RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 求问拖船购买地址! [打印本頁]

作者: 川岛船长    時間: 2014-3-27 01:35
標題: 求问拖船购买地址!
各位师兄,请问呢只拖船仲有无得卖?边度有?好想买返只啊!或者求介绍推荐拖船!

作者: fy789    時間: 2014-3-27 02:16

C-Hing please read other threads, as it's been posted before:  

HobbyEngine Product HK Distributor:
Select Hobby Company

www.selecthobby.com.hk

精藝遙控摸型專門店
SelectHobby
電話:        2387 4696
傳真:        2387 4703
電郵:        [email protected]
九龍元洲街162-188天悅廣場(街鋪)A7B 長沙灣MTR. A2出口

作者: 鍵仔    時間: 2014-3-27 08:56
fy789 發表於 2014-3-27 02:16
C-Hing please read other threads, as it's been posted before:  

HobbyEngine Product HK ...

緊唔係啦  !!!     

買都去旺角  廣華街   的   煙廠街   喬寶  買啦   !!!  

我  絕對  支持  去   (  太子女      )    度買    ...   款式齊備   還有  遙控專業技術服務   ...   

價格合理    一站式採購   的   最好地方  !!!   

作者: wave    時間: 2014-3-27 09:28
鍵仔 發表於 2014-3-27 08:56
緊唔係啦  !!!     

買都去旺角  廣華街   的   煙廠街   喬寶  買啦   !!!  

早兩星期前,我見倒佢最後一隻都賣埋
作者: 川岛船长    時間: 2014-3-27 12:01
鍵仔 發表於 2014-3-27 08:56
緊唔係啦  !!!     

呢只模型宜家几钱?国内睇唔到你地果边噶网站!

作者: 鍵仔    時間: 2014-3-27 13:21
川岛船长 發表於 2014-3-27 12:01
呢只模型宜家几钱?国内睇唔到你地果边噶网站!

我今晚落去    幫你問下  先  ...    

作者: 川岛船长    時間: 2014-3-27 14:16
好好好,唔该晒师兄!
作者: TOMY1988    時間: 2014-3-27 21:21
鍵仔 發表於 2014-3-27 13:21
我今晚落去    幫你問下  先  ...

我都想知  ……
作者: Barry28    時間: 2014-3-27 21:40
fy789 發表於 2014-3-27 02:16

HobbyEngine Product HK ...

呢間價錢一啲都唔平, 好多唔知訂的朋友都中蕉 !
作者: bonnykwok    時間: 2014-3-27 21:43
我系其中一個
作者: siukeung1972    時間: 2014-3-27 21:45
店主是呂米高嗎?
作者: 鍵仔    時間: 2014-3-27 23:40
TOMY1988 發表於 2014-3-27 21:21
我都想知  ……

tomy  仔   我明晚先去      

作者: 川岛船长    時間: 2014-3-27 23:46
Barry28 發表於 2014-3-27 21:40

师兄,呢只拖船有么好介绍!推荐下啦!

作者: 川岛船长    時間: 2014-3-27 23:52
究竟呢只拖船几钱先值得入手?
作者: siukeung1972    時間: 2014-3-28 00:04
川岛船长 發表於 2014-3-27 23:52
究竟呢只拖船几钱先值得入手?

我個人覺得$800左右
作者: 川岛船长    時間: 2014-3-28 00:07
siukeung1972 發表於 2014-3-28 00:04
我個人覺得$800左右

咁有无得买啊!系我就要只了!

作者: fy789    時間: 2014-3-28 00:30
Barry28 發表於 2014-3-27 21:40

I told everybody before, you need to BARGAIN with SAM, the owner/shopkeeper.

His asking price is always ridiculous.....

作者: siukeung1972    時間: 2014-3-28 08:31
fy789 發表於 2014-3-28 00:30
I told everybody before, you need to BARGAIN with SAM, the owner/shopkeeper.

His asking pr ...

我很久前吾知定!執咗千多元搖控及電子嘢、亦是最後一次!以後連門口也不想經過!
作者: fy789    時間: 2014-3-28 08:47
siukeung1972 發表於 2014-3-28 08:31
我很久前吾知定!執咗千多元搖控及電子嘢、亦是最後一次!以後連門口也不想經過! ...

I didn't buy anything from him, but his shop is HobbyEngine's HK distributor.
So, I will go there to look at new products, but go somewhere else to buy
the same products at a lower price. (and better services too! )

作者: 川岛船长    時間: 2014-3-28 10:27
fy789 發表於 2014-3-28 08:47
I didn't buy anything from him, but his shop is HobbyEngine's HK distributor.
So, I will go there  ...

师兄,咁呢只拖船究竟你买噶时候系几钱?有无介绍啊!

作者: siukeung1972    時間: 2014-3-28 12:40
川岛船长 發表於 2014-3-28 00:07
咁有无得买啊!系我就要只了!

我將這收購修咸頓訊息向船友組群呼籲一下
作者: 川岛船长    時間: 2014-3-28 13:05
多谢晒了师兄!
作者: siukeung1972    時間: 2014-3-28 15:22
川岛船长 發表於 2014-3-28 13:05
多谢晒了师兄!

川島:加州船會阿John有一隻,稍後會聯繫你!
作者: fy789    時間: 2014-3-28 15:57
川岛船长 發表於 2014-3-28 10:27
师兄,咁呢只拖船究竟你买噶时候系几钱?有无介绍啊!

USD 130 @ WalMart USA.  (without transmitter!)
http://www.walmart.com/ip/ARCTIC ... w-Tug-Boat/20606546

作者: 川岛船长    時間: 2014-3-28 16:08
siukeung1972 發表於 2014-3-28 15:22

好噶,唔该晒师兄!

作者: 川岛船长    時間: 2014-3-28 16:09
siukeung1972 發表於 2014-3-28 15:22

系咪个人二手出让啊!

作者: siukeung1972    時間: 2014-3-28 16:24
川岛船长 發表於 2014-3-28 16:09
系咪个人二手出让啊!

是呀!
作者: 川岛船长    時間: 2014-3-28 16:25
siukeung1972 發表於 2014-3-28 16:24
是呀!

几时有消息?价钱方面点样?

作者: siukeung1972    時間: 2014-3-28 16:27
川岛船长 發表於 2014-3-28 16:25
几时有消息?价钱方面点样?

我都未見到相片,價錢方面雙方傾談
作者: 川岛船长    時間: 2014-3-28 16:37
嗯,最好有埋相睇!如果确定咁点交易?我系佛山呢边噶!
作者: MTAM    時間: 2014-3-28 16:48
c Hing,
參考
http://www.modelslipway.com/

作者: TOMY1988    時間: 2014-3-28 19:39

有冇多一位師兄放呀??

我都想要
作者: 鍵仔    時間: 2014-3-28 20:44
TOMY1988 發表於 2014-3-28 19:39
有冇多一位師兄放呀??

我都想要

剛去過   喬寶   太子女   都唔知幾時返貨   ...    

作者: TOMY1988    時間: 2014-3-28 20:48
鍵仔 發表於 2014-3-28 20:44
剛去過   喬寶   太子女   都唔知幾時返貨   ...

另外S字頭果隻呢  ??
作者: 鍵仔    時間: 2014-3-28 20:53
TOMY1988 發表於 2014-3-28 20:48
另外S字頭果隻呢  ??

修咸頓  都無   ...  

作者: TOMY1988    時間: 2014-3-28 21:19
鍵仔 發表於 2014-3-28 20:53
修咸頓  都無   ...

A字頭都無??
作者: 鍵仔    時間: 2014-3-28 21:32
TOMY1988 發表於 2014-3-28 21:19
A字頭都無??

亞特蘭大斯   &  修咸頓   2  隻  都無貨   ...  

作者: 川岛船长    時間: 2014-3-29 00:56
唉,想话搵返只都咁难!
作者: fy789    時間: 2014-3-29 01:45
鍵仔 發表於 2014-3-28 20:44

Abigaile-鍵仔:

Rumors said that HobbyEngine (HE) will NOT take small orders.
If a shop want to buy directly from HE, it needs to order
at least 1 freight-container worth of its products.....

Thus, only a handful of US companies can carry its products.
These are big chains such as WalMart, Squadron.......etc..

作者: 鍵仔    時間: 2014-3-29 09:14
fy789 發表於 2014-3-29 01:45

要返 1 櫃  ...  叫佢食蕉  ...  

作者: siukeung1972    時間: 2014-4-16 01:18
川岛船长 發表於 2014-3-29 00:56
唉,想话搵返只都咁难!

川島師兄,RC二手區有修咸頓拖船,$1450
作者: 丘引    時間: 2014-4-16 18:08
siukeung1972 發表於 2014-4-16 01:18
川島師兄,RC二手區有修咸頓拖船,$1450

收皮頓

作者: siukeung1972    時間: 2014-4-16 18:44
丘引 發表於 2014-4-16 18:08
收皮頓

個人感覺太塑膠
作者: jeffming_0405    時間: 2014-4-16 22:15
不少前輩都說此拖船適合新手入門, 大家是指買套件自己砌嗎??
本人都未試過砌套件, 但又見此船已經在市面上很難找, 不知各位前輩還有沒有其他建議新手入門既選擇呢???
作者: 川岛船长    時間: 2014-4-17 17:27
呢只收皮顿就系塑胶噶!就想买只返来做救援船!
作者: TOMY1988    時間: 2014-4-17 18:35
川岛船长 發表於 2014-4-17 17:27
呢只收皮顿就系塑胶噶!就想买只返来做救援船!

仲未買到咩??

作者: fy789    時間: 2014-4-17 19:03
修咸頓拖船如果改得好,航行稳定同操控都一流,尾浪又靚,仲系出急娜名門㗎!
作者: 川岛船长    時間: 2014-4-17 23:14
未买到啊,有个师兄本来有噶,佢又话唔知摆咗去边!
作者: 鍵仔    時間: 2014-5-20 19:32
TOMY1988 發表於 2014-4-17 18:35
仲未買到咩??

Tomy 仔   
我剛在煙廠街喬寶太子女新返咗2隻這款拖船  仲係已更新2.4G版本  還有  燈光  聲音  煙霧  效果   每款HK2800  快啦

作者: TOMY1988    時間: 2014-5-20 20:12
鍵仔 發表於 2014-5-20 19:32
Tomy 仔   
我剛在煙廠街喬寶太子女新返咗2隻這款拖船  仲係已更新2.4G版本  還有  燈光  聲音  煙霧  效 ...

嘩   貴左成賠

不過好在2.4  加一堆效果

.s. 收左部已改燈同雷達 既二手

感謝資訊

作者: 鍵仔    時間: 2014-5-20 21:16
TOMY1988 發表於 2014-5-20 20:12
嘩   貴左成賠

Tomy  仔   
我儲緊 $  準備明晚買 1 隻玩  ...  coming soon  

作者: 川岛船长    時間: 2014-5-23 17:03
呢只野贵到离晒谱,自己改其他效果都唔使咁贵!我要个壳都足够了!加下搞紧只SMIT拖船!

作者: 鍵仔    時間: 2014-7-3 19:19
TOMY1988 發表於 2014-5-20 20:12
嘩   貴左成賠

最新情報   kws  生暉張   有隻 scale 1/50  AZIZ  英國遠洋拖船成品寄賣     要買快手  

作者: siukeung1972    時間: 2014-7-3 20:37
鍵仔 發表於 2014-7-3 19:19
最新情報   kws  生暉張   有隻 scale 1/50  AZIZ  英國遠洋拖船成品寄賣     要買快手  
...

鍵仔,賣幾錢?
作者: 鍵仔    時間: 2014-7-3 21:11
siukeung1972 發表於 2014-7-3 20:37
鍵仔,賣幾錢?

強哥   
我未問到   ...   睇住相片先   ...   估計   1  個月 $$$ 工資   

作者: Benlikong    時間: 2014-7-4 09:13
鍵仔 發表於 2014-7-3 21:11
強哥   
我未問到   ...   睇住相片先   ...   估計   1  個月 $$$ 工資

呢隻,分分鈡賣 7XXX-8XXX千 贵囉.....

作者: siukeung1972    時間: 2014-7-4 09:15
鍵仔 發表於 2014-7-3 21:11
強哥   

我估計15k
作者: Benlikong    時間: 2014-7-4 09:23
siukeung1972 發表於 2014-7-4 09:15
我估計15k

強兄 冇咁贵呀....???
作者: lojasonkachun    時間: 2014-7-4 10:01
$15k 真係差唔多。

作者: siukeung1972    時間: 2014-7-4 10:13
有可靠消息指要20K!
作者: hkboy1668    時間: 2014-7-4 10:56
siukeung1972 發表於 2014-7-4 10:13
有可靠消息指要20K!

兩皮野都okay窩. 睇落都幾靚仔.

作者: fy789    時間: 2014-7-4 11:58

我估計 一百萬港元!   

Is 生暉張's 1/50  AZIZ same as Model Slipway's?

登錄/註冊後可看大圖

作者: 鍵仔    時間: 2014-7-4 12:34
fy789 發表於 2014-7-4 11:58
我估計 一百萬港元!   

Is 生暉張's 1/50  AZIZ same as Model Slipway's?

Abigaile  -  fy789   

我今晚準備   $$$     ...      

作者: 川岛船长    時間: 2014-7-4 12:44
咁贵,好过去抢啊!俾5K我帮你做好过了!
作者: fy789    時間: 2014-7-4 14:51
鍵仔 發表於 2014-7-4 12:34

我今晚準備   $$$     ...

幾皮嘢對你鍵爺泥講,濕濕碎喇!

不過唔好做咗生暉牌水魚啊!

買咗後,記住映多d相post上泥。最好有埋ah Kitty妹著三點式攞住隻艇,好似外國d雜誌封面咁。

作者: xxjoe2002    時間: 2014-7-4 17:33
我在精藝買,開$2800,成交$2700,都好貴呀!
作者: 鍵仔    時間: 2014-7-4 17:49
fy789 發表於 2014-7-4 14:51
幾皮嘢對你鍵爺泥講,濕濕碎喇!

不過唔好做咗生暉牌水魚啊!

你今晚等等我   等等我   

作者: Benlikong    時間: 2014-7-4 18:24
鍵仔 發表於 2014-7-4 17:49

你今晚等等我   等等我

鍵哥仔,,,你今晚真係去買果隻拖船返呢.....?

作者: 鍵仔    時間: 2014-7-4 21:23
Benlikong 發表於 2014-7-4 18:24
鍵哥仔,,,你今晚真係去買果隻拖船返呢.....?

我張提款卡比機食咗   ...   

作者: Benlikong    時間: 2014-7-4 22:18
鍵仔 發表於 2014-7-4 21:23

鍵哥仔,,唔係咁黑仔吓吖,,咁有冇去倾下 下定金定果拖船呢?

作者: fy789    時間: 2014-7-5 12:15
鍵仔 發表於 2014-7-4 21:23

如果我喺香港就好喇,可以做大耳窿做你財仔,九出十三歸,大四分息,續日起釘.......  
再唔係冇錢還就鈎走你果兩隻太古大拖用泥填數。哈哈。

作者: fy789    時間: 2014-7-5 12:18
xxjoe2002 發表於 2014-7-4 17:33
我在精藝買,開$2800,成交$2700,都好貴呀!

Wow, Sam sold you a Southampton for $2700 ??That's too much, especially for his "good" service.

Does it include 2.4GHz TX/RX, lights, smoke unit, sound unit ........?
If not, you are a fat "water fish" for Sam.

作者: 鍵仔    時間: 2014-7-5 21:20
fy789 發表於 2014-7-5 12:15

如果我喺香港就好喇,可以做大耳窿做你財仔,九出十三歸,大四分息,續日起釘.......  : ...

隻艇特寫   ...   

留意  三角形標誌  蝕刻片   內三角的  3  粒蝕刻片釘   原本用來  屈曲後  "  種入  "  白色煙囱  表面   

以作固定三角麥    增加立體感     可惜   只求其   事旦   制作   算了   ...     其如   ...   唔想講   ...  

作者: Benlikong    時間: 2014-7-6 23:33
鍵仔 發表於 2014-7-5 21:20
隻艇特寫   ...   

留意  三角形標誌  蝕刻片   內三角的  3  粒蝕刻片釘   原本用來  屈曲後  "  種入   ...

鍵哥仔,,呢隻拖船正到晕,你買咗未?

作者: siukeung1972    時間: 2014-7-7 01:12

如真船啲車呔就咁用繩包住呢綁住,實笑死人!同埋就咁綁住攔河上有點兒戲,等住燒焊佬呢燒攔河都得la,如兩皮幾嘢,情願用一半錢入淘寶峻蜂大力神仲化算
作者: fy789    時間: 2014-7-7 04:59
鍵仔 發表於 2014-7-5 21:20
隻艇特寫   ...   

留意  三角形標誌  蝕刻片   內三角的  3  粒蝕刻片釘   原本用來  屈曲後  "  種入   ...

乜你買船仲嚴格過搵老婆架,大陸嘢少少霞雌實有架喇,睇開d個人會開心d架。

好似大陸出果d拖船一定冇波霜,打電話返去問佢地仲叻到教我用電瓶可以行到個零鐘,但隻船會
好似快艇,個摩打又熱要加水冷,仲被人當外星人咁潤鑊金。

其實幾千蚊隻玩具船,都唔爭在加個成本幾十蚊嘅波霜喇,但d廠就係要你拆開隻船自己加,得過且過,好很麻煩。

作者: 鍵仔    時間: 2014-7-7 08:31
fy789 發表於 2014-7-7 04:59

乜你買船仲嚴格過搵老婆架,大陸嘢少少霞雌實有架喇,睇開d個人會開心d架。:lovelin ...

你有所不知   我試過奶嘢   ...   無錯   國內  某些  學徒  /  師父  砌船   的確  有一定水準   

但係   制作各模型   亦都需要   有   一定   實物設備上   認識    與時並進    才能得到   買家讚賞   

以   我   圖中   一艘   Billing  boat   smit  netherland   為例   

制作者   無考慮到   真船   雷達    掃瞄器   結構   會  轉動    關係     掃瞄器   竟然   撞倒   舷桿   ...      

這些    非合邏輯性   問題   一 一  浮現  出來   !!!    如果   技術上   不改進    ...   好難  令  買家   得到   說服力     

大佬    收人   2  皮嘢        買家   梗有   要求   啦   !!!     

作者: fy789    時間: 2014-7-7 09:25
鍵仔 發表於 2014-7-7 08:31
你有所不知   我試過奶嘢   ...   無錯   國內  某些  學徒  /  師父  砌船   的確 ...

Exactly!

If one charges made-in-Germany price, one should deliver made-in-germany quality!

作者: 川岛船长    時間: 2014-7-7 10:45
鍵仔 發表於 2014-7-7 08:31
你有所不知   我試過奶嘢   ...   無錯   國內  某些  學徒  /  師父  砌船   的確 ...

哈,呢只野噶船壳今日到货,准备慢慢搞佢,一米长

作者: siukeung1972    時間: 2014-7-7 11:27
川岛船长 發表於 2014-7-7 10:45
哈,呢只野噶船壳今日到货,准备慢慢搞佢,一米长!

川島船長:是淘寶700人仔嗰隻嗎?
作者: 鍵仔    時間: 2014-7-7 12:23
川岛船长 發表於 2014-7-7 10:45
哈,呢只野噶船壳今日到货,准备慢慢搞佢,一米长!

川島船長   
已準備   實船資料    參考備份      

實船  短片  :  https://www.youtube.com/watch?v=nqS6bIFPbao   

作者: 川岛船长    時間: 2014-7-8 09:21
鍵仔 發表於 2014-7-7 12:23
川島船長   
已準備   實船資料    參考備份      

键仔,资料已经一早收集好了!

作者: 川岛船长    時間: 2014-7-8 09:22
siukeung1972 發表於 2014-7-7 11:27
川島船長:是淘寶700人仔嗰隻嗎?

唔系啊,玻璃纤维船壳,1000人仔!

作者: TOMY1988    時間: 2014-7-8 17:18
川岛船长 發表於 2014-7-8 09:22
唔系啊,玻璃纤维船壳,1000人仔!

上載數張相 給十家看看!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2