RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請教如何改2.4 [打印本頁]

作者: kpakho    時間: 2013-1-19 18:35
標題: 請教如何改2.4
我張船底與船身分開,發現有好多電缐連接船身是否要剪晒先開始呢?

作者: 138168    時間: 2013-1-19 18:48
師兄,如你想玩"靜物"模型......剪哂佢啦
作者: JerryLeung12    時間: 2013-1-19 19:27
黃蜂仔攪攪震,哈哈哈
作者: 自由人    時間: 2013-1-19 19:37
JerryLeung12 發表於 2013-1-19 19:27
黃蜂仔攪攪震,哈哈哈

唔係喎...裡面D野都唔要嫁啦...冇用既梗係唔要啦....
作者: man6815    時間: 2013-1-19 20:15
我果隻拆到得番船底同條軸套,之後改用啲好啲嘅零件改裝,原裝嘢留番備用
作者: hktchim    時間: 2013-1-19 21:17
小弟都做緊隻!
有時間討論
作者: andrew007    時間: 2013-1-19 21:17
除左個船底之外..........全部野掉落海啦

係全部電子零件先正確
作者: 丘引    時間: 2013-1-19 21:20
師兄?哩隻係咪叫Q版拖船呢???
作者: kpakho    時間: 2013-1-20 00:00
Q版拖船
我打開個殻之後其實一頭霧水 同我玩車的有點似 但沒接收 摩打電缐又旱住不能接到我的電變 個servo又唔係見開嗰D 咁我是否要換servo 摩打 開關 再加接收呢?
作者: parrot    時間: 2013-1-20 10:04
隻船要多少塊錢?
作者: kitming    時間: 2013-1-20 11:07
kpakho 發表於 2013-1-20 00:00
Q版拖船
我打開個殻之後其實一頭霧水 同我玩車的有點似 但沒接收 摩打電缐又旱住不能接到我的電變 個ser ...

早晨師兄:
             基本上, 打開上蓋, 駕駛艙, 見到塊電子板, 巳經係接收及電子变速, . . . . 把甲板面羅拆出, 拆除水泵, 水侷, 封船底梳茜, 即入水位, 用亞司通加胶片, . . . . 所以各位師兄講得對, 除外觀配件, 內胆么打外, 全部都可放边, 無用處,
作者: kpakho    時間: 2013-1-20 11:46
我可唔可以用砌車的方法去砌佢呢?射水用3Ch加電變 接收 servo 電左
作者: sniper    時間: 2013-1-20 15:12
噴水用開關制省位一點,而且不用控制水泵快慢!
作者: kpakho    時間: 2013-1-20 18:11

E家用遥控車摩打條电線改到原有摩打上 加了servo因位置不太合適,所以再加像根,試過左右前後都ok,射水唔做住下星期有時間便試下水,希望ok啦!and唔該晒各位c兄比意見及題示thx
還有一個問題請問觀塘哪裡放船最近呢?唔該!

作者: Barry28    時間: 2013-1-21 20:04
kpakho 發表於 2013-1-20 18:11
E家用遥控車摩打條电線改到原有摩打上 加了servo因位置不太合適,所以再加像根,試過左右前後都ok,射水唔 ...

去柴灣公園, 裡面有個船池, 近過去維園池 !!
作者: andrew007    時間: 2013-1-21 22:18
Barry28 發表於 2013-1-21 20:04
去柴灣公園, 裡面有個船池, 近過去維園池 !!

絕對係最好提議........柴灣好

今個星期日黎玩啦
作者: kpakho    時間: 2013-1-21 22:50
我都想見吓其他c兄啲船,睇圖同文字都唔及親眼睇,有好多野都想問,不過星期日要返工
作者: Fei    時間: 2013-1-22 09:11
話時話,將軍澳個池起好未?係咪今年開?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2