RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 經佐敦谷管理處証實. 9月5日 佐敦谷車場 ""沒有" 暫停開放這回事. [打印本頁]

作者: pskyng    時間: 2010-9-1 17:18
標題: 經佐敦谷管理處証實. 9月5日 佐敦谷車場 ""沒有" 暫停開放這回事.

今天至電 佐敦谷公園管理處查詢 (電話: 23422241 )9月5日佐敦谷車場"需要進行場地設備測試將暫停對外開放"情況. 負責人蔣生先有以下回覆.
1. 9月5日 佐敦谷車場是沒有 book 場, A B 場也沒有被封閉, .  所有公眾人仕可以如常進入及使用.
2. 管理公司是有要請相關 rc 會人仕當日進行"測試". 但不是"封場. 也沒有暫停對外開放.
3.負責人蔣先生強調. 從沒有book場或暫停對外開放. 9月5日絕對歡迎任何朋友使用佐敦谷搖控車場.
4.對一些團體"優先報名"一事. 佐敦谷管理公司回覆不知道有這回事.

*在此謝謝佐敦公園管理公司負責人蔣生有善及詳細答覆. 以上言論由對話引述而有所簡略.
作者: JohnnyC    時間: 2010-9-1 17:21
回復 1# pskyng

O...Thanks a lot for your info. C hing!
作者: Bridgestone22    時間: 2010-9-1 17:24
Thanks! pskyng Ching!
真唔明白掂解要連公家場都想私有化,呢啲小動作太難看了!
作者: 泉    時間: 2010-9-1 17:29
真好.....看, 有這樣的事, 生活才多姿多采
作者: Marco明    時間: 2010-9-1 17:47
雖然係好支持有呢類型既活動...........但咁既行為真係.....
作者: dickytai    時間: 2010-9-1 17:49
有人想'封場'自己玩晒.
作者: kowan77    時間: 2010-9-1 17:59
2. 管理公司是有要請相關 rc 會人仕當日進行"測試". 但不是"封場. 也沒有暫停對外開放.
你地估吓有沒顧問費收!
作者: z96282424    時間: 2010-9-1 18:02
唉.... 除左講句卑鄙比較禮貌D 之外, 其他既形容詞應該都係粗口....
作者: sunday    時間: 2010-9-1 18:06
在亞運期間
帝豪 A B 場也沒有封閉
作者: 3rock3rock    時間: 2010-9-1 18:10
Shameless
In fact, I am not planning to go on this Sunday but Saturday.
But now, I want to go there on Sunday. This is because I want to see who is doing such …shameless thing.
作者: RAY8813    時間: 2010-9-1 18:11
唉。。!啲高手搞邊科?
作者: go2usie    時間: 2010-9-1 18:12
does it  mean ..... ar ...mud  C-hing C-Hing ....lo dim us ???
作者: kowan77    時間: 2010-9-1 18:17
今次真係佐敦谷開始出事啦
作者: go2usie    時間: 2010-9-1 18:22
回復 10# 3rock3rock

it is a good idea ...
作者: lilomay    時間: 2010-9-1 18:33
今天至電 佐敦谷公園管理處查詢 (電話: 23422241 )9月5日佐敦谷車場"需要進行場地設備測試將暫停對外開放"情 ...
pskyng 發表於 2010-9-1 17:18

Thank you so much for Doing this pskyng Ching
作者: 光丑猶仗凡    時間: 2010-9-1 18:36
GOOD NEWS C HING~
作者: kowan77    時間: 2010-9-1 18:37
thank you so much !
今個星期日照常玩車!
咁洗唔洗報Band
作者: rcray    時間: 2010-9-1 18:41
回復 10# 3rock3rock

the guy 清清 is diving now.
i wonder if you can idenify him that day.
作者: sex8088    時間: 2010-9-1 18:42
pskyng 人品好, 知識豐, 正義重, 又主動, 今次又幫了不少ching, 包括我, thx ching
作者: mk2    時間: 2010-9-1 18:43
好彩睇到哩個post啫!thanks!!
唔係就真係比"佢"坤到!
作者: ericchunkit    時間: 2010-9-1 18:45
回復 6# dickytai

有人想'封場'自己玩晒
SO CHEAP LORRRRRRRRRRRRRRRRR
好自私!!!WANKER
作者: abcde    時間: 2010-9-1 18:50
回復 14# go2usie
如果有平時星期日概人流量....想信那測試不大可能完成

我不大反對比賽...可看到高手的技術...但如果另到一些不是玩比賽的大眾(我相信現在應該還是很多人只想玩樂..不大相燒銀紙)..這場地用來給公眾玩樂..還是給高手們鬥車....我想還有代看日後發展了
作者: com1010hk    時間: 2010-9-1 18:58
等我星期日去玩

逼爆個場先
作者: B仔    時間: 2010-9-1 19:02
請各版友等侯有關方面回應再作討論,以免變為罵戰..
作者: 泉    時間: 2010-9-1 19:08
希望係大帽山賽車班大佬會以這樣的方式樣宣佈: 封路作賽道的時間, 好等我的老爺車可安全地慢慢上山
作者: cbr3308    時間: 2010-9-1 20:10
今天至電 佐敦谷公園管理處查詢 (電話: 23422241 )9月5日佐敦谷車場"需要進行場地設備測試將暫停對外開放"情 ...

咁點解 你講我就要信= =? 呢  好似你係到 吹水多D  你又唔係D咩人 做咩係工房講ED野 唔好意思多事人
作者: 2818627    時間: 2010-9-1 20:12
咁點解 你講我就要信= =? 呢  好似你係到 吹水多D  你又唔係D咩人 做咩係工房講ED野 唔好意思多事人
cbr3308 發表於 2010-9-1 20:10

你咪唔好信law 你慢慢係屋企等啦
作者: cbr3308    時間: 2010-9-1 20:14
我做咩要係企屋等= = 你有病???
作者: 2818627    時間: 2010-9-1 20:15
我做咩要係企屋等= = 你有病???
cbr3308 發表於 2010-9-1 20:14

我地星期日去玩lu~~~~你玩手指啦~
作者: cbr3308    時間: 2010-9-1 20:17

我問你係唔係有病啊= = 又話自己去玩 又叫人玩 手指 唔通你玩搖控車 用口玩??
作者: cbr3308    時間: 2010-9-1 20:20
我要出街啦 你慢慢位係電腦前 慢慢等同玩手指 ...........仲有 用口玩 車  哈哈
作者: kcchan    時間: 2010-9-1 20:37
Based on the information gathered by C-hings Rcray, Pskyng, 3rock3rock, the posts indicated by C-hings ChxxxChxxx and kkxxxxx could amount to criminal offence.

The integrity of the two C-hings and of this Web site has almost gone bankrupt!

I take this opportunity to thank C-hings Rcray, Pskyng and 3rockrock for their work.
作者: cbr3308    時間: 2010-9-1 20:37

我又想問下佢講 [  管理公司是有要請相關 rc 會人仕當日進行"測試 ] 測試 時唔封場咁點測試 ??又用把口 測試?__?
作者: Bridgestone22    時間: 2010-9-1 21:26
差唔多九点半啦!有關方面重唔回應嘅?!
作者: ryancmlam    時間: 2010-9-1 21:30
criminal offence
so serious bor.... just play rc jei....
作者: 金祖    時間: 2010-9-1 21:36
回復 34# cbr3308

真正測試果陣自然有『食蕉』主持公道嫁啦,問題係根本冇book場,有人當正自己book左場,果個係政府地方、公眾場地,如果真係book左,公園門口一定有通知板,人地打電話查詢,發佈結果,你就話人吹水,我覺得有病果個係你,你自己都可以打電話問,定係你無錢交電話費?不過我睇你個網名,你都係電單車友,得罪晒播,不過我講事實
作者: 93461612    時間: 2010-9-1 21:48
今個星期日早上9點至1點多吾多人玩架?
作者: 比利羊    時間: 2010-9-1 21:50
pskyng兄...一向說話忠懇, 實事求事!
如果想知真相, 不妨致電康文處.

今次事件, 牽涉公眾利益, 並不是口舌之爭,
如果你有上過聲稱9月5日在佐敦谷比賽的網站,
已經有好多人報左名.
如果比賽事情真的發生, 極有可能挑起公憤, 報警了事!
作者: 50270898    時間: 2010-9-1 21:58
星期日真係要帶埋花生去玩車~
不過今日星期三仲有幾日返兜
作者: sunday    時間: 2010-9-1 22:39
pskyng ! 你條 RC 捷古華拉 !!

上次大搞 KWS 左翼消費主義自由化, 滿城風雨
今次重杰 ! 車會都斷正比你...
....你今鋪 成功 分化, 令本地主流賽車友 同 街飛黨既矛盾
浦面;

好樣的, 有夠看頭
我都要買你怕  
作者: go2usie    時間: 2010-9-2 00:52
回復 41# sunday

又真係似喎....
作者: kkchung    時間: 2010-9-2 01:14
今次重杰 ! 車會都斷正比你 ...
sunday 發表於 2010-9-1 22:39

Sunday 那邊賽會內部的事我們不要理太多,說一兩次便算了。什麼時候再入TC玩車啊?我也快有新車玩了。
作者: manhunt    時間: 2010-9-2 01:18
有人潛水,
依~~~~!有人分身,唔通我眼花?
作者: 比利羊    時間: 2010-9-2 01:36
本地主流賽車友同街飛黨根本無矛盾,
事件係有人損害公眾利益,
本地主流賽車友同街飛黨都被欺騙了,信以為真,
pskyng兄用智慧求証,道出公義,有何不妥?
不要歪曲事情.
作者: B仔    時間: 2010-9-2 01:37
有冇人分身我吳知,但我知有人返生左啫,(手多多按一下尋找tim..)
作者: pskyng    時間: 2010-9-2 01:41

佐敦谷車場是政府公眾設施.  關注事件是理所當然的 .我也只是詢問book場事宜而得知個中情況post出來. 當時也有和場管提及 及得到認同. 莫非sunday兄認為我知而不說才是對嗎? 況且問康文署的也不止我一人. 我不說.也有別人說.

sunday 兄.. 我又不認識車會人仕.又沒有個人恩怨, 又怎會分化別人呢....
我只是一個RC愛好者及喜歡在佐敦谷車場玩rc 的普通小市民.
(我諗sunday 兄都係同我講笑0既姐.,  )
作者: kkchung    時間: 2010-9-2 01:47
有冇人分身我吳知,但我知有人返生左啫,(手多多按一下尋找tim..)
B仔 發表於 2010-9-2 01:37

B仔返生?
作者: kkchung    時間: 2010-9-2 02:00
佐敦谷車場是政府公眾設施.  關注事件是理所當然的 .我也只是詢問book場事宜而得知個中情況post出來. 當時也 ...
pskyng 發表於 2010-9-2 01:41

直說回佐敦谷管理處的回履我也覺得沒有問題。
作者: maxchow    時間: 2010-9-2 02:01

今次重杰 ! 車會都斷正比你...
....你今鋪 成功 分化, 令本地主流賽車友 同 街飛黨既矛盾
浦面;

好樣的, 有夠看頭
我都要買你怕

其實 ... 乜野叫 "左翼消費主義自由化"?
點解你又把 pskyng 兄扣上 "捷古華拉" 的帽子?
又有"成功分化, 令本地主流賽車友同街飛黨既矛盾浦面"?乜有嚴重矛盾左好耐咩?
好有文革影子。

老老實實,pskyng 兄真係有做野幫大家搞清楚D事,我覺得佢做得對 lor
作者: maxchow    時間: 2010-9-2 02:06
直說回佐敦谷管理處的回履我也覺得沒有問題。
kkchung 發表於 2010-9-2 02:00

說得對!
Support pskyng 兄!
作者: BCL    時間: 2010-9-2 02:27
回復 8# z96282424

.....各位師兄,公道自在人心.......樓主,辛苦哂.........
作者: maxchow    時間: 2010-9-2 02:40
B仔 發表於 2010-9-2 01:37

係咪講緊 stephenchow,佢依家就係我格離返生左。
作者: 麻甩佬    時間: 2010-9-2 03:07
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: B仔    時間: 2010-9-2 03:57
麻甩佬 發表於 2010-9-2 03:07

登錄/註冊後可看大圖
[/quote]
請各下小心用詞
作者: orangeteam    時間: 2010-9-2 04:05
睇左咁多問題,我覺得係有人想講比大家聽,我地會於用嘜嘜會去場地試車,但又唔係book到場地,只係出一出口術叫人起呢個時間不要出現咁囉.......我估架咋
有錯勿插
作者: rabbitmomo    時間: 2010-9-2 04:26
pskyng 人品好, 知識豐, 正義重, 又主動, 今次又幫了不少ching, 包括我, thx ching
sex8088 發表於 2010-9-1 18:42

還要多謝 RCRAY, 因為佢係第一個發現有人鬼鬼鼠鼠虛報假消息意圖佔用整個場, 佢係第一個打去JV求証的人 !
作者: alanwhc    時間: 2010-9-2 09:26
THANK YOU CHING, SUPPORT!
作者: c.h.k2009    時間: 2010-9-2 09:34
睇左咁多問題,我覺得係有人想講比大家聽,我地會於用嘜嘜會去場地試車,但又唔係book到場地,只係出一出口 ...
orangeteam 發表於 2010-9-2 04:05

X2
作者: sunday    時間: 2010-9-2 10:02
Sunday 那邊賽會內部的事我們不要理太多,說一兩次便算了。什麼時候再入TC玩車啊?我也快有新車玩了。:vi ...
kkchung 發表於 2010-9-2 01:14

又有新車玩 !? 我又要 ~~~
作者: 206    時間: 2010-9-2 10:59
又有新車玩 !? 我又要 ~~~
sunday 發表於 2010-9-2 10:02

but you seldom play @ TC wor
作者: smallfaifai    時間: 2010-9-2 11:24

今次重杰 ! 車會都斷正比你 ...

咁呢個twsf係咩車會?有幾多玩RC的人識佢地?有咩成員?想加入點樣加入?

同埋咩叫主流賽車手咩叫街飛?我地呢D唔多入場但又會間中鬥車o既又叫乜?
唔通識你/你識o既先叫主流賽車手?

你D definition就真係搞緊分化啦
作者: Mobility(雲)    時間: 2010-9-2 14:02
在亞運期間
帝豪 A B 場也沒有封閉
sunday 發表於 2010-9-1 06:06 PM

hey, what do you mean of 帝豪?
作者: sunday    時間: 2010-9-2 14:28
but you seldom play @ TC wor
206 發表於 2010-9-2 10:59

because im very afraid of TC member - FIRE STAR ~ ho ho~~
作者: sunday    時間: 2010-9-2 14:31
hey, what do you mean of 帝豪?
Mobility(雲) 發表於 2010-9-2 14:02

your beloved 場 in MACAU .....famous of FREE STYLE.....
作者: sunday    時間: 2010-9-2 14:41
咁呢個twsf係咩車會?有幾多玩RC的人識佢地?有咩成員?想加入點樣加入?

同埋咩叫主流賽車手咩叫街 ...
smallfaifai 發表於 2010-9-2 11:24

離我遠點 ( go away )
當你找不到當事人 不要找我做替死鬼
作者: smallfaifai    時間: 2010-9-2 14:45
離我遠點 ( go away )
當你找不到當事人 不要找我做替死鬼
sunday 發表於 2010-9-2 14:41

冇人敢搵你呢D「資深會員」做替死鬼o既.......

不過你又o係度玩labelling咯,我又好想知你點define o者

仲有,你睇下你本來打左D咩? 玩人身攻擊?!呢D原來就係「資深會員」會做o既o野

登錄/註冊後可看大圖