RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: ATM AMZ 救敎 [打印本頁]

作者: janlai1018    時間: 2014-3-29 02:17
標題: ATM AMZ 救敎
各位c兄,小弟想買amz,好似話可以唔用原裝搖控,想問下可以點改,因為想下星期去出車

Thx all
作者: kclam    時間: 2014-3-31 08:17
尼排冇人講AMZ?系咪唔惦?
作者: 足之介    時間: 2014-3-31 09:28
我見D師兄係張原裝份電子一分為二,兩件板係三點接合,一件係電變,一件係接收,個三點就係平時電變插接收個三條線位。
咁將接收拿走,用你既方法放你想用既遙控接收落去,連接電變同 sevro,咁就ok,當然要注意 Size,太大落唔到殼,基本上接收同電變都唔要殼,用縮膠包。
基本有人用緊 MT-4  配371接收, Spektrum 配細接收,總知接收越細越方便擺位。
作者: d.s    時間: 2014-3-31 15:51
舊post有教學,圖文並茂,請自行搜尋
作者: d.s    時間: 2014-3-31 15:53
kclam 發表於 2014-3-31 08:17
尼排冇人講AMZ?系咪唔惦?

得閒上mms同ct望望啦,好多已set得好好跑
作者: yeung601    時間: 2014-4-2 13:03
d.s 發表於 2014-3-31 15:53
得閒上mms同ct望望啦,好多已set得好好跑

師兄可以在這裏分享一下設定嗎?
作者: Wayne~~    時間: 2014-4-2 15:32
yeung601 發表於 2014-4-2 13:03
師兄可以在這裏分享一下設定嗎?

如果佢係到講設定,幾佰字都講唔完,真係唔係一兩句架 C 兄.或者你可以問  d.s 兄攞电話 no. 直接問佢,咁會更方便

作者: yeung601    時間: 2014-4-2 18:22
獨樂樂,不如眾樂樂,熱心的DS師兄一定唔會收埋
作者: d.s    時間: 2014-4-3 00:54
件事係咁的,小弟興趣太多,時間/$太少,
一架03VE我都冇太多時間玩,所以我係冇買AMZ的,但我於CT見有不少師兄嘅AMZ係相當精神,走姿亦好好,所以有興趣研究可上去找師兄們取經~以上

作者: janlai1018    時間: 2014-4-4 03:27
攪掂了
作者: d.s    時間: 2014-4-4 07:48
工起!
作者: yeung601    時間: 2014-4-4 08:49
461定係462接收師兄?

作者: janlai1018    時間: 2014-4-5 03:01
yeung601 發表於 2014-4-4 08:49
461定係462接收師兄?

係461接收

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2