於 2007-3-9 20:25 發表:咁佢有無出d用鋁做ga??
係咪細細條、穿住條軸、用黎固定個六角形物體果條野?
作者: andrewlio    時間: 2007-3-9 23:37
係咪個六角接合器呀?
作者: 烈火之魂    時間: 2007-3-10 00:43
原帖由 倒錢落海 於 2007-3-9 23:35 發表
係咪細細條、穿住條軸、用黎固定個六角形物體果條野?

係呀係呀~
作者: 倒錢落海    時間: 2007-3-10 09:43
原帖由 <i>烈火之魂</i> 於 2007-3-10 00:43 發表<br /><br />係呀係呀~
果條原裝唔係已經係金屬黎既咩?唔記得添^^"。應該有金屬架。可以買到。
作者: sunnyshao007    時間: 2007-3-10 10:10
個rr油缸就$105度~
六角接合器都係around $100度

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2