RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: VM2 牙差問題 - 裡面塊紙皮溶左?? [打印本頁]

作者: lingryan    時間: 2011-8-1 01:08
標題: VM2 牙差問題 - 裡面塊紙皮溶左??
[attach]520275[/attach]

VM2, 5.5T motor, 60A ESC, 在JV走左三排電
在場中已覺有小小漏油, 轉動時又唔係咁順,
番到屋企爆開佢…發現夾係中間塊紙皮冇左 (我好confirm我有裝過落去)
請問塊紙皮會唔會溶架??

作者: garywong5368    時間: 2011-8-1 01:15

紙皮濕左油你唔覺咋?
作者: 清清    時間: 2011-8-1 02:47
紙皮?口紙?如果係口紙我果d換幾次油都仲用緊!
作者: lingryan    時間: 2011-8-1 10:09
細睇牙差裡面, 又冇咩雜質...又唔似溶左oY...
一係我冇扭得實個牙差, 之餘塊紙皮又溶溶地, 在高速轉動下飛出...
之但係牙差裡面一D紙皮渣都冇 -_- 我明明記得有裝過落去war...真係咁靈異
PS : 塊紙皮有冇得買番?
作者: z0michael0z    時間: 2011-8-1 16:38
溶左個可能性好低
作者: cf2468    時間: 2011-8-28 22:31

vm2個牙差好唔好用呢?  同埋用唔用到T3個牙差....
作者: samsonl    時間: 2011-8-28 22:54
回復 cf2468 的帖子

不過不失啦,油不加太多都不會漏出來。T3牙差?你是指S牌定係xray 出品呢?

作者: cf2468    時間: 2011-8-28 23:07

我指xray出果個, 聽講都幾好用,不過唔知岩唔岩裝
作者: BAOJIANHUA    時間: 2011-8-29 08:49
请问是spec的牙差(齿差)么?

我的也漏油,而且很快有点扫齿了~~~~

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2