RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: F1i磨打機adaptor問題 [打印本頁]

作者: jaccs    時間: 2013-7-29 12:15
標題: F1i磨打機adaptor問題
各ching好:

剛入了一套GQ F1呔,覺得直徑太大,要車返細佢,但自己無F1呔O既adaptor,原本想買exotek F1 Arbor個隻,但怕太長裝唔到落部呔機到,又諗過3racing,

但又怕位唔準,想問除以上兩隻牌子有出F1 adaptor外,仲有第三牌子可以簡呢??

如有資料,請提供一下,thx.

作者: chung88    時間: 2013-7-29 12:47

yokomo都有
作者: jaccs    時間: 2013-7-29 13:48
chung88 發表於 2013-7-29 12:47
yokomo都有

幾錢左右?同埋有無part no可提供呢? thx.

作者: chung88    時間: 2013-7-29 13:56
http://www.teamyokomo.com/partslist/yt/parts_yt_tsf1.html
作者: cHRisTiAN    時間: 2013-7-29 14:06
YOKOMO同三比賽都幾似樣, 唔通係oem!?
作者: alanchow03    時間: 2013-7-29 14:22
or you can try speed mind.   Their size is smaller.
作者: 威威    時間: 2013-7-29 15:11
我用緊exotek過個,好好用一點問題都冇,最正就103頭呔及104頭呔都可以用到,唔洗又要轉第二個。好好!
作者: jaccs    時間: 2013-7-29 15:45
威威 發表於 2013-7-29 15:11
我用緊exotek過個,好好用一點問題都冇,最正就103頭呔及104頭呔都可以用到,唔洗又要轉第二個。好好! ...

我都想用exotek,但感覺太長,自己部呔機未必裝到。

作者: jaccs    時間: 2013-7-29 15:47
alanchow03 發表於 2013-7-29 14:22
or you can try speed mind.   Their size is smaller.

有無part no提供?同埋可以喺邊到買到?請覆thx

作者: jaccs    時間: 2013-7-29 15:50
cHRisTiAN 發表於 2013-7-29 14:06
YOKOMO同三比賽都幾似樣, 唔通係oem!?

真係好似吓喎

作者: cHRisTiAN    時間: 2013-7-29 16:12
自己用開exotek, 真係覺得太長, 磨尾呔有點不便.
3racing都用過, 但又唔覺得有咩問題.
作者: jaccs    時間: 2013-7-29 17:13
cHRisTiAN 發表於 2013-7-29 16:12
自己用開exotek, 真係覺得太長, 磨尾呔有點不便.
3racing都用過, 但又唔覺得有咩問題. ...

我主要怕買左番黎裝唔落就大劑

作者: jaccs    時間: 2013-7-29 17:15
反而想知speedmind果個係點樣
作者: vash    時間: 2013-7-29 20:17
提議用speedmind嗰位師兄可能係叫你改用speedmind綿呔,較GQ薄。
作者: jaccs    時間: 2013-7-30 11:00
vash 發表於 2013-7-29 20:17
提議用speedmind嗰位師兄可能係叫你改用speedmind綿呔,較GQ薄。

哦,原來佢指d呔,我仲以為佢講緊果Adaptor添..多謝ching提示..

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2