RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: HL 坦克遙控冇反應 [打印本頁]

作者: Andrew168    時間: 2011-9-14 09:37
標題: HL 坦克遙控冇反應
收埋一段時間再攞出黎想玩,, HL 坦克遙控接收都有電到, 第一步著車已經冇反應  
請教本港邊度有得維修, 或另買遙控 parts 等等
作者: mercedes    時間: 2011-9-14 09:48
first check the crystal of the transmitter and the receiver to see if they are of the same frequency
作者: Andrew168    時間: 2011-9-14 10:01
不是新買, 之前已玩緊冇問題, 只是收埋一段時間後再攞出黎玩, 就唔 work
作者: 大麻成    時間: 2011-9-14 11:51
可能甩綫
作者: mercedes    時間: 2011-9-14 12:21
call for a detail inspection
作者: askalaw    時間: 2011-9-14 14:15
擺左幾耐? 會唔會 PACK 電已經死左? 原裝 HL 電好雞的..
作者: Andrew168    時間: 2011-9-15 10:05
以上情形已 check, 所以想知係邊有得賣 HL 野, 如 SSP, KWS 等等
作者: askalaw    時間: 2011-9-15 11:21
回復 Andrew168 的帖子

最多選擇都係上淘寶...
作者: brahms    時間: 2011-9-16 13:03
我有一套出讓
作者: Andrew168    時間: 2011-9-16 13:37
brahms 發表於 2011-9-16 13:03
我有一套出讓

我係想平平地整番, 唔想買過一套
作者: askalaw    時間: 2011-9-16 14:16
TB 咩散件都有, SSP/KWS 我就唔知邊到有..
作者: kenl    時間: 2011-9-16 14:43
香港置HL配件,你諗住同淘寳人仔價計 4 算啦,KWS 電調都要28X ,淘宝人仔70-75
作者: yauky    時間: 2011-9-17 21:32
可能係有一個情況, 接觸點焊假鍚, 將所有焊錫位重新焊一次, 因我曾試過,,,,,,,,,,,,,,,,

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2