RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 橋底 [打印本頁]

作者: lmy    時間: 2011-10-7 19:34
標題: 橋底
d人唔識set車就係咁倒油!有錢買油倒,不如買多幾set tyre!
作者: raymomo    時間: 2011-10-7 19:39
回復 lmy 的帖子

有人倒油了嗎?
作者: lf2c    時間: 2011-10-7 19:45
搞錯呀....真係當個場係佢玩晒咩
作者: coollookpa    時間: 2011-10-7 19:51
點算,本應想玩番正常D的賽道都唔得,一係叫人多D洗地啦
PS. 不過橋底太多(陳)了,點set架車都好難跑
作者: kelvin2626    時間: 2011-10-7 19:52
真可惡!
作者: ppk831    時間: 2011-10-7 19:53
報警、call環保、拍片上網,
作者: ppk831    時間: 2011-10-7 19:56
我想問玩乜車會倒油呢?
作者: raymomo    時間: 2011-10-7 19:56
乜d油好平嘅咩?如果佢地因為玩唔到而倒油、咁我都可以因為玩唔到而試下倒桶洗潔精落去睇下玩唔玩到先!
作者: lf2c    時間: 2011-10-7 19:59
我反而想知佢地倒d咩油落去囉.......
作者: kyiie168    時間: 2011-10-7 19:59
搞錯
作者: lmy    時間: 2011-10-7 20:03
首先我唔係用鬼胎開頭真係無問題d灣都算唔差之後d人仲要係攞一桶去倒!!之後條胎開始超唔咬地enginee仲要好高轉先行倒再加無晒彎!其實係咪真係可以報警?
作者: lmy    時間: 2011-10-7 20:05
係仲有玩一轉架車已經好似做完推油咁!
作者: fuckedfung    時間: 2011-10-7 20:06
9 9 9 la

作者: kyiie168    時間: 2011-10-7 20:12
打去.康文署同1823    急
作者: raymomo    時間: 2011-10-7 20:19
冇用架!佢下次咪又係倒過!倒洗潔精啦!一切唔好玩最好、咁鐘意倒丫拿!
作者: ppk831    時間: 2011-10-7 20:21
報警,抄身份證,
作者: JohnnyC    時間: 2011-10-7 20:31
嘩!乜咁賤_格,其他人點玩呀!x y z # %
作者: raymomo    時間: 2011-10-7 20:34
咪係羅!好地地一個場乜車都玩到、係要搞到鬼五馬六!正X街
作者: dragonofgreen    時間: 2011-10-7 20:36
   個場好好架!做乜倒油?玩車要用不同設定行不同既場地。
倒油既話,個場就佢,毫無技術。
作者: hihizaza    時間: 2011-10-7 20:47
剛剛諗住用架cat仔去玩,玩在唔洗啦!一於一人一支洗潔精!
作者: hihizaza    時間: 2011-10-7 20:49
夠膽去JV倒啦仆佳!
作者: nt12011    時間: 2011-10-7 20:50
玩車嘅人唔會咁 on 9, 我覺得好可能係d路宿者唔想我嘈住佢地嗎!!!!
作者: raymomo    時間: 2011-10-7 20:51
叻就唔使倒啦!行得好就唔使仆佳羅!
作者: jythegreat    時間: 2011-10-7 20:55
其實倒油有乜作用呢
作者: lmy    時間: 2011-10-7 21:11
回復 hihizaza 的帖子

我差唔多8點走.. 見有個CHING 好無耐咁坐左係度...果班油仲要幾條油玩一架車.... 加埋二,三百歲... 真係好心啦...
我行完一轉架車真係油淋淋...咁PK 係個殼... 洗完同無洗差唔多...

真係下次要攞枝洗潔精去...
作者: hihizaza    時間: 2011-10-7 21:13
回復 nt12011 的帖子

唔好玩啦!路宿者去買桶油
作者: lmy    時間: 2011-10-7 21:15
回復 jythegreat 的帖子

D唔識SET車既人話咬D喎.. 同埋想其他人去買鬼胎... 我8-9年前同依家都從來無買過鬼胎, 都一樣係咁玩... 係次次有人倒完油之後先玩唔倒
作者: lmy    時間: 2011-10-7 21:16
回復 nt12011 的帖子

已經唔見有路宿者....
作者: SUNCITY    時間: 2011-10-7 21:21
有無人報警?
作者: jythegreat    時間: 2011-10-7 21:24
lmy 發表於 2011-10-7 21:15

D唔識SET車既人話咬D喎.. 同埋想其他人去買鬼胎... 我8-9年前同依家都從來無買過鬼 ...

倒油會咬d?完全唔logical ! 好彩而家唔洗考會考,如果唔係呢班友仔一定擔硬梯 !
作者: bennymo    時間: 2011-10-7 21:29
P你個K, 下次見到乜嘢都唔洗講 - 即刻報皇!
作者: hihizaza    時間: 2011-10-7 21:32
可能班仆佳仲在橋底
作者: raymomo    時間: 2011-10-7 21:38
回復 bennymo 的帖子

下次見到仲報皇、即刻過去問候一番啦!
作者: jythegreat    時間: 2011-10-7 21:40
唏...自私自利嘅人真係無處不在...

記得十幾年前,隧道口(即係你地叫橋底)重係roller場,我地去放車,油車,電車,重有班板仔,你有你玩,我有我玩,氣分不知幾和洽,有時重有傾有講,同d板仔交换玩吓,而家... ... ...
作者: lmy    時間: 2011-10-7 21:42
回復 raymomo 的帖子

我都想.... 我得一個人.. 人地4-5個人係度玩一架車...
作者: ppk831    時間: 2011-10-7 21:44
下一次見到再倒油,人人都可以捉住佢地,知唔知有101呢!
作者: hihizaza    時間: 2011-10-7 21:46
回復 lmy 的帖子

佢地成班人,仲見到實小佢!
作者: ppk831    時間: 2011-10-7 21:46
而家我地用報紙睇下抹下有冇幫助囉!正卜街!
作者: lmy    時間: 2011-10-7 21:50
回復 ppk831 的帖子

唉... GOOD LUCK....原先唸住個場整完見D CHING 又話好正.. 正到好似JV 咁..今日咪去試下.... 點知...唉...
作者: hihizaza    時間: 2011-10-7 21:57
回復 lmy 的帖子

謝你報料先真
作者: raymomo    時間: 2011-10-7 21:59
在現場了、成班師兄係到抹緊地!
作者: raymomo    時間: 2011-10-7 22:00
在現場了、成班師兄係到抹緊地!
作者: jythegreat    時間: 2011-10-7 22:03
下次放車大家約埋一齊,十幾廿友,睇吓佢地疊馬d定我地疊馬d囉
作者: gary    時間: 2011-10-7 22:32
我今晚有去,情況如下.......

作者: dragonofgreen    時間: 2011-10-7 22:40
個場搞成咁?
請問有人師兄應得佢地個樣!而家即刻報警!
作者: gary    時間: 2011-10-7 22:43
dragonofgreen 發表於 2011-10-7 22:40
個場搞成咁?
請問有人師兄應得佢地個樣!而家即刻報警!

8點走左啦,一行四人...........
作者: lf2c    時間: 2011-10-7 22:44
搞錯呀.....整到個場油林林咁鬼樣....點玩呀
作者: pl    時間: 2011-10-7 22:49

鬼呔佬冇生意做呀,攪D甘野.E,D友仔真自私夾黑人曾喇..
作者: 603    時間: 2011-10-7 22:53
倒油咪要幫D人買呔,之前我間中玩下都焗買!!
作者: lmy    時間: 2011-10-7 23:00
回復 hihizaza 的帖子

因為我都成肚氣.. 真係好地地一個場.. 都唔知點解要搞到咁.. 如果想好似以前咁.. 8月果時使乜整姐...
作者: nghoming    時間: 2011-10-7 23:18
果班正pk呀!
人地仲約左人聽晚去玩,依家都唔知玩唔玩到!
星期三晚去玩個場仲好地地,仲咩車都有,不知幾好玩!
頂佢個X.....................
作者: IS520    時間: 2011-10-8 00:25
想問一聲,倒油的(死)人幫,係玩機車定係電車既呢?
作者: ppk831    時間: 2011-10-8 01:18
我玩完現在走了,而家可以玩(抹倒卜街、又報紙、又地拖、又紙巾)
作者: IBM    時間: 2011-10-8 01:29
睇完幅相真係令人搖頭嘆息  

我記得花槽旁有水喉, 有心的師兄可早上去用水沖淨先, 兩三個鐘頭就會乾

作者: cherwowo    時間: 2011-10-8 01:30
This is unacceptable. People are so selfish! Should call police as that is deliberate damage of public property!
作者: cherwowo    時間: 2011-10-8 01:41
有師兄見到有人倒油,應該用電話錄影,有證有據,交俾警察處理!
作者: ppk831    時間: 2011-10-8 01:48
根本已經有告示話不准倒油落跑道。如果我早去一定唔會比佢走(我個人比較熱底)
作者: lky2000    時間: 2011-10-8 01:55
重鋪後的橋底應該市面買到的呔都有不錯路面效果,不論綿呔或膠呔,果班友唔通令願倒油都唔想買呔
作者: IBM    時間: 2011-10-8 02:07
玩來玩去都係果班人, 點會話唔知邊個丫, 個場咁靚都要倒油, 真係令人惋惜
作者: 大野    時間: 2011-10-8 03:40
你倒油行鬼呔, 行到. 我係KWS買正常呔, 行唔到. 呢個係咩道理. 重有大大個告示牌係度, 尊重自己, 尊重別人啦. 唔該.

大家睇唔睇得明...

登錄/註冊後可看大圖

作者: raymomo    時間: 2011-10-8 04:09
睇見塊地咁樣真係可惜、d ching抹地抹到塊野更谷x氣、好在最後玩到同有部1/8係到行緊d油!唔該晒d ching!
作者: bennymo    時間: 2011-10-8 04:17
好彩得班ching攪返乾淨咋, 如果唔係我今晚玩唔到我乜都做得出呀
作者: ptw523hk    時間: 2011-10-8 06:40
果班正正XX街!
作者: timso    時間: 2011-10-8 07:31
點解會咁架!!! 仲諗住星期日去
作者: 車仔同學會    時間: 2011-10-8 07:46
害群之馬
難得整返好個場地, 又唔識得珍惜
作者: 車仔同學會    時間: 2011-10-8 07:49
請問打去邊個部門可以搵人洗地?
作者: IBM    時間: 2011-10-8 08:20
車仔同學會 發表於 2011-10-8 07:49
請問打去邊個部門可以搵人洗地?

果度有人定期洗地架, 以前我自己拉水喉洗, 依家花槽旁唔知仲有無條膠水喉係度 ?
作者: rczzzi    時間: 2011-10-8 08:34
比我見到一定報警拉人,這些<<<害群之馬>>>各師兄如見到請立即靜靜雞影低報警拉人,見一個拉一個:@:@:@
作者: 車仔同學會    時間: 2011-10-8 08:53
IBM 發表於 2011-10-8 08:20
果度有人定期洗地架, 以前我自己拉水喉洗, 依家花槽旁唔知仲有無條膠水喉係度 ?

水龍頭仲健在
但係冇膠喉
作者: Hunterhunter    時間: 2011-10-8 09:01
膠喉係令一邊水龍頭果到
作者: ptw523hk    時間: 2011-10-8 09:02

破壞政府公物, 可被告刑事毀壞, 是刑事案.

刑事案底揹足一世:

觸犯刑事罪行後果嚴重,輕微罪行即使是以「守行為」或「罰款」了結,但卻留下畢生不能磨滅的刑事案底,一生不能獲發「良民証」。

很多人誤以為輕微罪可以在三年後「洗底」,看法錯誤。因此,如果沒有犯罪,切勿隨便認罪,以免後悔莫及。

固然,若有行差踏錯,亦應勇於承擔,希望得到法官體諒同情,判予輕刑。但都係有刑事案底

<<<<<<<<< 以上文字比班(刑事毀壞卜直人使)參考 >>>>>>>>
你地比人拉咗,揾定律師都得

作者: joeechiu    時間: 2011-10-8 09:06
各C HING...我先前有說這個問題出來....說他們太自私了,這個公用地,個個可以玩.不能這樣加"油"在地上....只有你可以玩...我們便玩不了....點知一說出來....給人媽了.....說我技術點....不加油..是玩不到...
作者: Hunterhunter    時間: 2011-10-8 09:10
希望倒油個位人兄下次玩唔到的話.你可以查呔水,但唔係幫條tack查·希望你唔好再張條tack私有化!拜託
作者: alanwhc    時間: 2011-10-8 09:43
有冇公德心嫁!!
作者: 車仔同學會    時間: 2011-10-8 09:47
在維修前,我遇見一位師兄在倒油,我上前請教佢何解
佢話個d係工業用既油,可以增加抓著;相反,唔落既話?根本冇可能行到?,佢仲講左個比喻:劉翔要跑得快都一定要著跑鞋,冇理由著蛙鞋架!
我個人覺得好荒謬
作者: rczzzi    時間: 2011-10-8 10:00
回復 車仔同學會 的帖子

老實講以前lee個場太多人玩油車,時間長咗(都有十年以上),加上冇保養,洗地果班是是旦旦甘洗,但現在新地,請各位好好愛護及珍惜.........................
作者: lmy    時間: 2011-10-8 10:26
joeechiu 發表於 2011-10-8 09:06
各C HING...我先前有說這個問題出來....說他們太自私了,這個公用地,個個可以玩.不能這樣加"油"在地上....只 ...

媽你果d都有問題!我以前都係用kws買嘅胎玩!1d問題都無!只要帶多幾set胎就得!仲有彈弓!
作者: victor.rc    時間: 2011-10-8 10:43
It's still sticky this morning
作者: victor.rc    時間: 2011-10-8 10:44
joeechiu 發表於 2011-10-8 09:06
各C HING...我先前有說這個問題出來....說他們太自私了,這個公用地,個個可以玩.不能這樣加"油"在地上....只 ...

I share your view
作者: cherwowo    時間: 2011-10-8 10:54
各位師兄見到一定要報警,大家唔理嘅結果,就係香港島唯一車場再一次被蓄意破壞,大家都無得玩。
作者: Allan007    時間: 2011-10-8 11:32
雖然我唔去橋底,但睇完之後都想打人
作者: fuckedfung    時間: 2011-10-8 13:25

我跳佢老舞!黎玩車仔啫,搞到大家眼火爆!
自己玩吾掂,吾識玩就請教下人,上黎工房吹下交流下!政府好好哋整靚個場比大家玩㗎,吾係比你哋玩哂!大家要好好珍惜!

作者: raman9551    時間: 2011-10-8 13:29
新開時好靚嘅喎班人真自私
作者: maxchow    時間: 2011-10-8 13:52
好 X 污穢!
我相信洗完都大打折扣
唉 ....

等我仲砌緊部 TT01 橋底號!
依家很係失望!
作者: lmy    時間: 2011-10-8 14:11
琴曰去玩完又要同架車沖涼!
作者: ㊣    時間: 2011-10-8 14:55
實在太可惜
作者: 昌昌    時間: 2011-10-8 15:14
嘩,,,,反晒光..
作者: nt12011    時間: 2011-10-8 16:23
請問會唔會玩driff嘅車友呢?
作者: txzmxn    時間: 2011-10-8 16:57
我以前未放棄橋底場之前同啲市政呀叔吹過水, 佢地話 "有班 pk (佢地用正音) 倒油落場, 你地玩唔到架喇剩係打白鴿轉, 佢地就行到! 洗咗幾日之嘛又淋咗油!"

最近見個場搞返靚, 今日仲走落kws諗住唔玩tt01買架tb03正經玩學埋set車, 坐車中途睇到呢個post即刻打消左個念頭...

作者: rczzzi    時間: 2011-10-8 17:01
txzmxn 發表於 2011-10-8 16:57
我以前未放棄橋底場之前同啲市政呀叔吹過水, 佢地話 "有班 pk (佢地用正音) 倒油落場, 你地玩唔到架喇 ...

:@見到一定報驚拉人............................拉哂班垃圾
作者: markpkyou    時間: 2011-10-14 01:05
倒油是什麼意思?看了帖內容還是不明白..
作者: markpkyou    時間: 2011-10-14 01:06
lmy 發表於 2011-10-7 21:15

D唔識SET車既人話咬D喎.. 同埋想其他人去買鬼胎... 我8-9年前同依家都從來無買過鬼 ...

C兄 咩叫鬼呔?請教教小弟
作者: 車仔同學會    時間: 2011-10-15 15:01
維修完最初個段時期, 用42度棉呔都仲跑到...
作者: cherwowo    時間: 2011-10-15 18:24

依家個地同未倒油前係冼左好多(雖然已經抹過)。

但大家千其唔好再用乜鬼呔,否則就中正有心人下懷 (將唔合理嘅,合理化!),有人用鬼呔,就有人倒油!嗰場就回復舊時咁,污穢到快到識飛都無人玩!

希望大家明白。
作者: 車仔同學會    時間: 2011-10-15 20:42

作者: lf2c    時間: 2011-10-15 20:55
車仔同學會 發表於 2011-10-15 20:42

唉......仲衰過係我屋企樓下d球場玩......
我有次去玩完之後成架車污糟到好得人驚.....
d黑色污糟野係直頭一舊舊咁痴晒係架車度咁.....
搞到我抹左好耐先抹得番架車.....
作者: lmy    時間: 2011-10-15 20:57
回復 markpkyou 的帖子

鬼呔, 姐係有D人自己做既呔, 唔係可以係KWS買倒既呔...
作者: lmy    時間: 2011-10-15 20:58
回復 車仔同學會 的帖子

唉.... 條RACING TRACK 黑晒......
作者: maxchow    時間: 2011-10-15 21:03
lf2c 發表於 2011-10-15 20:55
唉......仲衰過係我屋企樓下d球場玩......
我有次去玩完之後成架車污糟到好得人驚.....
d黑色污糟野係直 ...

玩都未係橋底玩過條 track 就被 KO 左 ...
部 TT01 搞到一半,又收返埋。
作者: tiger1    時間: 2011-10-15 21:06
PK oil guys!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2