RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 1:6全金屬坦克(秋季將至,係時候又出動) [打印本頁]

作者: fung11    時間: 2010-10-13 12:07
標題: 1:6全金屬坦克(秋季將至,係時候又出動)

這龐大巨物,運來時共4箱,重超過200磅,完成後長150cm,闊56cm及高48cm,與田宮坦克般,要自己組裝,安放電子零件及上色,最小要超過200小時或以上之工序,有排玩 ,我會不定期上載組裝過程,不過要睇各位嘅反應呀
1. 開始裝外殼先

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

經過3個月的努力,終於完成,首次試行,350磅負重行走都一切正常,現盡快完成埋另1架KingTiger及2架Panther,11月係南生圍操練,cheers!!!
(另請某人注意,我們的坦克只係細比例及爛金屬做,唔該唔好回覆及灌水,知少少扮代表,哈哈)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

Video因用手機拍,質素差請見諒
http://www.youtube.com/watch?v=a5JS_kdqEok

虎王趕工中

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

7/11到南生圍作戰,因運輸問題,今次只能出1架Panther及1架KingTiger,希望下星期能出多幾架啦

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: george02    時間: 2010-10-13 12:37
嘩 200磅,咪要用貨Van載出街
作者: fung11    時間: 2010-10-13 13:15
回復 2# george02

Sorry, 係350磅,架KT要410-430磅架!
作者: hatakashi    時間: 2010-10-13 20:37
會塗上舊化定係會等佢自然舊化?
作者: TigerI2010    時間: 2010-10-13 20:48
C hing南生圍操練通知到嚟打氣。
仍制作中是否都係1:6今金屬?
作者: fung11    時間: 2010-10-13 20:55

回復 5# TigerI2010

緊係1/6爛金屬啦,各位若有興趣可pm我留電話,到時通知你地,無任歡迎,大家一齊玩,我地d坦克真係多到無手玩,但係大過1/6個d就唔好啦!
(又有人對號入座,面皮厚過腳皮,哈)
作者: hatakashi    時間: 2010-10-13 21:11
嘩嘿嘿似係有人此地無銀喎
作者: fung11    時間: 2010-10-13 22:26
嘩,大家話猛唔猛鬼呀,就講就到
作者: hatakashi    時間: 2010-10-13 22:51
哎也你時運低啦, 好彩我時運高見唔到 (無跪低無跪低, 仲推得郁嘅)
作者: TigerI2010    時間: 2010-10-14 08:11
全部1:6,咁個車場唔細喎
作者: hatakashi    時間: 2010-10-14 08:26
全部1:6,咁個車場唔細喎
TigerI2010 發表於 14/10/2010 08:11 AM

南生圍喎, 點會細!

登錄/註冊後可看大圖

作者: topedo    時間: 2010-10-14 11:42
Ching, what is the price for the kit and where to order.  Thanks.
作者: hatakashi    時間: 2010-10-14 11:48
http://www.armortek.co.uk/
hehehe enjoy enjoy
作者: tommy1218    時間: 2010-10-14 13:25
how much for 1/6?
作者: fung11    時間: 2010-10-14 14:28
回復 14# tommy1218

Hello, Full set around $70k-$90k(exclude painting, labour, tools, r/c, upgrade parts)
作者: TigerI2010    時間: 2010-10-14 17:36
南生圍喎, 點會細!
hatakashi 發表於 2010-10-14 08:26

我係講C hing存放垣克個車場。
作者: hatakashi    時間: 2010-10-14 18:01
唔係放屋企, 就係放公司架啦
再唔係好似我咁放停車場囉
作者: H2O    時間: 2010-10-14 18:48
師兄
想問下人坐上去可吾可以行到同D`縣`掛車架頂吾頂D順?
想知道咋,如果未試過就吾好試.
吾好誤會,師兄
作者: hatakashi    時間: 2010-10-14 19:14
梗係得啦, 大部份1/6同全部1/4坦克都可以坐人拉車
作者: cc.lau    時間: 2010-10-15 14:50
請教師兄:這些大比例垣克有沒有好1:16的電子系统,如炮聲、引擎聲、炮管後坐力、噴煙等。謝謝!
作者: KENT115W    時間: 2010-10-15 16:11

老夫嘅 P G Pattern Camo 會係咁嘅

登錄/註冊後可看大圖