RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 電變問題 [打印本頁]

作者: kotaro2872    時間: 2014-11-14 10:37
標題: 電變問題

請問有冇師兄識set圖中呢類冇program card 既電變呢???
因為小弟set尼Set去都吾得,成日都要將油門推一推去後波先識行,而且放手後都仲識自轉,都吾知系我吾識Set 定系電變本身問題

作者: Benlikong    時間: 2014-11-15 01:05
呢個電變系咪本身咪刹車尼...?
作者: cityboyhk    時間: 2014-11-15 09:33
你呢個係咪飛機電調?因為飛機控油門係最低位、
作者: kotaro2872    時間: 2014-11-15 10:52
Benlikong 發表於 2014-11-15 01:05
呢個電變系咪本身咪刹車尼...?

我都吾知系咪有剎車呀 =口=
作者: kotaro2872    時間: 2014-11-15 10:54
cityboyhk 發表於 2014-11-15 09:33
你呢個係咪飛機電調?因為飛機控油門係最低位、

呢個我都吾太清楚,請問師兄識得set 嗎?
作者: zero99    時間: 2014-11-15 11:11
可能未揾到中位!
試下張油門比盡,然後電變通電,通電後放手把油門回中,睇下得吾得.
作者: cman-007    時間: 2014-11-15 15:29
是否大陸(無牌子果啲)?
你應該新嘢未設定中位!
可以試下以下方法(設定)唔包得。
1.不開發射,開接收(等幾秒,約三至五秒)直至“嘟”一聲【得就再下一步】
2.開發射,等一等/或比盡油(睇下有無反應)
3.再立即比 break (同上睇反應)/ 如有後波(放中位)才再設後波。
4.關接收先才開發射(再開機睇得唔得)
未必一定得,但可一試。
作者: kotaro2872    時間: 2014-11-15 15:49
多謝兩位師兄詳細回覆,我返去再試試
作者: kotaro2872    時間: 2014-11-23 11:15
其實都系set 吾掂,但諗住是Q但照玩,咁岩岩系維園試吾夠半排電最後仲死埋,唉><
作者: cityboyhk    時間: 2014-11-23 22:14
下.....
作者: kotaro2872    時間: 2014-11-25 00:46
算啦,只能講貪平之過 ==

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2