RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 必须在此澄清erik 456 的言論 [打印本頁]

作者: 870110a    時間: 2013-9-1 01:27
標題: 必须在此澄清erik 456 的言論

必須在此澄清。 我本人並不是什麼trc冠軍車手,只是一位熱愛搖控車既玩家。我玩車快慢與否,與你無關(erik456) 同埋當時賣車比你既時候係一月,依家巳經係九月。過左八個月既時間你先話有投訴?
http://rc-evo.com/xbbs/thread-297604-1-1.html

作者: 870110a    時間: 2013-9-1 01:44
同埋你可以睇下你當時同我講過啲咩。仲有我無渣支槍迫你買。

作者: 870110a    時間: 2013-9-1 01:46
870110a 發表於 2013-9-1 01:44
同埋你可以睇下你當時同我講過啲咩。仲有我無渣支槍迫你買。

睇相

作者: Friday    時間: 2013-9-1 01:48
D人傻傻地
作者: AE111    時間: 2013-9-1 02:14
一樣米養佰樣人
作者: lgp    時間: 2013-9-1 02:16
吾係化,1月買左依家話有問題,重開個post黎似讚實彈,咁要認住佢両父子(師兄有冇相),吾好話賣野比佢,係車場借野比佢地都要小心,
作者: erik456    時間: 2013-9-1 11:17
一場朋友從來冇講過退車回水,仲有答應過比翻架車你一毫子都唔收你仲想點?企出黎搞清楚有咩問題?我人到了橋底等你問心無虧怕咩見?
作者: erik456    時間: 2013-9-1 11:21
我在網上所講是否真實你心知肚明!行得正企得正怕咩見人世界有公理!
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 11:52
部車經己係你,你怎樣處理你的事,我開post 只係清澄你的言論
作者: erik456    時間: 2013-9-1 12:12
做人什麼都冇問題,斷章取意歪曲真理系個靴题!whatsapp上點解抽一小段所有不發報出來?你對所有朋友發是全文?
作者: erik456    時間: 2013-9-1 12:31
知你有錢用幫你買收車時一場朋友隨便,到個仔不夠一星期個仔問你只答唔知!你冇錢明知你電漲都同你買借比個朋友用叫他太壞就掉算安全仲要!我有歪曲是實嗎
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 12:32
今日唔得閒落黎。同埋我冇約過你。其實我冇必要向你交代
作者: lgp    時間: 2013-9-1 13:02

明知條女比人姦過,你重要娶人,幾個月後先黎明知嘜嘜,明知物物,當日你就咪買啦,依家先黎人窮思舊債。
錢銀找續當面點明,貨物出門恕不(退換) , 這是常識吧 !
作者: erik456    時間: 2013-9-1 13:21
傑哥咪笑人豐哥條女任人姦缺德!
作者: erik456    時間: 2013-9-1 13:31
算啦!件事告一段落公道在人心!
作者: lgp    時間: 2013-9-1 13:32
傑哥 ? 東歪西倒,妖言惑眾,真相大白。
作者: AE111    時間: 2013-9-1 14:15
車場上恩怨情仇,車速解决  
一戰可能從回友誼
作者: AE111    時間: 2013-9-1 14:24
http://www.youtube.com/watch?v=PoKZU8m7r9ghttp://www.youtube.com/watch?v=PoKZU8m7r9g

細豐
作者: erik456    時間: 2013-9-1 15:48
多謝AE111師兄關心,樓主也聲明自己非TRC冠軍車手亦無需多說!假冒神棍!故事應告一段落!
作者: AE111    時間: 2013-9-1 15:58
erik456 發表於 2013-9-1 15:48
多謝AE111師兄關心,樓主也聲明自己非TRC冠軍車手亦無需多說!假冒神棍!故事應告一段落! ...

吓!!!如來講估仔

作者: erik456    時間: 2013-9-1 16:20
咪糸,一架堆完又一架真正高手推住行AE111
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 16:23
搞咁多野出黎原來係講故事?唔係麻?
作者: erik456    時間: 2013-9-1 16:27
故事?洗咩咁驚?又要澄清又要咩
作者: erik456    時間: 2013-9-1 16:29
總有機會碰面
作者: erik456    時間: 2013-9-1 16:30
得把口冇用
作者: erik456    時間: 2013-9-1 16:32
真的假不了'假的真不了
作者: AE111    時間: 2013-9-1 16:36
算把啦師兄,玩車吧!
一人少句,少個敵人,多個車友,同是橋底人嗎!

作者: erik456    時間: 2013-9-1 16:43
我尊重你AE111師兄.樓主要再搞事這裡冇謂多講,樓主你覺得我屈你,時間日期?廣華亍X速附近我一定到!
作者: erik456    時間: 2013-9-1 16:45
橋底今日又唔夠膽到.旺角又點?
作者: piccoengine    時間: 2013-9-1 16:49
痴人說夢話
作者: AE111    時間: 2013-9-1 16:54

買賣二手東西有一定風險,當場check 货,事後各安天命....為何格半年有多才投訴?
作者: erik456    時間: 2013-9-1 16:56
樓主你話要澄清!咪最好糸男人企出黎!搞咁多小動作冇意思!
作者: piccoengine    時間: 2013-9-1 16:58

講完個故仔老作完又話人神棍...?!師兄你同佢好大過節咁喎~

作者: AE111    時間: 2013-9-1 17:02
我應識的細豐並不是你所說的人.....冇謂越描越黑吧
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 17:06
我講左。我冇約過你。
作者: erik456    時間: 2013-9-1 17:32
我應識的細豐並不是你所說的人.....冇謂越描越黑吧
我都已為糸
買賣二手東西有一定風險,當場check 货,事後各安天命....為何格半年有多才投訴?
買左後比左個仔玩兩次有小問題個仔問樓主.細丰只答一句唔知.一場朋友算啦無謂執着,上星期難得再見面順便問一問同說明書出錯我本知車以改自己買零件更換算.從來冇想過退咩錢,一仟幾佰同我玩開都知我性格.細豐仲聲大夾惡揸槍迫你買我咁出名點會賣流野,語言上更加斷章取意欺人太什我咪出手!再點同佢講道理!
作者: erik456    時間: 2013-9-1 17:33
sorry AE111師兄麻煩倒你!
作者: chub    時間: 2013-9-1 17:52
請問你嗰一兩次點玩?未玩就有得講啫、玩左就……
會唔會你問人嘅時候你嘅表達方式令人覺得你係想賴皮呢?
大家誤會左呀??
但見到話你一月買九月有問題?即係點呀??
係真嘅你都係好有問題喎!!

作者: 870110a    時間: 2013-9-1 18:09
我只見過你個仔。玩左一次,同埋冇問過我野。上星期你唔係問我野咁簡單而係問我點解架車大撞之後行唔到直。我想同你講。咩車大撞都死啦。仲有呀我冇講過咩出名唔出名,堅野定流野。。。再者我想問你架車有咩問題?你玩左8個月咩都比你撞散啦。
作者: 志堅    時間: 2013-9-1 18:09
到底邊個叫細豐?
作者: lgp    時間: 2013-9-1 18:11

唉! 售後服務呢樣野又真係好難講,莫講話二手,就算全新都冇咩保障.
作者: erik456    時間: 2013-9-1 18:22
志堅 發表於 2013-9-1 18:09
到底邊個叫細豐?

樓主!
作者: lgp    時間: 2013-9-1 18:26
試過買隻全新無刷servo, 買個時同老細講話想試,點知佢話冇得試兼柴爆你,大聲叫,下 ! 冇人買servo要話試過播 , 你驚就吾好買喇 ! 點解 ? 日本城買把舊零水風扇都有得試,點解RC電子野冇得試。
作者: erik456    時間: 2013-9-1 18:27
細丰糸度再答你都有問題!你要講面對面講,圈子細總有撞面時候!
作者: lgp    時間: 2013-9-1 18:32
由其車架,就算全新落地,一野都可以变晒型,
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 18:34
咁你又講唔出架車有咩問題?
作者: lgp    時間: 2013-9-1 18:36
去過一間模型店買野,聽到有個客同店長講,我個仔部車全新係你到買,冇埋由架,打個筋斗就吾識郁,你打開門做生意,買埋D咁嘅野搵錢呃人 ! 唉 ,真係吹佢吾漲。
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 18:37
面對面講之後你可以係工房加鹽加醋。巳經吾係第一次啦。有咩野講不如係呢度講啦。
作者: lgp    時間: 2013-9-1 18:54
有時個結打吾開,點解吾搵調解員呢?
作者: nghoming    時間: 2013-9-1 19:00

其實買果時你睇過,應該無問題你先會俾錢,買左仲要落過地自己玩過撞過,先話部車有問題!仔仔玩完,問返人點解行唔直,人地講唔知都好正常丫,人地又唔係睇住你玩,又點知呀!
樓冮,你又係唔啱,賣俾人果時又寫份使用守則俾人
作者: erik456    時間: 2013-9-1 19:02
lgp 發表於 2013-9-1 18:36
去過一間模型店買野,聽到有個客同店長講,我個仔部車全新係你到買,冇埋由架,打個筋斗就吾識郁,你打開門 ...

糸呀好合理!但今次的事糸個人品格行為,買賣雙方糸朋友关糸,買方只求賣方提供車資料方便買零件取代,過程中從來沒要求賣方作出金钱或其它利益賠償,而賣方也冇做到該做事!反而多翻挑起言語上事端!
作者: erik456    時間: 2013-9-1 19:11
erik456 發表於 2013-9-1 19:02
糸呀好合理!但今次的事糸個人品格行為,買賣雙方糸朋友关糸,買方只求賣方提供車資料方便買零件取代,過 ...

老闆上個月我買電變消左介紹隻更好比我可以嗎?當然可以!老闆上個月我買電變消左你賠翻隻更好比我?答你都有問題!
作者: lgp    時間: 2013-9-1 19:29
大佬,你不斷要求賣方作出金錢賠償,那講得通呢 ?
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 19:32
erik456 發表於 2013-9-1 19:02
糸呀好合理!但今次的事糸個人品格行為,買賣雙方糸朋友关糸,買方只求賣方提供車資料方便買零件取代,過 ...

你買左車8個月先黎叫我賠新零件比你。咩世界呀大佬

作者: erik456    時間: 2013-9-1 19:44
請問我要求你賠那件零件有冇要求過歸還零件?請問過往言語行為上我對你有冇傷害過?
作者: lgp    時間: 2013-9-1 20:00
50 # 樓個位師兄又講得啱,賣買雙方當面點明,事後雙方才知有問題,又真係有埋說不通,樓主你當日有冇收到假錢,有嘅話................!
作者: lgp    時間: 2013-9-1 20:04
有冇傷害嘅野好難講,開個似讚實彈嘅post , 居心何在,路人皆見
作者: erik456    時間: 2013-9-1 20:12
糸啦!樓主當日收左我張一千蚊人民幣睇清楚有冇徦先!路人甲你都睇得明!
作者: lgp    時間: 2013-9-1 20:20
路人甲咁睇咁講,7個月先黎投訴,時裝店都变左做茶餐廳啦。
唉! 你呢種2手買家,敬而遠之。
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 20:28
起初你開個post係話架車有問題,但己经過左8個月啦。之後又講唔出架車真係有咩野問題?再講講下又話我人格有問題。其實你知唔知你做緊咩架?
作者: erik456    時間: 2013-9-1 20:33
糸呀!路人甲你鐘意八掛下比多件事你八掛下,樓主推薦3power電那天同樓主個朋友三個去買!回來橋底有師兄欣賞代託買幾排,講好二佰一排短短幾日突然加價要二佰三拾一排咁都有?仲冇單冇據去睇?真糸路人皆知?你知嗎路人甲?咩收做唔熟唔食?奇怪?
作者: erik456    時間: 2013-9-1 20:36
樓主都有個好朋友!路人乙!
作者: erik456    時間: 2013-9-1 20:42
AE111師兄講得對!愈講就愈黑!咁多事?
作者: lgp    時間: 2013-9-1 20:43

使咩你話我知姐,3 power 電我都有用,由$280 到 $220 $210 嘅貨我都有買過,kws 野海鮮價,吾同人埋去問都可以吾同價錢架, lu lu 你吾係吾知嫲,2佰三,平貨啦。
作者: lgp    時間: 2013-9-1 20:48
你上個間成日係工房出廣告個間買,$270 添
作者: AE111    時間: 2013-9-1 20:51
工房當作戰場?
作者: lgp    時間: 2013-9-1 20:51
比條link 你睇睇 http://rc-evo.com/xbbs/thread-297885-1-1.html
佢like 你 3草野都可能買到
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 20:51
erik456 發表於 2013-9-1 20:33
糸呀!路人甲你鐘意八掛下比多件事你八掛下,樓主推薦3power電那天同樓主個朋友三個去買!回來橋底有師兄欣 ...

首先你講呢單野,完全唔關我事。賣電同買電我雙方完全無參與過。你可以問番買賣雙方。

作者: AE111    時間: 2013-9-1 20:54

為何不用車速解决一切?讧湖事江湖了  
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 20:56
糸呀!路人甲你鐘意八掛下比多件事你八掛下,樓主推薦3power電那天同樓主個朋友三個去買!回來橋底有師兄欣 ...

同埋230買電果個又唔你。嘈黎做咩?

作者: lgp    時間: 2013-9-1 20:56
我覺得係越描越白。
作者: lgp    時間: 2013-9-1 20:57

....................
作者: 870110a    時間: 2013-9-1 21:02
Ae111係一架車黎既
作者: lgp    時間: 2013-9-1 21:04

.......!
作者: AE111    時間: 2013-9-1 21:05
lgp 發表於 2013-9-1 20:57
AE111 咩水 ?

看公仔头

作者: lgp    時間: 2013-9-1 21:07
AE111 發表於 2013-9-1 21:05
看公仔头((((高佬)))))

失敬,失敬 !

作者: lgp    時間: 2013-9-1 21:10
AE 111 師兄,係邊度玩搖控車多 ?

作者: AE111    時間: 2013-9-1 21:15
lgp 發表於 2013-9-1 21:10
AE 111 師兄,係邊度玩搖控車多 ?

亦城

作者: 丘比凸    時間: 2013-9-1 21:32

人地加價控制到咩,其實rcworld成日都有貼更新價錢
叫傑仔買之前我都問過店主佢答我$230
我先試下團購講價有無得平
有平系人情,無系道理
我亦無預會講到價因為我自己都試過
我只系懶出去買先搵傑仔順手買埋
登錄/註冊後可看大圖