RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 關於田官1/16 LEOPARD2A6 static 版 [打印本頁]

作者: LEOPARD2A6    時間: 2010-2-19 10:23
標題: 關於田官1/16 LEOPARD2A6 static 版
我想問各位知不知道田官1/16 LEOPARD2A6 static 版 在香港邊度會有得買, 價錢大約多少, 如果將它改裝成motor版好似之前田官出過的1/16 Tiger和Kingtiger單motor前進那樣, 可行性大不大, 因小弟想問下如改裝成最簡單的前進和後進RC功能會不會很困難, 謝謝.
作者: 000AKW    時間: 2010-2-19 18:42
佐敦道興記64xx
作者: truckman    時間: 2010-2-19 18:55
我想問各位知不知道田官1/16 LEOPARD2A6 static 版 在香港邊度會有得買, 價錢大約多少, 如果將它改裝成motor版好似之前田官出過的1/16 Tiger和Kingtiger單motor前進那樣, 可行性大不大, 因小弟想問下如改裝成最簡單的 ...
LEOPARD2A6 發表於 2010-2-19 10:23

改晒用2 pack gear組or 2 motot設計 or new esc 聲組
作者: LEOPARD2A6    時間: 2010-2-19 21:52
睇黎都好貴同無咩地方有得買喎, 不過其實我最想知係架坦克可不可以放到田官那些低速工作樂齒輪單馬達組放落去作單向推動, 跟住用一個servo做電源開關控制器來令架坦克做前進同後退呢兩個動作. 謝謝.
作者: kowan77    時間: 2010-2-19 23:43
睇黎都好貴同無咩地方有得買喎, 不過其實我最想知係架坦克可不可以放到田官那些低速工作樂齒輪單馬達組放落去作單向推動, 跟住用一個servo做電源開關控制器來令架坦克做前進同後退呢兩個動作. 謝謝.
LEOPARD2A6 發表於 2010-2-19 21:52

宏記有一盒二千幾唔識行!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2