RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有無C兄用過呢款油壓?? [打印本頁]

作者: hillfaihk    時間: 2013-5-2 23:11
標題: 有無C兄用過呢款油壓??
http://www.junfac.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=22&products_id=520
好似好特別咁.唔知好唔好呢?

作者: askalaw    時間: 2013-5-3 10:34
肯定唔平 ..
作者: hillfaihk    時間: 2013-5-3 14:44
圍返港紙$220 一對味計運費、都唔算太貴姐………………
作者: sean2012    時間: 2013-5-3 15:00
好很pro 似的
作者: billychan    時間: 2013-5-5 15:56
慢爬冇實制用途
作者: hillfaihk    時間: 2013-5-8 23:04
billychan 發表於 2013-5-5 15:56
慢爬冇實制用途

慢爬油壓應該點SET?用幾多號油壓油?
作者: billychan    時間: 2013-5-11 00:16
hillfaihk 發表於 2013-5-8 23:04
慢爬油壓應該點SET?用幾多號油壓油?

可能你唔信,慢爬對油壓的要求很低,只要能回彈便可,油壓油更簡單,只要能讓油壓伸縮自如便得.
是真的.

作者: hillfaihk    時間: 2013-5-11 01:08
姐係原裝.唔漏油.識回彈已經OK.....
作者: TOMY1988    時間: 2013-5-11 01:14
hillfaihk 發表於 2013-5-11 01:08
姐係原裝.唔漏油.識回彈已經OK.....

係.........因為爬山車慢.....車身可以比避震既反應時間太長........只要唔側埋一邊就得......

作者: billychan    時間: 2013-5-11 09:06
慢爬主要重量在前後擔,車身反而很輕.
作者: hillfaihk    時間: 2013-5-11 22:08
咁一架原裝scx10 有乜係必改?有乜一定要換金屬料????

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2