RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 雙星and kyosho油車一問~ [打印本頁]

作者: ├KEVIN┤    時間: 2006-11-7 02:48
標題: 雙星and kyosho油車一問~
請問雙星既油車好唔好~?中位價大約幾多~零件易唔易配~?
同埋05t and 05t+而家又咩價位~kws邊間有呀~thx~

作者: cowcowlee    時間: 2006-11-7 15:35
電車買星星, 油車買奸商啦....
作者: simonwang002    時間: 2006-11-7 23:36
標題: 回復 #2 cowcowlee 的帖子

作者: 清清    時間: 2006-11-7 23:38
正常人都唔會買星星油車玩
作者: ccw    時間: 2006-11-8 00:41
原帖由 清清 於 2006-11-7 23:38 發表

Wa......你講嘢呀,brother.
作者: qazxswedcrty    時間: 2006-11-10 14:04
買kyosho
作者: ccw    時間: 2006-11-10 14:08
原帖由 ├KEVIN┤ 於 2006-11-7 02:48 發表
請問雙星既油車好唔好~?中位價大約幾多~零件易唔易配~?
同埋05t and 05t+而家又咩價位~kws邊間有呀~thx~

Mugen MTX......!
作者: sunnyshao007    時間: 2006-11-10 14:51
kyosho!!!
作者: karhey    時間: 2006-11-10 15:06
原帖由 清清 於 2006-11-7 11:38 PM 發表

點解呀
作者: wave    時間: 2006-11-10 15:09
原帖由 karhey 於 2006-11-10 15:06 發表

點解呀

星星好似專長係電車.
作者: feel14    時間: 2006-11-10 15:22
原帖由 清清 於 2006-11-7 23:38 發表

我唔係一個正常人.....
我只係唔想人云亦云

唔通正人常人就唔會買大發車? 唔買日本車
全部正常人買晒歐洲車?
作者: drag    時間: 2006-11-10 15:43
標題: 回復 #4 清清 的帖子
你話晒所有玩星星油車嘅buddy唔係正常人?
作者: 毒魚    時間: 2006-11-10 17:43
雙星的油車系列如果真是比性能,設計,用料都比較沒這樣高性能,這的而且確是事實.tg-10mk2比以上一代的設計改進好多

tg-10當時同期有無限架派拉12同京商那蜘蛛mk2,用料同車架強度是3車之冠

是毛巾出了mtx-1,1:10油車車架出了好大改進!!一個可以頂到1匹以上的車架!!!!之後好多廠都用大約這樣的設計

出了不同的皮帶車,京商因為車價零件比較便宜同易找因此比較多人玩這樣....

雙星是tgr後才出到一架像樣的油車,現在tg-10mk2沒什麼人玩可能是零件比較小同焦點都落在電車身上.

到最後,玩那一架車都是個人問題,不懂保養同set他比你用貴貴的車都沒用,想玩冷門的車不是不正常

最不正常是自以為高手又不謹言慎行的人(頭文字d好多這樣的醜角吧.....?)

作者: ccw    時間: 2006-11-12 15:34
原帖由 RedWolf 於 2006-11-10 15:57 發表
http://bbs.rc-hk.com/topic.cgi?forum=2&topic=91&show=0

brother,過咗去就算啦!
作者: soilderman83    時間: 2006-11-15 08:56
Kyosho!desgin,material is better than Tamiya,just my opinion,thanks!
作者: petscan    時間: 2006-11-16 11:53
More guys play kyosho GP, so there are more guys to discuss the setting, more parts to share, and the parts are readily available
作者: m93r    時間: 2006-11-29 03:11
原帖由 毒魚 於 2006-11-10 17:43 發表
雙星的油車系列如果真是比性能,設計,用料都比較沒這樣高性能,這的而且確是事實.tg-10mk2比以上一代的設計改進好多

tg-10當時同期有無限架派拉12同京商那蜘蛛mk2,用料同車架強度是3車之冠

是毛巾出了mtx-1,1 ...

係唔係技術同車品?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2